115 milioane de lei alocați în ultimii 8 ani pentru turismul hunedorean

În decursul a 8 ani, Ministerul Turismului a alocat 115 milioane de lei pentru dezvoltarea proiectelor turistice din județul Hunedoara. Suma alocată este mult mai mică decât necesarul pentru continuarea proiectelor începute.

Ministerul Turismului derulează în prezent, un program de susținere financiară a autorităților administrației publice locale (la nivel de județ, municipiu, oraș, comună), în completarea surselor proprii ale acestora, pentru finanțarea proiectelor de investiții în infrastructura de turism din anul 2009. Precizăm că, în perioada 2009 – 2017, Ministerul Turismului a derulat împreună cu autoritățile publice din județul Hunedoara următoarele proiecte: Consiliul Județean Hunedoara – construcții baze salvamont și refugii montane în Masivul Retezat, Consiliul Local Lupeni, județul Hunedoara – Schi în România, stațiunea Straja, Consiliul Local Petroșani, județul Hunedoara – Schi în România, Petroșani, Consiliul Local Vulcan, județul Hunedoara – Schi în România, orașul Vulcan. Valoarea totală finanțată de Ministerul Turismului pentru proiectele menționate a fost de cca. 115 milioane lei”, arată Ministerul Turismului.

Oficialii de la Minister susțin că autoritățile județene și cele ale administrațiilor publice locale nu au solicitat fonduri pentru proiecte.

“Menționăm că, până în prezent, reprezentanții unităților administrativ teritoriale din județul Hunedoara, beneficiari ai propunerilor de investiții incluse în actul normativ (…) nu au depus la sediul instituției noastre documentațiile tehico-economice aferente proiectelor. În consecință, Ministerul Turismului nu deține la momentul actual o bază de date în acest sens”, mai arată documentele Ministerului Turismului.

Numai în Valea Jiului trei proiecte ambițioase de dezvoltare a domeniilor schiabile așteaptă finanțare. Spre exemplu, la Petroșani proiectul privind dezvolarea domeniului schiabil Parâng este finalizat în proporție de 25%.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *