Horațiu Mălăele, la Hunedoara. Publicul: “Nu am râs tot anul cât am râs în seara asta!”

Peste 200 de persoane s-au bucurat, aseară, de “cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani”, așa cum l-a descris Ion Caramitru. Imprevizibil, “Horațiu Mălăele este într-o perpetuă căutare și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta. Pentru această variantă a spectacolului “Sunt un Orb”, maestrul trasului pe sfoară, al ironiei și al hazului ascuțit își ia ca aliat fie umorul irezistibil al insinuantului Brumaru, fie înțelesurile subtile ale lui Marin Sorescu sau vibrațiile delicate ale boemului Nichita”, anunțau reprezentația de excepție gazdele spectacolului, reprezentanții restaurantului WERK din Hunedoara.

Versurile lui Emil Brumaru și Nichita Stănescu au construit o seară de neuitat pentru hunedoreni. Umorul spumos a făcut publicul când foarte atent la firul epic al poveștilor, când să râdă, ținându-se cu mâinile de burtă.

Spectacolul lui Horațiu Mălăele a fost completat prin prezența lui George Mihăiță, într-o seară a umorului, a improvizației scilpitoare, dar și a meditației profunde referitor la valorile și condiția umană. “Nu am râs tot anul cât am râs în seara asta!”, mărturisea Maria, o hunedoreancă venită la spectacol. “Iubiți, iubiți, iubiți!”, acesta a fost îndemnul cu care artistul și-a încheiat reprezentația. Spectacolul a fost o premieră pentru publicul hunedorean și, desigur, și pentru artist.

 

Ada BERARU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *