Trei tineri din Lupeni cercetați pentru furt calificat

În data de 19.04.2018, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale Lupeni au efectuat o acțiune în urma căreia au identificat trei tineri din Lupeni, (în vârstă de 15, 17 şi 22 de ani), cu privire la care au stabilit că sunt prezumtivii autori ai unor infracţiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 15/16.04.2018, doi dintre tineri au pătruns, prin forțarea ușii de acces, în mansarda unui garaj situat pe strada Tineretului,  de unde au sustras un televizor LCD, un monitor de calculator, un sistem audio și o chitară acustică, cauzând un prejudiciu în valoare de 2.000 de lei. În urma activităţilor, poliţiştii au reuşit  recuperarea integrală a prejudiciului.

De asemenea, în noaptea de 06/07.04.2018, doi dintre cei vizaţi de anchetă, folosindu-se de o șurubelniță, au pătruns într-un autoturism parcat pe strada Gheorghe Șincai, din municipiul Lupeni, au încercat să îl pornească, spărgând bordul și încercând să lege firele contactului „pe direct”, însă, întrucât nu au reușit acest lucru, au împins mașina, cu intenția de a porni motorul. Tinerii au abandonat autoturismul pe strada Bucura (fără a sustrage bunuri din aceasta), de unde a fost recuperat de poliţişti.

În urma probelor administrate, faţă de tânărul de 22 de ani s-a luat măsura reținerii pe 24 ore, acesta urmând a fi prezenta magistraților în cursul acestei zile, în vederea luării măsurilor legale.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor trei.

 

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *