O posibilă înfrățire între Deva și o regiune din Kazahstan

Un prim contact bilateral între oficialități ale Ambasadei Republicii Kazahstan în România și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Deva a avut loc, astăzi, 23 aprilie 2018.

E.S. Domnul Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, s-a aflat în vizită oficială la Deva și a avut o întâlnire cu Primarul Municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea.

Pe parcursul întrevederii, părțile și-au prezentat, fiecare, specificul economic, cultural și potențialul de dezvoltare. Accentul a fost pus pe identificarea de oportunități de colaborare în domeniul turismului, al comerțului și al afacerilor, precum și pe identificarea unei localități/regiuni din Kazahstan care să corespundă specificului Municipiului Deva, în vederea unei viitoare înfrățiri.

La discuții au mai participat domnul Chingiz Kemel, Prim-Secretar al Ambasadei Republicii Kazahstan în România; tehnicianul Ioan Andone, fost antrenor al echipei de fotbal a capitalei Kazahstanului – FC Astana, precum și reprezentanți din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Deva.

După întrevederea oficială, ce a avut loc la Primăria Municipiului Deva, E.S. Domnul Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, a vizitat Cetatea Deva și s-a arătat foarte încântat de potențialul turistic al municipiului.

Kazahstanul este cel mai mare producător de petrol din Asia Centrală, din punct de vedere economic generând 60% din PIB-ul regiunii. Anul trecut, s-au împlinit 25 de ani de relații diplomatice între România și Kazahstan, la nivel de 2017 valoarea comerțului între cele două țări ajungând la aproape 1 miliard de dolari.

 

Serviciul Investitori, Relații Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *