120 de elevi au driblat la Universitatea din Petroșani

120 de elevi din Valea Jiului, și nu numai au driblat mingea de fotbal la Universitatea din Petroșani. Aici, a avut loc cea de-a IV-a ediție a Cupei Universitas. Câștigătorii ediției din acest an au fost liceenii de la Colegiul Economic Hermes din Petroșani.

“O zi superbă, parcă de luna iunie a oferit șansa celor 13 echipe de fotbal să evolueze pe terenul sintetic al Universității din Petroșani. Au fost 9 ore de fotbal, emoții și speranțe. În final s-a rejucat finala ultimelor două ediții Hermes Petroșani – Brâncuși Petrila, doar că de această dată elevii Colegiului Economic Hermes din Petroșani și-au luat o frumoasă revanșă pentru că au fost o adevărată echipă cu scorul de 7-1. Momente deosebit de dramatice au fost în semifinala Info Petroșani – Hermes Petroșani, în care după 2-2 la final s-au executat lovituri de pedeapsă, și deși Info a avut victoria în bocanc, câștigători au fost elevii colegiului Hermes cu 2-1. Cea de a doua semifinală a fost fără istoric, Liceul Teoretic Novaci a fost spulberat de Brâncuși Petrila cu scorul de 5-0. Un moment deosebit din faza grupelor a fost meciul dintre Colegiul Național „I.C. Brătianu” Hațeg și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani, meci pentru care elevii de la teoretic Petroșani merită trofeul fair play, pentru că deși nu au avut nici o șansă de calificare au învins elevii din Hațeg și au permis colegilor de la Info să joace semifinala și să fie la un pas de finală.

Meciul demonstrativ a avut un final neașteptat, jucătorii Jiului au încercat vigilența profesorilor introducând în echipă un jucător care în anul 2000 nu părea să fie jucător al Jiului, fiind născut în 1998. Profesorii extrem de calmi au permis celor de la Jiul să le înscrie câteva goluri, dar au observat vârsta jucătorului născut în 1998, au depus o contestație, iar forul de specialitate a omologat partida Știința Petroșani – Jiul Petroșani cu 3-0 pentru profesori. În final au câștigat toți cei 150 de jucători tineri și vârstnici care au evoluat pe terenul sintetic al Universității din Petroșani în data de 4 mai 2018 cu 6 zile înainte ca Universitatea să serbeze 70 de ani de existență!”, a spus Eduard Edelhauser, prorectorul Universității Petroșani.

Ediția din acest an a Cupei Universitas s-a bucurat de prezența a două echipe noi Oțelul Roșu și Novaci.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *