LCC Compania Cărbunelui a rămas fără autorizație

LCC Compania Cărbunelui a rămas fără autorizație de gospodărire a apelor, aceasta fiindu-i retrasă de Apele Române. În acest context, Complexul Energetic Hunedoara nu a putut să achiziționeze cantitatea de cărbune necesară de la LCC.

„Cantitatea de cărbune energetic programat a se achiziționa de la LCC Compania Cărbunelui a fost 24.000 tone, telefonic, LCC a comunicat că nu a putut realiza cantitățile contractate din perioada menționată deoarece societatea nu a putut funcționa în lunile iunie și iulie, fiindcă Administrația Națională Apele Române le-a suspendat autorizația de gospodărirea apelor. Funcționarea a fost reluată în luna august în baza Autorizației Nr. 222/24,07,2018 dar au exploatat zone în care concentrația de cărbune a fost foarte scăzută”, arată un document al Ministerului Energiei.

Nu este pentru prima dată când LCC este acuzată de autoritățile de mediu de fapul că poluează Jiul. De-a lungul anilor firmei i-a mai fost retrasă autorizația și i-au fost aplicate amenzi pentru faptul că nu respectă normele de mediu.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *