Poliția rutieră hunedoreană a derulat 5 acțiuni tematice în vederea reducerii riscului rutier

În perioada 13-19.11.2017, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au derulat 5 acțiuni tematice,  în vederea reducerii riscului rutier şi creşterii gardului de disciplină rutieră.

De asemenea, prin derularea acestor acțiuni s-a urmărit combaterea neacordării priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, a abaterilor săvârşite de către pietoni, dar și a nerespectării regimului legal de viteză.

Astfel, în perioada menționată, polițiștii rutieri hunedoreni au aplicat 679 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, din care:

46 sancţiuni au fost aplicate pietonilor;

7 sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin locuri special amenajate şi semnalizate corespunzător;

235 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar în 13 situaţii au fost reţinute permisele conducătorilor de autovehicule, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile, pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h;

– au fost reţinute 59 permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

În trafic, polițiștii au constatat 5 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, în urma cărora au întocmit dosare de cercetare penale.

 

Biroul de presă- IPJ Hunedoara

Un comentariu la „Poliția rutieră hunedoreană a derulat 5 acțiuni tematice în vederea reducerii riscului rutier

  • 20 noiembrie 2017 la 18:54
    Permalink

    Acelasi stil pompieristic: azi avem tema cutare… De ce nu este asta aplicat in mod normal? De ce nu se aplica unitar si uniform? OK, pentru intelesul tuturor: in fiecare zi ne comportam normal si se aplica aceleasi legi. SE APLICA SI SE RESPECTA!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *