Auditul de la Spitalul Județean Deva: Peste două milioane de lei prejudiciu și dosar penal

În urma controlului Consiliului Județean Hunedoara la Spitalul Județean de Urgență Deva s-a descoperit un prejudiciu de peste două milioane de lei. Pentru ce? Oficialii CJ spun că, deocamdată, nu pot face publice datele, întrucât există și un dosar penal pe rol.

”La ora actuală există și un dosar penal. Deci discutăm de o cercetare și, conform legii, când avem pe rol o cercetare penală, nu putem face publice datele, pentru că am putea să distrugem probe din cadrul dosarului penal”, a declarat, miercuri, Sorin Vasilescu, vicepreședinte al CJ Hunedoara.

Dosar penal care vizează pe cine și ce?

”Dosar penal care vizează posibile fapte, deci sunt suspecte anumite fapte care s-au desfășurat la spitalul județean. Nu există o plângere penală la ora actuală pe o persoană fizică anume”, mai spune Vasilescu.

Cât este prejudiciul?

”Este totul estimat. Urmează ca spitalul județean să vină să facă un calcul asupra prejudiciului respectiv și atunci vom avea un prejudiciu exact pe care-l considerăm noi, urmând ca în urma dosarului să se stabilească care este prejudiciul. Prejudiciul estimat se ridică la peste două milioane de lei”, explică vicepreședintele CJ Hunedoara.

Zilele trecute, redacția noastră trimis o cerere pe Legea 544 din 2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, referitoare la rezultatul auditului, iar răspunsul oficialilor CJ a fost că aceste informații nu vor fi puse la dispoziția publicului.

”Referitor la prezentarea Raportului de audit realizat la Spitalul Județean de Urgență Deva, vă comunicăm că în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit e) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, informațiile solicitate sunt exceptate de la accesul liber al cetățenilor”, se arată în răspunsul trimis de reprezentanții CJ Hunedoara.

Mai exact, articolul menționat de CJ Hunedoara prevede că se exceptează de la accesul liber al cetățenilor ”informatiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidențiale ori se pun în pericol viața, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfășurare”.

Pe înțelesul tuturor, va trece multă vreme până când vom afla cine, cum și cât a furat din sănătatea hunedorenilor.

Anamaria NEDELCOFF

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *