Naționala de futsal va juca două meciuri amicale la Deva

Pentru o cât mai bună pregătire în vederea participării la Campionatului European de Futsal, competiție care se va desfășura în capitala Sloveniei, Ljubljana, în Stozice Arena, în perioada 30 ianuarie – 10 februarie 2018, prima reprezentativă a României va efectua un cantonament centralizat.

Acest cantonament centralizat se va desfășura la Deva și va începe din 15 ianuarie. În cadrul acestui cantonament, „tricolorii” vor susține două partide amicale, pe 20 și 21 ianuarie 2018, deși datele se mai pot modifica, ambele la Sala Sporturilor din Deva, cu reprezentativa similară a Republicii Moldova, pentru care evoluează doi jucători de bază ai campioanei României la  futsal, Autobergamo Deva, fiind vorba despre Cristian Obadă și Sergiu Tacot.

În vederea participării la CE din Slovenia, selecționerul Robert Lupu, fost echipier al Devei, a convocat 24 de fotbaliști, opt dintre aceștia, respectiv  portarul Petrișor Tonița și jucătorii de câmp Florin Matei, Cristian Matei, Dumitru Stoica, Alpar Csoma, Florin Ignat, Adrian Pânzaru și Paulo Ferreira, fiind de la Autobergamo. De altfel, la lot mai sunt și alți ex-deveni, fiind vorba despre căpitanul echipei Emil Răducu, portarul Vlad Iancu și atacantul Szabolcs Manya.

Pe 28 ianuarie, tricolorii vor decola spre Slovenia, unde, la turneul final, cele mai bune 12 echipe naționale de pe „Bătrânul Continent” au fost împărțite în patru grupe. La Campionatul European din Slovenia, România a fost repartizată într-o grupă cu Portugalia și Ucraina, primele două urmând a se califica în sferturile de finală.

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *