Europarlamentar de Hunedoara: „Trebuie evitată o conexiune foarte periculoasă pentru țara noastră”

Într-o conferință de presă, susținută astăzi la Deva, europarlamentarul de UDMR de Hunedoara, Iuliu Winkler a vorbit despre mai multe teme care se dezbat acum în Parlamentul European, cea mai importantă dintre acestea fiind noua proiecție bugetară a Uniunii, subliniind că România trebuie să evite reducerea alocării de fondurilor comunitare.

„Comunicarea Comisiei Europene legată de noua proiecție bugetară pe șapte ani de după 2020 este așteptată pentru 1 mai sau pentru începutul lunii mai. Este deja în întârziere, dar acest lucru se datorează faptului că nu știm exact ce se va întâmpla cu Brexit-ul, nu știm exact ce vor să negocieze sau ce vor să ne propună colegii noștri britanici. Este deja începută această luptă, care este una pe viață și pe moarte, pentru că este vorba de bani și atunci, la deciziile financiare, trebuie să vii cu argumente foarte solide. România are câteva probleme în această dezbatere, și anume s-ar putea să fie afectate de scăderea bugetară provocată de Brexit mai ales cele două programe europene ce sunt cele mai importante pentru țara noastră, respectiv politica agricolă comună și politica de coeziune. Deci trebuie să evităm scăderea acestor finanțări din domeniile de agricultură și de coeziune. De asemenea, trebuie să evităm o conexiune foarte primejdioasă care este propusă din ce în ce mai mult, și anume legătura care începe să se facă cu funcționarea statului de drept și a democrației. Este aceeași discriminare care se face cu aderarea la „Spațiul Schengen”, care este legată de Mecanismul de Cooperare și Verificare, celebrul MCV, adică jucăm fotbal, dar, dintr-odată, aplicăm reguli din alt sport. Dacă se întâmplă același lucru în ceea ce privește bugetul este un lucru foarte defavorabil României și care trebuie să fie evitat de către noi, eurodeputații, când dezbaterea va ajunge în Parlamentul European, cât și de reprezentanții României de la nivel guvernamental, cu atât mai mult cu cât ne pregătim pentru preluarea președinției rotative a Uniunii Europene, cu începere din 1 ianuarie 2019”, a declarat Iuliu Winkler la Deva.

Iuliu Winkler, care este președintele organizației județene Hunedoara a UDMR este la cel de-al doilea său mandat de europarlamentar, iar în trecut a fost subprefect al județului, deputat și ministru, în două rânduri, la Comerț și la Comunicații.

 

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *