Peste 68 de milioane, ajutor pentru SNIM Valea Jiului

Guvernul a aprobat proiectul privind acordarea unui ajutor de stat Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului. 68.260.000 de lei este valoarea ajutorului acordat pentru închiderea unităților miniere.

“Pentru acoperirea costurilor excepţionale se acordă ajutor de stat în sumă de 68.260 mii lei, în următoarea structură: • costuri cu plăţile compensatorii acordate angajaţilor care îşi pierd locul de muncă – 2.790 mii lei • costuri cu furnizarea unei cantităţi de cărbune şi acoperirea costului energiei electrice – 12.133 mii lei • costuri cu închiderea lucrărilor subterane şi de legătură cu suprafaţa – 50.600 mii lei • costuri legate de lucrările de reabilitare si recultivare suprafaţă – 2.737 mii”, arată documentul aprobat de Guvern.

Ajutorul de stat în sumă totală de 68.260 mii lei pentru anul 2018, este suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei aprobat pe anul 2018. Ultimele două unități miniere din cadrul societății s-au închis la finalul anului trecut.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *