Optimism. Jumătate dintre români cred că vor primi o mărire de salariu în 2017

Articolul a fost vizualizat de 257 ori

salarii pe plus

Românii sunt optimişti cu privire la si­tuaţia lor profesională în 2017, aştep­tân­du-se la o schimbare în carieră sau la creş­teri salariale, arată un studiu realizat de eJobs.
Astfel, 52% dintre români cred că vor primi o mărire de salariu în ur­mătoarele 12 luni, în timp ce 39% spun că au în plan să-şi schimbe locul de muncă anul acesta, as­pi­rând la o si­tuaţie profesională mai bună şi la veni­turi mai mari. Optimismul vine pe fon­dul evoluţiei pozitive a pieţei muncii în 2016, atât din punctul de vedere al numă­rului de locuri de muncă, cât şi al salariilor, trend care se va menţine şi în acest an.
Aproape jumătate (47%) dintre ro­mâni cred că numărul locurilor de mun­că va creşte în următoarele 12 luni. Un procent semnificativ dintre respon­denţi (69%) consideră că cererea anga­jatorilor va fi în special pentru forţă de muncă specializată.
În ceea ce priveşte uşurinţa cu care ar putea să-şi găsească un job, bărbaţii sunt mai încrezători decât femeile – 52% dintre bărbaţi cred că le va fi uşor să-şi găsească un job în 2017, versus 46% dintre femeile care au răspuns la acest studiu. Studenţii şi tinerii sunt cei mai optimişti că-şi vor găsi un loc de muncă în acest an, 64% mizând că vor face acest lucru cu uşurinţă.
Sondajul a fost realizat în perioada 1 ianuarie – 17 februarie 2017, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1.350 angajaţi.