Transferul inovațiilor în domeniul sănătății

Bulgarii din Bansko au câștigat un proiect european în domeniul medical. Acesta va avea implicații și la nivelul municipiului Petroșani. Înfrățirea dintre cele două localități aduce beneficii municipalității din Valea Jiului. O delegație din Petroșani urmează să plece la Bansko.

“Întâlnirea are ca scop prezentarea detaliilor legate de proiectul care se va desfășura  în acest an, intitulat “Transferul inovațiilor în domeniul sănătății”, în cadrul “Parteneriatelor transnaționale și din zona danubiană, pentru ocuparea forței de muncă și creșterea economică”. Tematica acestui proiect se referă la practicile inovative în domeniul sănătății și serviciilor sociale”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani. 

Delegația din Petroșani va fi formată din patru persoane, din care o persoană va reprezenta Spitalul de Urgență Petroșani, ca parte implicată în proiect. Deplasarea va avea loc în perioada 22-25 martie.

“Implicarea municipiului Petroșani în acest proiect este urmarea participării municipiului Bansko în două proiecte pe fonduri europene derulate de municipiul Petroșani ca aplicant, respectiv proiectul “Înfrățire, voluntaria, cooperare” derulat în perioada 2011-2012, respectiv “Zilele societății civile” derulat în anul 2016”, mai arată edilii din Petroșani.

De asmenea, anul acesta se împlinesc 10 ani de când municipiul Petroșani și municipiul Bansko au semnat protocolul de înfrățire.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *