Aurel Vlaicu, sărbătorit la Geoagiu

Duminică, la Geoagiu, s-au sărbătorit 135 de ani de la nașterea pionierului Aviației Române, în satul ce-i poartă numele.

Programul evenimentului a început cu un cros, ”Icarul din Binținți”, a continuat cu o slujbă de pomenire a aviatorului și depuneri de coroane.

Evenimentul a fost organizat de Primăria orașului Geoagiu, în parteneriat cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva.

Printre oficialitățile prezente la eveniment s-au aflat și parlamentarii hunedoreni ai PNL, Carmen Hărău și Lucian Heiuș.

”Câți dintre români mai sunt conștienți, măcar atunci când plutesc cu avionul în siguranță, că datorează acest confort și unui român vizionar? Aurel Vlaicu și-a urmat visul, așternându-și viața la picioarele lui. Un îndemn pentru a face acest lucru, fiecare, la locul pe care i l-a rânduit Dumnezeu. Aurel Vlaicu se cuvine a fi pomenit, în veac, drept înaintaș și exemplu de ceea ce înseamnă sacrificiul de sine al unui fiu de pe meleagurile noastre. Cu astfel de rădăcini, am nădejdea că degringolada în care ne găsim acum este un episod trecător, că avem viitor. De aceea sunt, azi, aici!”, a declarat senatorul PNL Carmen Hărău.

”Sărbătorim, astăzi, 135 de ani de la nașterea lui Aurel Vlaicu, o mare personalitate a zonei Orăștiei și așa cum fac în fiecare an, particip cu foarte mult drag în satul Aurel Vlaicu, la bustul marelui inventator, un om care a făcut cinste și care ne onorează pe noi toți”, spune deputatul PNL Lucian Heiuș.

”Este o zi specială pentru noi, pentru Geoagiu și satul Aurel Vlaicu. Un astfel de eveniment este organizat în semn de recunoștință pe care o putem aduce, o dată pe an, marelui aviator Aurel Vlaicu”, a declarat și Radu Bogdan, președintele PNL Geoagiu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *