Ministrul Transporturilor: Până la sfârşitul anului vom inaugura 90 de kilometri de autostradă

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, la Arad, că îşi va respecta angajamentul privind numărul de kilometri de autostradă care vor fi daţi în folosinţă în 2017, afirmând că este vorba despre 90 de kilometri, în timp ce pentru 800 de kilometri vor fi lansate procedurile de licitaţie.

Prezent pentru a inspecta un şantier din Arad, ministrul Răzvan Cuc a fost întrebat de jurnalişti câţi kilometri au autostradă vor fi deschişi în acest an, el spunând că este vorba despre 90, aşa cum anunţase anterior.

”Am spus că până la sfârşitul anului vom inaugura 90 de kilometri de autostradă. Primii 15 i-am dat în folosinţă pe Lugoj-Deva lotul II, urmând să deschidem loturile III şi IV Sebeş-Turda, loturile III şi IV Lugoj-Deva şi intrarea în Bucureşti pe cei trei kilometri. Am discutat cu constructorii şi fiecare şi-a asumat termenele, dar vreau să văd că se respectă şi din punct de vedere al calităţii”, a spus ministrul.

Totuşi, Răzvan Cuc a declarat că a fost săptămâna trecută în inspecţie pe unele şantiere şi a fost dezamăgit de mobilizarea pe care a găsit-o.

Ministrul a adăugat că până în acest moment au fost lansate licitaţii pentru construirea altor 300 de kilometri de autostrăzi, din cei 800 de kilometri pentru care s-a angajat să lanseze procedurile în acest an.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *