Robert Sighiartău, secretarul general al PNL: ”PSD vânează mediul privat”

Angajatorii sunt vânați de socialiști. Asta susține Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, într-o conferință de presă care a avut loc, sâmbătă, la Deva.

”De câteva luni de zile, Partidul Social Democrat vânează această catehorie socio-profesională din România, pe oamenii care muncesc, oamenii care sunt angajați în mediul privat. Și-o să vă dau câteva exemple: Ordonanța 4, care vizează majorarea contribuțiilor la angajator și la angajat pentru contractele part time. Gândiți-vă să sunt aproximativ 360.000 de contracte care sunt vizate de această măsură.

Ce se va întâmpla cu acei oameni? Este întrebarea pe care o adresez Guvernului PSD. Ei au spus tot timpul că nu vor tăia salarii, că nu vor tăia pensii, că nu vor da oameni afară. Dar ei tocmai asta fac în mediul privat.

Obligă angajatorii să ia anumite măsuri, pentru că nu mai pot plăti contribuțiile, pentru că Partidul Social Democrat zi de zi vine cu măsuri împotriva mediului privat. Și o să vă mai dau încă un exemplu prin care demonstrez clar că Partidul Social Democrat vânează mediul privat. Ieri, doamna ministru Olguța Vasilescu a venit și a prezentat ordonanța de urgență care vizează tot mediul privat, oamenii de afaceri, oamenii care angajează oameni, să țină o condică, ca în sistemul ceaușist, zilnică, în fiecare oră, cu privire la angajații care muncesc.

Cea mai mare problemă în mediul privat, dacă vă uitați la sondajele de opinie, este birocrația. În loc să înlesnim și să scăpăm de birocrația excesivă, care există în mediul privat, cu care se confruntă și populația în administrațiile publice locale, Partidul Social Democrat vine cu o măsură excesivă, birocratică, prin care obligă mediul privat să creeze noi locuri de muncă de genul ”hai să mai țin o condică” și, bineînțeles, să aducă angajatorul în situația în care trebuie să ia măsuri de a da afară angajați”, a declarat secretarul general al PNL.

Puteți viziona conferința de presă INTEGRALĂ mai jos:

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *