Amenzi în industria alimentară

Trei sancțiuni contravenționale de peste 20 de mii de lei au aplicat inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara. În decursul unei luni, au fost efectuate mai multe controale și identificate o serie de nereguli.

“In urma controalelor efectuate în domeniul siguranței alimentelor au fost aplicate 3  sancțiuni contravenționale în valoare de 20800 lei și 9 avertismente. Principalele neconformități pentru care s-au dispus sancțiunile contravenționale și avertismentele au fost următoarele: etichetare defectuoasă sau lipsa acesteia, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreținerea corespunzatoare a spațiilor și ustensilelor din dotare, echipament de protecție necorespunzător”, informează DSV Hunedoara.

Au fost aplicate sancțiuni și în domeniul sănătății și bunăstării animalelor. În urma controalelor efectuate au fost aplicate 11 avertismente și  două sancțiuni contravenționale în valoare de 2400 lei.

“Principalele neconformități pentru care s-au dispus avertismentele și sanctiunile au fost următoarele: comercializarea animalelor neînsoțite de documente sanitare veterinare, inclusiv cele aduse pentru comercializare în târgurile de animale vii, nu a fost notificat medicul veterinar privitor la  animalele nou introduse în exploatație, transportul animalelor cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar și fără respectarea condițiilor de bunăstare, încercarea comercializării animalelor în târgurile de animale vii fără ca proprietarii să dețină pentru animale documente sanitare veterinare”, mai arată DSV Hunedoara.

De asemenea în această perioadă sunt în desfășurare acțiunile sanitare veterinare privitoare la supravegherea efectivelor de animale în conformitate cu programele de supraveghere stabilite prin Hotărâre de Guvern în vederea testării pentru Bruceloza Bovina și Leucoza Enzootica Bovina. Se efectuează acțiuni de verificare în exploatațiile de porcine, acțiuni care privesc identificarea și înregistrarea porcinelor în conformitate cu legislația în vigoare, depistarea cazurilor de îmbolnavire sau mortalitate la porcine, cazuri în care sunt recoltate probe în vederea testării pentru pesta Porcină Clasică și / sau Pesta Porcină Africană.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *