A ars Notre Dame ca un rug

„Clădirea împodobită cu dantele de piatră a ars ca un rug imens. A ars Notre Dame în Lunea Mare a Catolicismului! O tragedie, o pierdere uriașă pentru întreaga lume!

Dar afară, oameni îngenuncheați pe caldarâm cântă și se roagă fără orgă, fără cărți, fără dirijor! Creștini îngenuncheați, nu doar catolici, s-au rugat azi-noapte în întreaga lume. M-am alăturat lor și m-am rugat și eu, cu toată puterea sufletului meu!

Căci ei-înșiși, oamenii îngenuncheați pe caldarâm, cei care poate nu aveau în gând să se roage și nu s-au mai rugat de ani de zile, sunt Catedrala cea plăcută lui Dumnezeu, Biserica pe care porțile Iadului n-o vor birui!

Cât privește Catedrala-clădire, sunt sigură că măreția ei va fi redată patrimoniului cultural universal și Creștinătății. Dar bani pentru ziduri se pot găsi mai ușor decât râvnă pentru Hristos, în vremea noastră, care pare a fi cea a apusului de Vreme!

Și poate drama prin care trec acum catolicii francezi ne-a fost dată tuturor ca să mijlocească întărirea credinței, a râvnei întru Hristos, Cel care învie de fiecare dată când un creștin îngenunchează și se roagă…”

Eleonora-Carmen Hărău

Notă: postările de la rubrica „faceNEWS” sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *