Avram Iancu, decorat de președintele României, Klaus Iohannis

Petroșăneanul Avram Iancu a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis. Președintele a semnat decretul de decorare a lui Avram-Marius Iancu, sportivul care a uimit prin performanțele sale și care a dus cu cinste peste hotare numele Petroșaniului. Lui Avram Iancu i-a fost conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

”În semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala performanţă sportivă, pentru determinarea, pasiunea şi perseverenţa cu care şi-a desăvârşit poziţia de  înotător ultra-performant la nivel naţional şi internaţional, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Avram-Marius Iancu”, se arată într-un comunicat al Președinției României.

Avram Iancu este cunoscut pentru faptul că a traversat înot, fără costum de neopren, Canalul Mânecii. Anul trecut, bibliotecarul a parcurs Dunărea pe toată lungimea sa, de la Izvoare până la Sulina, iar anul acesta  Avram Iancu a parcurs pe Marea Neagră traseul de 680 km dintre Sulina şi Istanbul în 60 de zile, din care 50 de zile le-a petrecut efectiv în apă. A înotat zilnic, fără costum de neopren şi fără labe de înot, între 13,8 şi 15 kilometri, la o temperatură a apei de numai 15-16 grade Celsius.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *