Carmen Hărău: „PSD-consecvent cu sine însuși, indiferent de vremuri și de lideri, este un partid cu permanente reflexe nedemocratice!”

După exact 4 ani, un Comunicat de presă al deputatului PNL Carmen Hărău, este la fel de actual, chiar dacă numele liderilor s-au mai schimbat.

„Câți tineri ar fi trebuit să moară? Câți copii să-și șteargă lacrimile din colțul ochilor când privesc poza tatălui răpus, prea devreme, de gloanțele regimului comunist? Câte femei să-și caute încă logodnicii arși în secret în crematoriile securității? Câte destine să se mai frângă pentru ca Victor Ponta să înțeleagă că dreptul la vot nu este o lozincă? Au trecut aproape 25 de ani de când Ion Iliescu vorbea despre dreptul de proprietate ca despre un moft. Discipolul său vorbește astăzi despre un alt drept fundamental, ca despre o lozincă. Noua generație de politicieni, al cărei exponent emblematic este Victor Ponta, a ajuns mult prea ușor la putere. Ei sunt profitorii unui sistem putred, clădit pe minciună și impostură. Profitorii unui sistem care promovează non-valori șantajabile, oameni care sunt gata oricând să-și vândă sufletul pentru o funcție sau câțiva bani în cont. Pentru ei votul nu este numai o lozincă ci și o marfă, o șmecherie, o păcăleală, o formalitate. Pentru ei votul este doar ocazia legitimării bătăii de joc față de această țară. Când vezi electoratul ca pe o turmă pe care o cumperi cu câțiva lei în plus la pensie sau la alocația pentru copii, poți trata votul ca pe o lozincă!

Dar dacă crezi cu adevărat în valorile morale, creștine, democratice, votul devine esența puterii omului de rând. Devine dreptul fundamental al plătitorului de taxe și impozite de a spune NU sau DA. Este departe de a fi o lozincă! Votul este esența democrației!

Ion Iliescu a definit dreptul de proprietate ca pe un moft. Dar Ion Iliescu are în codul genetic doctrina comunistă, el nu se poate schimba, nu poate gândi altfel. Pe când Victor Ponta se vrea tânărul reformator al stângii. În realitate, pe Victor Ponta și pe cei care stau în spatele lui îi încurcă democrația; statul de drept îi încurcă; justiția liberă îi încurcă. Este firesc, în aceste condiții, să-i încurce votul liber, oamenii liberi, cugetele libere. Libertatea este pentru ei un moft, și conștiința e o bagatelă. Reperele morale ale acestor oameni sunt profund alterate și ei nu fac altceva decât să târască în mocirlă o întreagă țară ai cărei oameni sunt condamnați de multe ori să trăiască rușinea de a fi tratați ca săracii Europei.

Este foarte periculos ca un om, care consideră dreptul la vot ca fiind o lozincă, să ajungă în fruntea țării. Este periculos ca întreaga putere politică să fie concentrată în anturajul unui singur partid pentru care valorile democratice sunt mofturi. De aici până la o dictatură mai mult sau mai puțin mascată nu este decât un pas. Parlamentul devine o mașină de vot. Guvernul – o anexă la cercurile de interese economice din zona politică. Justiția o mașină de spălat cu care vor fi curățați marii corupți. Electoratul nu va fi altceva decât o masă de manevră care, periodic, va legitima simulacrul de democrație a regimului Ponta. Iar copiii, nepoții, strănepoții noștri vor fi din nou generații pierdute, pentru care bunăstarea va fi doar o lozincă și fericirea un moft.

Deputat  PNL Carmen Hărău                    

13 noiembrie 2014″

 

Notă: postările de la rubrica „faceNEWS” sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *