CEH “racolează” angajații de la închideri

Disponibilizează, dar angajează. Cam aceasta este strategia de lucru la o companie falimentară precum Complexul Energetic Hunedoara. Anul trecut, sute de angajați ai societății au fost disponibilizați. Acum, lipsa personalului calificat se resimte, astfel că oficialii Complexului Energetic Hunedoara “racolează” minerii de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului.

“Este o problemă discutabilă. Este un lucru care nu este pe placul societății noastre pentru că din proiecția care am făcut-o și am derulat-o ne-am oprit personalul necesar derulării unor activități, iar în varianta în care Complexul disponibilizează și pe de altă parte angajează sau curtează lucrătorii noștri pentru a-i angaja la ei, nouă ne creează o disfuncționalitate și mă tem că anumite lucrări vor fi într-un impas la un moment dat”,  a declarat Petre Drăgoescu, director tehnic în cadrul SNIMVJ.

Deja o parte dintre angajații SNIM au cerut să plece cu lichidarea la zi pentru a se angaja la Complexul Energetic Hunedoara.

“Sunt parte din ei atât la mina Uricani cât și la mina Paroșeni care și-au depus cereri prin care solicită lichidarea la zi, am înțeles că la CEH ar fi mai multe cereri depuse prin care solicită angajarea. Cert este că în momentul de față nu este o comunicare așa cum ne-am dori între SNIM și CEH”,  a mai declarat sursa citată.

În momentul de față la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului mai lucrează 484 angajați. 74 ar urma să fie disponibilizați în cursul acestui an.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *