Cei 4 frați ai bebelușului decedat de meningită sunt supuși unui tratament cu antibiotice

Cei 4 frați ai bebelușului decedat de meningită sunt supuși unui tratament cu antibiotice. Un bebeluș în vârstă de 8 luni din orașul Uricani a decedat, ieri, acesta fiind suspect de meningită. Acum, s-a luat decizia ca cei patru frați ai acestuia să fie supuși unui tratament cu antibiotice.

Deocamdată nu există încă un rezultat final al analizelor anatomo – patologice, însă s-a luat decizia imunizării tuturor celor care au intrat în contact cu bebelușul.

”Al doilea copil, a fost transferat de la Lupeni la Petroșani. Din păcate, pe drum a apărut stopul cardio respirator. S-au început manevrele de resuscitare, aceste manevre au continuat și în UPU Petroșani sub supravegherea unui medic ATI și a unui medic pediatru, dar după 45 de minute s-a declarat decesul. Suspiciune de meningo – encefalită. Diagnosticul sigur nu poate fi pus decât după efectuarea examenului anatomo – patologic, care este în lucru. Dar, pentru că există această suspiciune, chiar dacă nu am avut nicio informare scrisă, ci doar telefonică, s-a luat legătura cu medicul de familie, tocmai pentru a se realiza ce se realizează în cazul de meningită meningococică, adică pentru contacți se dă un tratament preventiv care  înseamnă doză de antibiotic. Acest lucru a fost realizat de către medicul de familei, pentru că acest copil avea încă 4 frați, dar și cei doi părinți”, a declarat dr. Cecilia Birău, purtător  de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara.

Un al doilea bebeluș de 4 luni tot din orașul Uricani este internat la un spital din Timișioara. În cazul acestuia a fost confirmată prezența meningitei.

“Primul copil, de 4 luni, a fost internat la Spitalul de Urgență din Petroșani, apoi transferat la Timișoara, întâi internat la Secția Pediatrie, apoi la Boli Infecțioase. Aici i s-a pus diagnosticul de meningită purulentă (n.r. bacteriană). S-a făcut și frotiu, și aici, pe frotiu, rezultatul a fost coci gram negativ. Deci nu avem diagnosticul de meningită meningococică, tocmai pentru că urmează analizele. În familia de coci gram negativ este și meningococul. Datorită acestui fapt nici nu avem fișa de declarare a bolii care înseamnă meningită meningococică, tocmai pentru că se așteaptă rezultatele pentru a se pune diagnosticul pozitiv clar”,  a mai spus sursa citată.

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *