Clădire redată circuitului cultural

Clădirea căminului cultural din Cimpa, orașul Petrila și-a recăpătat strălucirea. După doi ani de lucrări și zeci de ani în care a stat părăsită, clădirea urmează a fi inaugurată și redată circuitului cultural. Potrivit edililor, clădirea le va servi momârlanilor, cei care sunt păstrătorii tradițiilor locale.

„Căminul Cultural de la Cimpa a fost reabilitat în întregime. O parte a finanțării a fost suportată de la guvern, prin Compania Națională de Investiții și au fost prevăzute lucrări de reabilitare a acoperișului, reabilitarea termică exterioară, recompartimentare, dotarea cu partea culturală, amenajarea curții. Din bugetul local au fost executate lucrări de amenajare a terenului, amenajări pentru protecția mediului, realizarea împrejmuirii, a unei filigorii, a unui șopron depozit, dar și realizarea sistematizării pe verticală. Reabilitarea Căminului Cultural din Cimpa era necesară, aici se petrec multe din acţiunile tradiţionale ale momârlanilor și nu numai”, declară Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Clădirea a fost reaabilitată  pe două componente de finanțare, o parte prin Compania Națională de Investiții (CNI) și o parte din bugetul local.Lucrările au fost estimate la 1.388.073 lei, fără TVA.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *