COMUNICAT DE PRESĂ

Operatorul regional Apa Prod SA anunță intenția de modificare a prețului apei potabile furnizate și a tarifului pentru serviciul de canalizare – epurare, în baza avizului emis de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, după cum urmează:

Apă potabilă – 4,11 lei/mc exclusiv TVA (9%)

Canalizare-epurare – 3,65 lei/mc exclusiv TVA (9%)

Noile prețuri/tarife au fost avizate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (aviz nr. 707014/13.06.2019).

Prețul și tariful, menționate mai sus, urmează să fie aprobate de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Prest, în conformitate cu prevederile art. 35, alin. (8) din Legea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nr. 241/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se precizează în avizul ANRSC, din data de 13 iunie 2019.

Necesitatea modificării prețului si tarifului vine ca urmare a creșterii costurilor de producție cauzate de majorările succesive, din ultimii ani, a prețurilor energiei electrice, combustibililor, materiilor prime și materialelor utilizate în procesele de:

• captarea, tratarea, distribuția apei potabile
  • preluare, transport, epurare ape uzate și a celor pluviale – preluate tot de rețeaua de canalizare menajeră.

Influențele în costuri s-au manifestat în condițiile în care numărul mediu de personal din cadrul Apa Prod SA a rămas relativ constant, însă complexitatea activităților desfășurate, precum și aria de operare, au crescut semnificativ.

Ultima majorare a prețului/tarifului practicate de către Apa Prod SA s-a făcut în anul 2015.

Noile prețuri/tarife vor intra în vigoare după ce vor fi aprobate de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Prest” și se vor aplica în toată aria de operare a Apa Prod SA.

Biroul de presă