Breaking News! Două persoane stau cățărate pe stânci așteptând să fie salvate de furia apei

O echipă formată din salvamontiști și salvatorii speologi din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Hunedoara intervin în aceste momente pentru salvarea a două persoane surprinse de viitură în cheile Crivadia. Persoanele au reușit să se cațere pe o stâncă și astfel să se ferească de torentele puternice ale apei .
În sprijinul salvamontiștilor, pentru a prelua victimele, în zona a sosit și un echipaj de ambulanță și o mașină a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.
foto: ISU Hunedoara
Operațiune dificilă de salvare în Cheile Crivadiei

Pompieri, alpinişti, salvamontişti Salvaspeo şi jandarmi hunedoreni au fost implicați în acțiunea de salvare a unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, şi a unei adolescente de 13 ani, care s-au refugiat pe o stâncă din canion după ce nivelul pârâului Crivadia a crescut amenințător.

Deoarece torentul în chei a ajuns la o adâncime de aproximativ 2 metri, echipele de intervenție nu au putut înainta spre persoanele izolate prin chei fără să se pună în pericol. În acest context a fost solicitat elicopterul SMURD Mureş configurat şi pentru salvări de la înălțime cu troliu, dar din cauza condițiilor meteo, acesta nu s-a putut ridica de la sol.

Pompierii alpinişti au ținut în permanență legătura prin telefon cu cei 2 turişti, iar de îndată ce nivelul apei a scăzut au înaintat însoțiți de salvamontiştii Salvaspeo spre locul în care erau blocați. Turiştii au fost scoşi în siguranță din canion, niciunul neavând nevoie de îngrijiri medicale. În operațiunile de salvare au fost implicate echipaje de pompieri de la Detaşamentul Petroşani, de alpinişti de la Detaşamentul Deva, de salvamontişti Salvaspeo şi jandarmi ai I.J.J. Hunedoara.

foto: ISU Hunedoara
Județul Hunedoara se află de astăzi, până în data de 1 august, sub influența codului galben de fenomene meteo periculoase caracterizat prin averse cu caracter torențial ce pot depăşi 25 de litri pe metru pătrat. Cheile Crivadiei, un canion calcaros cu o lungime de aproximativ un kilometru, sunt situate pe raza Parcului Național Grădiştea Muncelului-Cioclovina.

Monica BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *