„Fata de aur a Devei”, Daniela Silivaş, gest impresionant pentru căţeii abandonaţi

Este cu siguranţă cel mai bun sportiv pe care l-a dat lumii oraşul de la poalele Cetăţii. Deveanca Daniela Silivaş s-a născut, s-a antrenat şi a obţinut performanţe care au uimit lumea gimnasticii mondiale: este multiplă campioană olimpică, mondială şi europeană. Ajunsă în vacanţă la Deva, fosta sportivă de performanţă care trăieşte acum în SUA, a ţinut să vadă adăpostul de căţei de lângă Deva şi a adus cu ea sute de kilograme de mâncare.

Daniela Silivaş a făcut parte din echipa de aur a Lotului Feminin de Gimnastică al României. Obişnuieşte să se întoarcă „acasă”, la Deva, în fiecare vară pentru câteva săptămâni, însoţită de cei trei copii. De această dată a venit doar cu Ava, copila care îşi croieşte deja un drum curajos în gimnastică şi pe care o antrenează personal de câteva zile în sala de la poalele Cetății. Şi-a amintit că, de Paști, a văzut o postare pe o reţea de socializare care îndemna lumea să facă un gest frumos şi pentru căţeii găzduiţi în adăpostul privat de la Sântuhalm. Împreună cu cumnata ei, Alina Silivaş, Daniela a mers la cumpărături şi au umplut cărucioarele cu hrană. A contactat-o pe Cristina Henţ, o tânără care face săptămânal muncă de voluntariat la adăpost şi împreună au dus zecile de saci cu boabe, plus baxurile de conserve.

Daniela Silivaş a făcut şi un tur al adăpostului: „S-a oprit mai mult la cuştile cu puiuţi şi s-a văzut clar că i-a îndrăgit pe cei doi ciobăneşti nou sosiţi la adăpost. Sunt încântată de gestul ei. Când văd oameni buni care se implică, îmi renaşte speranţa. Mi-a crescut inima când am auzit că o campioană de talia ei vrea să ne ajute. Domnul Liviu, îngrijitorul de la adăpost, a recunoscut-o imediat”, povesteşte Cristina Henţ.

Vizibil emoţionată, Daniela Silivaş s-a jucat cu puiuţii şi a ascultat explicaţiile celor de la adăpost: cât de greu le este să se descurce, să salveze şi să îngrijească sutele de exemplare de la locaţia privată. „Dacă s-ar implica lumea şi puţin, câte 10 sau 15 minute, un sac de mâncare să aducă, ar putea ajuta acest loc foarte mult. Nu e nevoie de mult timp, ci de puţin acolo, măcar o dată pe lună. Şi eu am doi câini, iar ce cel mic, de şase luni, l-am luat de la adăpost”, spune Daniela, convinsă că oamenii ar trebui să rezolve problemele pe care tot ei le-au creat.

Nu este singurul gest caritabil făcut de fosta campioană mondială care trăieşte acum în Statele Unite. În decembrie 2018, a văzut apelul făcut de iniţiatorii caravanei „Ajută satul” şi s-a implicat şi în acţiunea lor, o acţiune care a adus bucurie pentru zeci de familii din satele de munte din Apuseni şi Poiana Ruscă.

 

Laura OANA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *