Fost lider de sindicat:”Mina Livezeni va intra pe program de închidere”

Fostul președinte al Sindicatului Muntele, Petre Nica, cel care pentru șase luni a ocupat și funcția de director general adjunct în cadrul Complexului Energetic Hunedoara, reacționează după ce actuala structurã de conducere a sindicatului a recurs la proteste. Petre Nica susține că închiderea minelor Lupeni și Lonea este inevitabilă. Fostul președinte al Sindicatului Muntele face o analiză a societății în cinci puncte.
„Mina Lupeni și mina Lonea  își vor încheia activitatea de producție în 31 decembrie 2018-așa cum a fost renotificata CE, nu se va schimba nimic. Închiderea efectivă va dura apoi cel mult patru ani”, arată Petre Nica intr-o postare pe care a denumit-o „Adevărul care doare”.
In plus, fostul lider al minerilor susține ca si mina Livezeni din Petroșani, considerată viabilă, va avea aceeasir soartă ca minele Lupeni si și Lonea.
„Mina Livezeni va intra pe program de închidere din 2019, fără producție, cu ajutor de stat pe Art.4 din Regulamentul CE/787/2010”, mai arată Nica.
Nici soarta termocetralei de la Mintia nu este mai bună. Unitatea de producției de la Mintia ar putea fi închisă printr-o decizie a instanței, aceasta neconformandu-se la cerințele de mediu.
„Termocentrala Mintia va fi oprită fie din decizia Instanței, fie din lipsă de cărbune”, mai subliniază Nica, cel care apreciază ca „Mina Vulcan și Termocentrala Paroșeni mai au o șansă. Declarațiile mizerabile și populiste ale parlamentarilor și ale liderilor de sindicat n-au nici un fundament”.
Monika BACIU

Un comentariu la „Fost lider de sindicat:”Mina Livezeni va intra pe program de închidere”

  • 17 noiembrie 2018 la 16:56
    Permalink

    bun, le inchideti. Parte din zacamant se va autodistruge(cu focuri de mina si surpari) iar o noua redeschidere va costa enorm. Cunoasteti ca decat sa redeschizi o lucrare miniera mai bine faci una noua. Iar pe viitor vom sta la mana polonezilor. Banuiti cat ne vor cere pe tona, cand vor vedea ca noi ne-am sabotat singuri? Mai lasati politica, ganditi-va la copii si nepotii ce vor veni.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *