Frumusețea neconvențională – Arta tatuajului, o expoziție inedită la Palatul Magna Curia

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, sub egida Consiliului Judeţean Hunedoara, în colaborare cu Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş, vă invită să participațisâmbătă, 22 septembrie 2018, la vernisajul expoziției intitulată FRUMUSEŢEA NECONVENŢIONALĂ – ARTA TATUAJULUI, care va avea loc începând cu ora 17.00 la sediul instituției din Palatul Magna Curia.

Invitați speciali, artiștii tatuatori: Piotr Szot (Polonia) și  Grisha Maslov (Rusia)

Despre eveniment:

După introducerea spectaculoasă în lumea tatuajului, facută de Lars Krutak la Deva anul trecut, acum este vorba despre tatuajul ca artă, din cele mai indepartate timpuri, cu invitați speciali …de la prof.univ Luc Renaut, Université Grenoble Alpes (UGA), Franța la artiștii Piotr Szot (Polonia) și Grisha Maslov(Rusia).
Va așteptam, sa vedem frumusețea, în forma sa neconvenționala, intr-un concept diferit….intr-un cadru convențional.

De la începuturi….Omul a încercat să înțeleagă lumea din jurul său, să elibereze forțe și obsesii ale subconștientului, să exprime credințele si spiritul comunității sale prin expresii care au dat naștere la ceea ce se numește azi artă.

Treptat, a realizat că, propriul său corp este diferit de orice alt mediu, cel mai potrivit mod de expresie a concepțiilor artistice și spirituale, recipientul existenței personale colective, a identității sociale particulare și a personalității sale, care îl însoțește în permanență. Treptat, transferă complexul de decoruri de pe obiecte sau suporturi statice, pe pielea corpului său, care devine pentru el forma vie ce oferă vibrații și efect oricărui tip de decorațiuni.

Sâmbată, 22 Septembrie, la ora 5 p.m. (17.00), vom vedea impreuna evolutia artei tatuajului, din cele mai indepartate timpuri (preistorie) până în contemporaneitate, fiind expuse piese neolitice din România, imagini ale spectaculoaselor tatuaje scitice și ale celor tradiționale balcanice, unelte de tatuaj, de la cele mai rudimentare la cele moderne, alături de imaginile fantasticelor opere de artă corporală ale doi dintre cei mai cunoscuți artiști tatuatori din Europa Estică, Piotr Szot-Polonia si Grisha Maslov-Rusia. Toate pentru a sublinia faptul ca arta tatuajului a fost si ramane parte din evolutia umana.

Vernisajul expoziției de arta a tatuajului va fi completat de o scurtă prezentare a practicării tatuării în lumea antică, prezentare susținută de renumitul prof.univ Luc Renaut, de la Université Grenoble Alpes (UGA), Franța, care a cercetat indelung simbolistica si semnficația tatuajului în acea perioadă.

Așadar, sâmbată după-masă, haideți să descoperim împreună frumusețea neconventională…..într-un loc convențional, cu un debut neconvențional!!!!

https://www.facebook.com/roxana.elena76?fb_dtsg_ag=AdxHPlpmDyMYbn8I3duOxJW8Td4jZdlxHj8asA2_F3tWPw%3AAdz1xFDWGURndxDiWHVqjeeGRYTF2hxmSmGx4v4ydjgiFw

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *