Întâlnire pentru viitorul mineritului

Sindicatul Muntele organizează, săptămâna viitoare, o întâlnire la care sunt așteptați să participe miniștri, dar și comisarul European Corina Crețu. Evenimentul va avea loc în data de 13 septembrie.

“Întâlnirea are ca scop punerea pe tapet a problemelor din zonele miniere. Sindicatul Muntele va cere sprijin pentru prelungirea funcționării cu producție a unităților miniere Lupeni și Lonea și după anul 2018, fundamentarea rapidă a SIEG-ului pentru 3 grupuri pe cărbune cu recunoașterea costurilor de producție pentru minele fără ajutor de stat. Vom solicita sprijin pentru modificarea OUG 36 pentru acordarea veniturilor de completare. În plus, pentru minele care se inchid cerem ca persoanele care au o vechime de cel puțin 15 ani să poată ieși la pensie, considerându-se stagiu complet de cotizare”, a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Sindicaliștii speră ca în urma întâlnirii care va avea loc în data de 13 septembrie la Universitatea din Petroșani să se concretizeze o parte din solicitările lor.

“Dorința noastră este ca întâlnirea să nu se soldeze doar cu poze, ci să schimbe destinele Văii Jiului”, a mai spus sursa citată.

Până în prezent, la întâlnire au confirmat prezența comisarul European Corina Crețu, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, primarii din Valea Jiului, dar și parlamentarii județului Hunedoara.

 

Monika BACIU

Un comentariu la „Întâlnire pentru viitorul mineritului

  • 7 septembrie 2018 la 7:59
    Permalink

    Valea jiului a votat tot timpul (28 ani) cu PSD . Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan , sa se schimbe tevile de Termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor pentru a fi rentabila Termoficarea in valea jiului , sa se modernizeze Gara Petrosani , sa se asfalteze drumul spre Herculane , drumul DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa si Transalpina ca isi rup masinile cetateni vaii jiului , Domeniul Schiabil Parang , Statiuunea Montana Pasul Vulcan , Schi in Petrila , … iar Consiliul Judetean Hunedoara PSD sa asfalteze drumul judetean din Parang , drumul judetea Valea de Pesti , …

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *