Intotero, Toma și Surgent, despre cum prăpădesc justiția

Parlamentarii PSD din județul Hunedoara au votat fără crâcnire legile justiției, legi despre care procurorii și judecătorii susțin că aruncă țara în aer. Cum și-au motivat votul care face cioburi justiția din România?

Deputatul PSD Natalia Intotero se ascunde sub fusta discursului legat de o justiție independentă.

Reporter: Care a fost motivul pentru care ați votat pentru susținerea legilor justiției?

Natalia Intotero: Milităm pentru o justiție independentă. După cum știți dumneavoastră, atât cei care urmăresc presa scrisă, cât și televiziunile, ultimele modificări pe legile justiției au fost în urmă cu ceva ani, când a fost prin asumare, nu prin dezbatere în Parlament. Era nevoie de o modificare a acestor legi ale justiției și de punere în acord cu toate directivele europene și deciziile Comisiei de la Veneția. Eu îmi doresc ca toți oamenii care, la un moment dat, vor ajunge să aibă de-a face cu acest domeniusă primească rezultatul care să îi mulțumească pe ei. Deci nu îmi doresc să existe un abuz de nicio parte.

Reporter: De ce credeți, atunci, că iese lumea în stradă împotriva votului pozitiv dat de PSD pe aceste legi?

Natalia Intotero: Dacă ați urmărit și dumneavoastră, cine iese în stradă? Ludovic Orban, Raluca Turcan, liderii USR?

Reporter: Ei au ieșit doar săptămâna trecută…

Natalia Intotero: Ascultați-mă! Dacă nu voiau să controleze justiția, nu ieșeau în stradă ei. Lăsau doar ONG-urile și doar societatea civilă. În momentul în care anumiți lideri politici au ieșit să manifeste, există deja o altă intenție. Ne dorim o justiție independentă și ca lupta anticorupție să continue în țară

Reporter: Păi ONG-urile și societatea civilă de ce au ieșit și înainte în stradă?

Natalia Intotero: Nu comentez!

Reporter: Care sunt, în opinia dumneavoastră, cele mai importante modificări la legile justiției, care asigură lupta anticorupție?

Natalia Intotero: Toate modificările.

Reporter: Care?

Natalia Intotero: Toate modificările pe care le-ați putut urmări și dumneavoastră și pe care le puteți urmări, pentru că sunt publice pe site-ul Camerei Deputaților și care au plecat acum către Senat.

La rândul lui, deputatul Marius Surgent spune că el a votat pentru proiectele care modifică legile justiției, pentru că așa și-a asumat ALDE în colaborarea cu PSD. Că se va dovedi că nu sunt bune, asta este, ”se pot adapta” în timp.

”Este un pachet de legi asumat de ALDE. Face parte din programul de guvernare, în care ne-am asumat modificarea legilor justiției. La toate legile vor fi oameni mai mult sau mai puțin favorizați. Nu însreamnă că acum o lege este făcută pentru cinci oameni. N-or fi ele perfecte, dar în timp se mai pot adapta”.

Și deputatul Ilie Toma vorbește despre anumite ”incompatibilități” care trebuiau rezolvate: ”Cu legile astea ale justiției, povestea este mai lungă. De luni întregi continuă. Să ne aducem aminte că au fost niște recomandări ale Comisiei de la Veneția, ale Comisie de la Viena și care recomandau să fie schimbate anumite compatibilități. S-a mai încercat lucrul respectiv, care a creat o mișcare oarecum spontană, la începutul anului. Tot s-a tergiversat, tot s-a amânat, s-a cerut părerea multor specialiști, chiar al Consiliului Superior al Magistraturii și zic eu că s-au rezolvat unele incompatibilități. Acum nu sunt eu specialist în justiție, dar trebuiau schimbate anumite probleme”.

Deputații PSD – ALDE care au votat modificarea legilor justiției sunt: Marius Surgent, Natalia Intotero, Sorin Marica, Laurențiu Nistor, Ilie Toma. Ca să știți cine este de vină când veți muri când veți muri cu dreptatea în mână prin sălile de judecată.

Anamaria NEDELCOFF

citește și:

poate vrei să citești și:

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *