Libertate deplină de circulație în Elveția pentru români și bulgari

„Ministerul Afacerilor Externe salută decizia de astăzi, 15 mai 2019, a Consiliului Federal al Confederaţiei Elveţiene, care acordă libera circulaţie în Elveţia cetăţenilor români  începând cu data de 1 iunie 2019. Executivul de la Berna a aprobat modificarea Ordonanţei privind libera circulaţie a persoanelor, precizând că la data de 31 mai 2019 încetează aplicarea clauzei de salvgardare care limita libera circulaţie pentru cetăţenii români şi bulgari”, arată MAE, într-un comunicat de presă transmis miercuri seară.

Conform sursei citate, decizia respectă prevederile Acordului privind libera circulaţie a persoanelor încheiat între Elveţia şi UE şi asigură cetăţenilor din România şi Bulgaria libertate deplină de circulaţie în Elveţia, în aceleaşi condiţii ca ale cetăţenilor celorlalte state membre ale Uniunii Europene.

Astfel, pentru a putea rămâne în Confederaţia Elveţiană, cetăţenii români vor trebui să găsească un loc de muncă sau să aibă suficiente mijloace de trai dacă sunt inactivi pe piaţa muncii, precizează MAE.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *