Zece ani de procese pentru un teren

Administrația locală de la Lupeni a fost târâtă într-un proces care a durat 10 de ani. Litigiul a vizat dreptul de proprietate asupra unor terenuri. Momârlanii din zonă au invocat dreptul de proprietate asupra terenurilor, însă în cele din urmă, administrația locală a avut câștig de cauză.

Am avut un proces de 10 de ani cu un composesorat, pentru terenurile din zona Straja. La momentul respectiv s-a negociat cu dumnealor, dar abia anul acesta s-a terminat procesul și Primăria municipiului Lupeni a câștigat toată suprafața de teren. PUZ-ul din stațiunea Straja a fost întârziat din cauza acestui proces”,  a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Inițial, dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Petroșani în anul 2008. Instanța a respins, în același an, plângerea introdusă de asociația composesorală. Dosarul s-a mutat în anul 2009 la Tribunalul Hunedoara. În luna martie a acestui an, asociația composesorală a făcut recurs în anulare la decizia instanței. De această dată, iar sentința pronunțată a fost în defavoarea asociației composesorale. Acum, autoritățile locale din Lupeni pot relua procedura de întocmire a Planului Urbanistic Zonal pentru stațiunea montană Straja.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *