Agresat și tâlhărit chiar în scara blocului

Minor identificat şi reţinut de poliţişti, la scurt timp după ce a comis o infracţiune de tâlhărie asupra unui bărbat, într-o scară de bloc din municipiul Vulcan.

În data de 12.05.2018, în jurul orei 22:30, Poliţia Municipiului Vulcan a fost sesizată de către o femeie cu privire la  faptul că fratele acesteia, în vârstă de 36 de ani, din municipiul Vulcan, în timp ce se afla în scara blocului în care locuiește,  a fost agresat fizic şi i s-au sustras trei telefoane mobile, în valoare de aproximativ 2.500 de lei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, iar în urma cercetărilor efectuate, în scurt timp, au reuşit identificarea prezumtivului autor al faptei, un minor în vârstă de 17 ani, din  municipiul Vulcan, de la domiciliul căruia au fost ridicate telefoanele mobile sustrase.

Faţă de minor a dispusă măsura reținerii pentru o perioada de 24 de ore, acesta fiind prezentat Judecătoriei Petroșani, care a dispus măsura  controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Totodată, poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a minorului, care mai este cercetat pentru o faptă similară, comisă la începutul acestui an. În acest caz, victimă a fost o femeie, căruia minorul, împreună cu alţi tineri, i-au sustras, prin violenţă, poşeta, în timp ce aceasta se pregătea să intre în scara blocului în care locuieşte.

 Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, pe străzi pustii sau neiluminate.  Nu afişaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoanele mobile. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia.

 Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi astfel şansele de identificare, prindere şi pedepsire a agresorului.

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *