O comună, investiții de peste 2,3 milioane de lei

O comună din județul Hunedoara va beneficia de investiții de peste 2,3 milioane de lei. Este vorba de comuna Lelese acolo unde va fi pus în practică un amplu program de modernizare a drumului comunal DC 116 și a mai multor drumuri de interes local. 2.343.644 de lei este valoarea proiectului prin care se urmărește modernizarea a  5300 de metri de drumuri, însă deocamdată se caută constructor.

“Starea tehnică a străzilor nu asigură condițiile desfășurării normale a traficului rutier. Partea carosabilă reprezintă o serie de defecțiuni specific e drumurilor pietruite, de tipul gropilor, denivelărilor și făgașelor, fapt care împiedică desfășurarea normală a circulației și conduce la generarea de praf pet imp uscat, respective de noroi pet imp umed. Din aceste considerente investiția este necesară și oportună, încadrându-se în cerințele benefice de amenajare a infrastructurii rutiere, precum și a creșterii nivelului de trai al populației locale”, arată edilii din comuna Lelese.

Constructorul care va câștiga licitația va trebui să finalizeze lucrarea în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a contractului. Lucrările de modernizarea a celor peste 5 kilometri de drum sunt finanțate de la bugetul de stat prin programele Ministerului Dezvoltării.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *