Peste 1300 de sportivi s-au întrecut la Retezat SkyRace Intersport

Peste 1300 de sportivi s-au întrecut la Retezat SkyRace Intersport. Cea de-a opta ediție a competitției de alergare montană a avut loc în acest weekend, în zona de vest a Văii Jiului. La fel ca la fiecare ediție, sute de sportivi și nu numai s-au aliniat la start.

Retezat SkyRace Intersport este primul concurs organizat de Asociația Sport La Orice Vârstă, pe 15 iunie 2012, iar apariția acestuia și a seriei de evenimente Trail Race ce au urmat s-a datorat obiectivelor asociației de a face sport oriunde și la orice vârstă, de a contribui cu spirit și emoție la consolidarea comunității de alergători montani, de a face cunoscut pe plan internațional Retezatul, dar și de a răsplăti adecvat performanțele sportivilor câștigători.

Traseele sunt cele care fac ca aceasta competiţie să fie unică. Acestea sunt o îmbinare intre forestier, poteca de trail, creasta calcaroasă cu urcare-coborâre tehnică, o adevărată provocare pentru oricine.

Creasta Piule-Pleșa oferă o perspectivă unică pentru toţi concurenţii, dar cei care vor ajunge în timpul competiţiei pe Vârful Custura la aproape 2500 m altitudine, nu vor uita asta niciodată.

Două din probele competiţiei se încadrează la categoria SkyRunning, iar una dintre ele se adresează celor care iubesc trekkingul sau celor care vor să înceapă alergarea montană.

La ediția din acest an au participat 1382 de persoane.

Colaborator

FOTO: Retezat Skyrace Intersport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *