Peste 3000 de lei pentru vârstnici

Campania derulată de organizația Caritas “Un milion de stele” a avut ecouri și la Petroșani. Peste 3000 de lei a fost suma donată de petroșănenii cu suflet mare pentru persoanele aflate în nevoie. Anul acesta, tema campaniei i-a avut în prim-plan pe vârtsnici.

“Este a X-a ediție a evenimentului “Un milion de stele”, fiind un eveniment de tradiție organizat de Asociația Caritas. Tematica din acest an este “persoana vârstnică”. Noi, cei de la organizația Caritas considerăm că vârstnicii sunt valori pentru comunitatea noastră. Am dorit să ieșim în comunitate șI să îi facem conștienți pe oameni de faptul că fiecare dintre noi poate să ajute un vârstnic. 3.193 lei, peste 320 participanți la a X-a ediție a evenimentului “Un Milion de Stele!” la Petroșani. Mulțumim comunității, voluntarilor și colegilor de la Caritas pentru implicare. Valoarea acestui eveniment: ajutorarea persoanelor vârstnice bolnave și fără îngrijire!”, a spus Alexandru Kelemen, președintele Aaociației Caritas.

Anul acesta, bugetele alocate organizațiilor care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor au fost tăiate. Organizațiile și asociațiile de profil din județul Hunedoara nu au primit niciun leu, iar în aceste condiții, serviciile de îngrijire au fost mult îngreunate.

“Serviciile adresate vârstnicilor se află în pericol. Nu doar organizația Caritas se confruntă cu probleme în ceea ce privește sustenabilitatea acestor servicii. Din păcate, anul acesta a fost cel mai greu dintre anii pe care i-am avut pentru programele adresate vârstnicilor, dar am rezistat, sperăm și facem un apel către comunitate șI decidenți la faptul că trebuie să se pună vârstnicul în centrul intereselor sociale, deoarece persoana vârstnică șI felul în care îi îngrijim pe aceștia este un indicator foarte clar al gradului de sănătate socială pe care noi îl avem în momentul de față”, a mai spus Alexandru Kelemen.

La nivel național, au participat la evenimente peste 3.367 de persoane, iar suma donată a fost de 30.312 de lei.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *