Petiție pentru introducerea unui tren de zi pe ruta Petroșani – București

Cetățenii din Valea Jiului își doresc un tren care să circule pe perioada zilei, pe ruta Petroșani – București. A fost lansat în mediul online un sondaj de opinie, iar solicitările cetățenilor sunt clare. În urma unei acțiuni de sondaj public referitoare la necesitatea introducerii unui tren direct, pe timp de zi, din București către Petroșani, respectiv județul Hunedoara, se va propune către CFR Călători prelungirea traseului trenului IR 1823, din mai multe aspecte.

“În intervalul orar 8-17, în cursul săptămânii, iar sâmbăta între orele 10-19, nu există cursă din Tg. Jiu către Petroșani (Valea Jiului) – Simeria; nu există legătură directă, pe timp de zi, cu plecare dimineața din București către Valea Jiului și județul Hunedoara; introducerea unui tren direct, în timpul zilei, pe Valea Jiului, ar contribui la asigurarea transportului pentru turiști, care se vor putea deplasa cu ușurință spre Valea Jiului, în special către stațiunile montane ”Parâng” și ”Straja”, Parcul Național Retezat și tot județul Hunedoara” arată  inițiatorii petiției.

Odată prelungit traseul trenului IR 1823, s-ar asigura legătura directă, pe timp de zi, între București și Petroșani, respectiv Simeria/Deva. Potrivit celor de la CFR Călători, există în circulație un tren de la Petroșani spre București, cu plecare la 9:30, iar de la Cluj mai sosește un tren cu destinația București la ora 13:30.

În ceea ce privește ruta București – Petroșani, sunt mai multe garnituri, însă majoritatea sosesc după orele 19:00 în stația Petroșani.

 

Colaborator

Un comentariu la „Petiție pentru introducerea unui tren de zi pe ruta Petroșani – București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *