Președintele Iohannis cu soția, drumeție în Retezat

Salvamontiștii de la Bucura au avut parte de o surpriză la finalul acestei săptămâni: vizita președintelui Klaus Iohannis, alături de soție și un grup de prieteni.

Unul dintre salvatorii montani aflați la Bucura, în Retezat, a vorbit despre întâlnirea cu președintele Iohannis.

”Am fost plăcut surprins de faptul că e montaniard adevărat. Era îmbrăcat corespunzător, pentru un montaniard, cu ghete, pantaloni de trekking, cu șepcuță, ochelari de soare, tot ce trebuie. Avea gardă și era însoțit de alte persoane. Nu aș ști să spun cine erau, că nu îi cunoșteam. Au fost în Bucura, au ajuns în jur de ora 11:00 și au stat pe malul lacului.  Președintele s-a relaxat, a mâncat sandvișul, le-a atras atenția tuturor să nu lase mizerie acolo. Am rămas plăcut impresionat de cât de bine cunoaște Retezatul, cunoaște traseele foarte bine. Mi-a spus că încă din studenție vine în Retezat. I-am servit cu câte un ceai și asta a fost. Apoi a mai poposit și în Poiana Pelegii”, a declarat, pentru Replica-InfoHD, salvamontistul Andrei Mureșan.

Salvamontistul mai spune că președintele și-a făcut fotografii cu toți turiștii care i-au cerut asta: ”Erau acolo vreo 70 de copii de la patru cluburi de karate din Timișoara și Brașov. A făzut poze cu toți, a avut mare răbdare, la fel și soția lui. Eu am intrat în contact cu Iliescu, Băsescu, Constantinescu și cu Iohannis. Iohannis e un om normal, modest, de Iliescu nu puteai să te atingi”.

 

Anamaria NEDELCOFF

sursa foto: facebook Andrei Mureșan

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 424 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *