Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

:: Politica

Politica:: Hunedoara are trei “baroni” ai energiei

Nr. 440:: 12 - 18 mai 2011::Scris de Monalise Hihn

Seful statului a aflat, in sfarsit, ca toate companiile de stat produc pierderi foarte mari la bugetul de stat. Mai mult, el i-a acuzat pe sefii acestor institutii ca sunt “marii boieri si baroni ai economiei romanesti”. Printre cei nominalizati de catre presedinte sunt si trei hunedoreni: Florin Marza, Pompiliu Budulan si Constantin Jujan. Toti trei sunt insa si membri ai Partidului Democrat Liberal. Mai mult, dincolo de apartenenta politica, doi dintre ei, Constantin Jujan si Florin Marza, sunt adevarati profesionisti.

12-05-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9696 utilizatori., 2 comentarii

Politica:: Alt bilant intermediar al deputatilor hunedoreni

Nr. 440:: 12 - 18 mai 2011::Scris de Monalise Hihn

Avem sapte parlamentari care ne reprezinta judetul in Camera Deputatilor. Promisiunile de campanie au fost fara numar. Ce ramane in urma lor dupa patru ani de mandat?. Este o intrebare la care cu siguranta vor trebui sa raspunda. Dupa doi ani si jumatate de mandat nu se prea vede nimic pentru cei mai multi dintre ei. Daca in cazul deputatilor din opozitie este foarte clar ca posibilitatea ca o initiativa legislativa sa treaca este foarte mica, in schimb pentru cei trei parlamentari ai puterii lucrurile ar trebui sa fie diferite.

12-05-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 8979 utilizatori., Scrie un comentariu

Politica:: Alegeri, sondaje si agitatie…

Nr. 439:: 5 - 11 mai 2011::Scris de Monalise Hihn

Politica hunedoreana se trezeste la viata. La PSD sunt alegeri in toate organizatiile locale, PDL se pregateste de conventia nationala de saptamana viitoare, in timp ce USL va comanda doua sondaje de opinie pentru presedintia Consiliului Judetean si pentru Deva.

05-05-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9439 utilizatori., Scrie un comentariu

Politica:: Sa intrebati bine!

Nr. 439:: 5 - 11 mai 2011::Scris de Monalise Hihn

Dupa ce in campania electorala au promis alegatorilor ca le vor repara pana si aleile din fata blocului, doi dintre deputatii hunedoreni nu sunt in stare nici sa adreseze o intrebare sau interpelare membrilor Guvernului, in actuala sesiune parlamentara. Este vorba despre deputatii PDL Viorel Arion si Iosif Blaga. In schimb, doar pentru birourile lor parlamentare, in lunile ianuarie si februarie, s-au cheltuit 16.776 de lei, pentru Viorel Arion, si 17.202 de lei, pentru Iosif Blaga.

05-05-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 8936 utilizatori., 1 comentariu

Politica:: USL isi alege candidatul pentru Deva dupa sondaje

Nr. 436:: 14 - 20 aprilie 2011::Scris de Monalise Hihn

Presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Conservator Hunedoara, Petru Marginean, este propunerea acestei formatiuni politice pentru o eventuala candidatura la postul de primar al municipiului Deva din partea USL. Decizia va fi luata in urma unor sondaje de opinie care vor fi efectuate in resedinta de judet in urmatoarea perioada.

14-04-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9181 utilizatori., 1 comentariu

Politica:: Gligor il sustine pe Boc

Nr. 436:: 14 - 20 aprilie 2011::Scris de Monalise Hihn

Numele noului presedinte al PDL Hunedoara, Dorin Gligor, apare pe lista de sustinatori ai lui Emil Boc pentru un nou mandat in fruntea Partidului Democrat Liberal. De altfel, REPLICA a anuntat in urma cu cateva saptamani ca, mai mult ca sigur, delegatii hunedoreni care vor fi prezenti la Conventia Nationala a Partidului Democrat Liberal ii vor da voturile actualului lider al partidului, Emil Boc. Actualul premier, Vasile Blaga si Theodor Paleologu si-au depus la inceputul saptamanii candidaturile pentru functia de presedinte al Partidului Democrat Liberal. Conventia Nationala a PDL va avea loc in 14-15 mai.

14-04-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9638 utilizatori., 1 comentariu

Politica:: Protocoalele USL, semnate in tot judetul

Nr. 435:: 7 - 13 aprilie 2011::Scris de Monalise Hihn

Pana in data de 10 aprilie, la nivelul tuturor celor 69 de localitati ale judetului vor fi semnate toate protocoalele Uniunii Social Liberale (ACD - formata din PC si PNL - si PSD). In acelasi timp, liderii USL spun ca alianta opozitiei va castiga peste 80 la suta dintre voturile hunedorenilor la alegerile locale de anul viitor. USL va prezenta liste comune de candidati in cele 69 de consilii locale, primarii, consiliul judetean, dar si la presedintia acestei institutii.

07-04-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9259 utilizatori., Scrie un comentariu

Politica:: PDL incepe evaluarea organizatiilor

Nr. 435:: 7 - 13 aprilie 2011::Scris de Monalise Hihn

Organizatia Judeteana a PDL Hunedoara a trecut la evaluarea filialelor locale ale partidului. Noul lider al democrat liberalilor hunedoreni, Dorin Gligor, spune ca intr-o prima faza se incearca identificarea posibililor candidati pentru primarii, dar si pentru consiliile locale si cel judetean. De saptamana viitoare, PDL Hunedoara va comanda sondaje de opinie in vederea gasirii unor potentiali competitori pentru alegerile locale din 2012.

07-04-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9911 utilizatori., 1 comentariu

Politica:: PC isi alege conducerea

Nr. 435:: 7 - 13 aprilie 2011::Scris de Monalise Hihn

Organizatia Judeteana a Partidului Conservator Hunedoara isi desemneaza duminica, 10 aprilie, conducerea pentru urmatorii patru ani. Alegerile au loc la o saptamana dupa ce in cadrul Congresului Extraordinar al PC a fost aprobat noul statut. Tot atunci, delegatii congresului extraordinar al PC au validat cu unanimitate de voturi protocolul semnat cu Partidul National Liberal, prin care s-a constituit Alianta de Centru Dreapta, si protocolul Uniunii Social Liberale, intre ACD si PSD. La conferinta va fi prezent presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin.

07-04-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9438 utilizatori., Scrie un comentariu

Politica:: Dorin Gligor, deja sef la PDL

Nr. 433:: 24 - 30 martie 2011::Scris de Monalise Hihn

Dorin Gligor se poate considera deja presedinte al Organizatiei Judetene a PDL Hunedoara. Alegerile pentru sefia filialei sunt doar o formalitate, practic delegatii nu au altceva de facut decat sa introduca buletinele de vot in urna. Duminica, 27 martie, se va pune capat perioadei de interimat, ce dureaza de ani buni la PDL Hunedoara.

24-03-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9993 utilizatori., 4 comentarii

Politica:: ANAF: “Angajam directori!

Nr. 433:: 24 - 30 martie 2011::Scris de Monalise Hihn

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, tipa din toti bojocii ca pastreaza doar profesionisti in structura institutiei pe care o conduce. Nimic anormal pana aici, avand in vedere ca aceasta institutie ar trebui sa fie cea care reformeaza statul corupt, cu care se lupta atat seful statului, Traian Basescu, nu-i asa?! Toate bune si frumoase, doar ca la Directia Generala a Finantelor Publice Hunedoara se inregistreaza un deficit de patru consilieri juridici.

24-03-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9809 utilizatori., Scrie un comentariu

Politica:: Se semneaza protocolul USL in judet

Nr. 431:: 10 - 16 martie 2011::Scris de Monalise Hihn

Astazi, presedintii ACD (PNL - PC) si PSD, Mircea Ioan Molot si Laurentiu Nistor, semneaza la Deva protocolul de infiintare a Uniunii Social Liberale la nivelul judetului Hunedoara. Documentul prevede ca in 2012, la alegerile locale, USL va prezenta liste comune de candidati incepand cu cele 69 de consilii locale, primarii, consiliul judetean si terminand cu presedintele acestei institutii. Mircea Ioan Molot si Laurentiu Nistor vor fi cei doi co-presedinti ai USL Hunedoara.

10-03-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9544 utilizatori., 1 comentariu

Politica:: PDL isi alege conducerea judeteana

Nr. 431:: 10 - 16 martie 2011::Scris de Monalise Hihn

In data de 27 martie, Organizatia Judeteana a Partidului Democrat Liberal Hunedoara isi va desemna conducerea pentru urmatorii patru ani. Candidaturile pentru sefia filialei pot fi depuse pana in data de 17 martie. De asemenea, delegatii la Conferinta Judeteana de Alegeri ii vor alege si pe ceilalti 34 de membri ai Biroului Permanent Judetean al PDL. Deocamdata, nu se stie care sunt persoanele care vor intra in cursa pentru presedintia PDL Hunedoara, toata suflarea pedelista asteptand ca Tiberiu Iacob Ridzi sa hotarasca daca isi va depune sau nu candidatura.

10-03-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9948 utilizatori., 1 comentariu

Politica:: Tiberiu Ridzi, posibil candidat la sefia PDL

Nr. 430:: 3 - 9 martie 2011::Scris de Monalise Hihn

Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, ia in calcul o posibila candidatura la sefia Organizatiei Judetene a Partidului Democrat Liberal Hunedoara. El a mai detinut aceasta functie mai bine de un an, fiind schimbat din fruntea PDL Hunedoara in luna mai a anului trecut, decizie consfintita de catre BPN al PDL abia in iulie 2010.

03-03-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9782 utilizatori., 1 comentariu

Politica:: PSD organizeaza alegeri în filialele locale

Nr. 428:: 17 - 23 februarie 2011::Scris de Monalise Hihn

Toate organizatiile locale ale Partidului Social Democrat din judetul Hunedoara isi vor alege noile conduceri, probabil, in luna martie. Mandatele birourilor locale vor fi desemnate pe doi ani. Alegerile se vor organiza dupa noul statut al formatiunii politice.

17-02-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9344 utilizatori., 2 comentarii

Politica:: Alegerile din PDL Hunedoara vin abia prin aprilie

Nr. 428:: 17 - 23 februarie 2011::Scris de Monalise Hihn

Hunedoara se numara printre cele opt judete in care nu s-au organizat alegeri pentru desemnarea unei noi conduceri pentru sefia filialei judetene a Partidului Democrat Liberal. Deocamdata, nimeni nu si-a exprimat in mod public intentia sa se inscrie in cursa electorala. Alegerile nu vor avea loc mai repede de mijlocul lunii aprilie, pentru ca nu s-au finalizat cele la nivel local.

17-02-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9420 utilizatori., 1 comentariu

Politica:: Uniunea Social – Liberala si efectele sale in judet

Nr. 427:: 10 - 16 februarie 2011::Scris de Monalise Hihn

Dupa ce a fost infiintata la nivel national, Uniunea Social – Liberala, formata din Alianta de Centru Dreapta (PNL si PC) si PSD, incepe sa functioneze si la nivel local. Astfel, potrivit protocolului, de acum inainte este interzisa orice colaborare la nivel local cu Partidul Democrat Liberal. De asemenea, in judetul Hunedoara Uniunea Social – Liberala va prezenta candidaturi comune in toate cele 69 de localitati, precum si la presedintia Consiliului Judetean, decizia in acest sens fiind luata deja in forurile de conducere ale PNL si PSD Hunedoara.

10-02-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9537 utilizatori., 2 comentarii

Politica:: Alianta Nationala pentru Romania in Hunedoara

Nr. 426:: 3 - 9 februarie 2011::Scris de Monalise Hihn

In data de 5 februarie PSD si Alianta de Centru Dreapta PNL – PC vor semna protocolul de constituire a Aliantei Nationale pentru Romania. Aceasta va avea un Consiliul National de Conducere, in care fiecare parte (ACD si PSD) va fi reprezentata de un numar egal de persoane, iar deciziile se vor lua prin consens. Sambata, fiecare dintre cele trei partide vor avea sedintele forurilor de conducere, dupa care va fi semnat protocolul. Ulterior, actele vor fi depuse la Tribunalul Bucuresti pentru inscrierea in Registrul Partidelor Politice. Pe de alta parte, forurile de conducere ale organizatiilor judetene ale PC, PNL si PSD Hunedoara au aprobat constituirea aliantei, iar protocolul local va fi semnat in scurt timp. Alianta ar urma sa devina functionala inclusiv la nivel local in jurul datei de 20 februarie.

03-02-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9566 utilizatori., 1 comentariu

Politica:: PSD isi desemneaza candidatii la primarii

Nr. 424:: 20 - 26 ianuarie 2011::Scris de Monalise Hihn

Astazi, PSD Hunedoara isi va definitiva listele cu potentialii candidati pentru cele 69 de primarii, in vederea alegerilor locale din 2012. Apoi, Partidul Social Democrat va comanda sondaje de opinie. Daca potentialii candidati, validati de conducerile organizatiilor locale, vor fi slab cotati in sondaje, atunci vor fi alesi altii care sa fie inscrisi in confruntarea electorala.

20-01-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9576 utilizatori., 3 comentarii

Politica:: PDL se afla in plin proces de alegeri interne

Nr. 424:: 20 - 26 ianuarie 2011::Scris de Monalise Hihn

30 de organizatii locale ale Partidului Democrat Liberal si-au ales noi conduceri. PDL Hunedoara a inceput alegerile interne inca din luna septembrie a anului trecut, dar le-a stopat cel putin in Colegiul nr. 3, unde in luna decembrie s-a organizat scrutin partial pentru desemnarea deputatului. Potrivit unor surse din partid, alegerile pentru conducerea judeteana a PDL vor avea loc in luna martie. Cele mai multe dintre organizatiile in care nu s-au ales noile birouri sunt situate in Colegiul nr. 3. Doar in trei localitati, Hateg, Rachitova si Densus, s-au ales conducerile pentru urmatorii patru ani.

20-01-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9649 utilizatori., 2 comentarii

Politica:: Agenda politica a anului 2011, in Hunedoara

Nr. 423:: 13 - 19 ianuarie 2011::Scris de Monalise Hihn

2011 este an preelectoral, de aceea partidele vor cauta sa isi gaseasca viitorii candidati cel putin pentru alegerile locale. Pe de alta parte, unele dintre partide vor avea alegeri pentru desemnarea presedintilor de organizatii locale, iar la PDL va fi desemnata conducerea la nivel judetean.

13-01-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9602 utilizatori., 1 comentariu

Politica:: A fost 2010! Retrospectiva anului politic

Nr. 422:: 30 decembrie - 5 ianuarie 2010::Scris de Monalise Hihn

2010 a fost un an agitat pe scena politica hunedoreana. S-au petrecut lucruri care chiar si la finele lui 2009 pareau a fi greu de crezut. S-au nascut noi aliante politice, s-au rupt altele. Un deputat hunedorean ne-a parasit. Au urmat alegeri. Organizatiile judetene ale celor trei mari partide parlamentare au alte conduceri.

30-12-2010, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9743 utilizatori., 2 comentarii

Politica:: PDL si PNL, in lupta pentru Primaria Baru

Nr. 421:: 23 - 29 decembrie 2010::Scris de Monalise Hihn

Cei aproximativ 2.300 de alegatori din comuna Baru sunt chemati la urne in data de 16 ianuarie 2011 sa isi voteze primarul. Candidaturile vor putea fi depuse pana in data de 27 decembrie, iar acestea vor ramane definitive in data de 1 ianuarie 2011, dupa ce se vor parcurge toate etapele legale privind contestatiile. PSD, PC si PRM nu vor intra in cursa electorala, sustinandu-l pe candidatul Partidului National Liberal, Axente Bolesc. In schimb, PDL va merge pe mana lui Daniel Raducanu, cel care a demisionat din PNL si din postul de primar, ca sa candideze pentru mandatul de deputat in Colegiul nr. 3. Raducanu a pierdut batalia electorala din 5 decembrie, clasandu-se pe locul al doilea, la aproape 1.400 de voturi in urma Marianei Campeanu (PNL).

23-12-2010, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9985 utilizatori., 7 comentarii

Politica:: Partidele incep reorganizarea

Nr. 420:: 16 - 22 decembrie 2010::Scris de Monalise Hihn

Organizatiile locale ale Partidului Social Democrat din judet isi vor desemna pana saptamana viitoare potentialii candidati pentru toate primariile. Pentru fiecare localitate vor fi facute intre una si trei propuneri. Nu vor fi nevoite sa faca acest lucru filialele din localitatile in care primarii ce sunt membri ai PSD au sanse mari sa isi reinnoiasca mandatele. Pe de alta parte, presedintele PSD, Victor Ponta, a cerut organizatiilor partidului sa isi numeasca toti candidatii pentru alegerile locale din anul 2012. In schimb, Partidul Conservator ar putea decide, cel putin la nivel local, daca ramane in alianta cu PSD. In plus, conservatorii isi vor alege abia la anul conducerea judeteana. Si PDL va face acelasi lucru pana la sfarsitul lunii februarie. Pe de alta parte, in data de 16 ianuarie 2011 au loc alegeri pentru desemnarea primarului comunei Baru.

16-12-2010, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10402 utilizatori., Scrie un comentariu

Politica:: Mineritul va fi ajutat de stat pana în 2018

Nr. 420:: 16 - 22 decembrie 2010::Scris de Monalise Hihn

E oficial: mineritul din Valea Jiului va fi subventionat pana in decembrie 2018. Asa a decis Consiliul pentru Competitivitate, care a aprobat hotararea pe baza unei rezolutii a Parlamentului European. Initial, Comisia Europeana propusese ca ajutorul de stat pentru minerit sa fie acordat doar pana in 2014. Decizia luata va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2011. Sindicalistii spun ca important este ce se va intampla cu Valea Jiului dupa 2018, avand in vedere ca valoarea ajutorului de stat va incepe sa scada din 2012, ajungand pana in 2018 la doar 25 la suta din valoarea celui acordat in 2010.

16-12-2010, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10722 utilizatori., 1 comentariu

:: Pagina urmatoare >>