Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

:: Administratie

Administratie:: Cetatile dacice, înapoi la stadiul de proiect

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Ciprian Iancu

Dupa o vara în care au iesit din nou la iveala, la modul cel mai acut, din cauza unor gafe marca "Dorel", problemele cetatilor dacice din Muntii Orastiei nu reusesc sa-si faca loc pe prima pagina cu prioritati a Guvernului. Asta desi însusi seful executivului, Emil Boc, a promis ca situatia va fi rezolvata pâna în septembrie 2011. De teama sa nu strice atmosfera de lucru, reprezentantii locali ai institutiilor implicate ezita, deocamdata, sa arate cu degetul. Peste Sarmizegetusa mai trece o iarna, iar daca nu se rezolva nimic clar pâna în primavara, din a doua jumatate a anului viitor problema va trebui reluata de la zero, pentru a "n" oara.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17139 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: DN 66, reabilitat cu viteza de 8 kilometri pe an

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Reabilitarea portiunii DN 66 dintre Petrosani si Simeria, lunga de 80 de kilometri, are toate sansele sa devina una dintre cele mai lungi lucrari de gen din Romania. Drumul a fost construit de comunisti in sase ani (1962 – 1968). Guvernelor care s-au succedat din 2002 incoace le-a luat aproape 10 ani sa-l reabiliteze. Din cele trei mari tronsoane de lucru, unul singur va fi receptionat pana la finele acestui an. Celelalte doua portiuni vor fi reabilitate in intregime abia la anul.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4521 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: Ai masina? Nu mai ai ajutor de incalzire

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Odata cu primele zile ale lunii octombrie, primariile au deschis „sezonul” la depunerea cererilor pentru ajutoarele de incalzire. Anul acesta, insa, prevederile sunt ceva mai restrictive. Utilajele agricole, autoturismele sau depozitele bancare ar putea sa scoata sute de familii hunedorene de pe listele asistatilor sociali sezonieri. Autoritatile spera ca, in acest fel, sa scape de o parte dintre profitorii sistemului si sa faca si ceva economii, in timp ce oamenii de rand se plang ca traiesc demult sub pragul saraciei si se tem ca vor iesi si mai bolnavi din iarna viitoare.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4407 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: Bancile au bani de dat doar pentru primariile bogate

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Pentru a derula proiectele de care comunitatile au nevoie, primariile hunedorene incearca sa compenseze lipsa banilor de la bugetele locale prin imprumuturi bancare. Astfel, primariile celor mai mari orase ale judetului, Hunedoara si Deva, au contractat deja imprumuturi care au urcat gradul de indatorare al administratiilor locale la peste 20 de procente. In schimb, in mediul rural, primarii fie s-au ferit sa acceseze credite de frica dobanzilor, fie au incercat sa obtina bani cu imprumut de la banci, dar au fost refuzati.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4450 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: Picatii de la Bac ridica mult rata somajului

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Rezultatele slabe obtinute de elevii hunedoreni la Bacalaureat in cele doua sesiuni ale anului 2011 au crescut considerabil numarul somerilor. Astfel, daca la sfarsitul saptamanii trecute Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Hunedoara (AJOFM) inregistra 1384 de someri, absolventi de studii medii si invatamant superior, anul trecut in aceeasi perioada cifra era de numai 450 de tineri fara un serviciu. Pe de alta parte, sunt si tineri care au mizat pe rezultate bune in cea de-a doua sesiune de Bacalaureat si au pierdut indemnizatiile de somaj, pentru ca nu si-au depus dosarele la timp.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4375 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: Primariile ajung greu la banii pentru reabilitare termica

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Doar cateva zeci de blocuri din cele peste 2.000 de astfel de imobile din judetul Hunedoara au fost reabilitate termic. Proprietarii vor plati si in acest an facturi consistente pentru incalzire, iar o parte a caldurii se va pierde prin pereti si pe la ferestre. In majoritatea localitatilor hunedorene, pana acum, nicio asociatie de proprietari nu a primit bani de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) sau de la autoritatile locale. Mai putin de doua procente din numarul total de blocuri din judet au fost izolate termic, cu sprijin de la Minister. Cele mai multe reabilitari fost facute, insa, pe cheltuiala locatarilor.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7944 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: Deva are un nou tel: sa devina oras turistic

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Laura Oana

Deva vrea sa devina destinatie turistica de excelenta. Nu este doar un vis al autoritatilor locale, ci tinta unui proiect de politici publice care a identificat atat punctele slabe ale orasului, cat si masurile care ar trebui luate pentru ca turistii sa ramana cat mai mult in Deva. Municipalitatea crede ca poate aduce si tine turistii in oras chiar daca, de cativa ani, incasarile din turism scad constant, iar operatorii din turism au criticat pana si pliantele de lansare a proiectului.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7984 utilizatori., 1 comentariu

Administratie:: Scandalul de la Sarmizegetusa se lasa cu dosar penal

Nr. 449:: 14 - 20 iulie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Cativa angajati ai Consiliului Judetean si ai unei firme private de constructii au reusit contraperformanta de a pune gaz pe focul problemei inca nerezolvate a cetatilor dacice. O idee, cativa bani ramasi de la amenajarea drumului si cateva miscari ale lamei de buldozer au fost de ajuns pentru ca intre arheologi si Consiliul Judetean sa se creeze iarasi o distanta, aceeasi distanta care a incurajat pana acum dezastrele cultural-istorice din Muntii Orastiei.

14-07-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5639 utilizatori., 3 comentarii

Administratie:: Avem de ales: reciclam sau platim amenzi usturatoare

Nr. 448:: 7 - 13 iulie 2011::Scris de Ada Ionescu

Administratiile locale din judetul Hunedoara sunt obligate, mai nou, sa reduca din cantitatea de deseuri generata de comunitati cu 15 la suta in 2010, fata de 2009, si inca 15 la suta in 2011, comparativ cu anul anterior. Iar pentru a putea fi monitorizate, primariile din judet sunt obligate sa transmita anual rapoarte in acest sens la Administratia Fondului pentru Mediu, pana in data de 25 ianuarie a anului urmator celui pentru care se face raportarea.

07-07-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5261 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: Somerii cu serviciu “secret”, obligaţi sa dea banii inapoi

Nr. 448:: 7 - 13 iulie 2011::Scris de Ada Ionescu

Peste 300 de persoane care primeau ajutor de somaj de la stat, desi aveau si un contract de munca sau chiar pensie, au fost depistate de lucratorii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Hunedoara (AJOFM) numai in ultimele luni. Asta dupa ce autoritatile in domeniu au avut acces la registrul de evidenta a salariatilor (REVISAL). Directorul agentiei hunedorene, Vasile Iorgovan Velichi, spune ca in perioada anterioara asemenea verificari nu erau posibile, pentru ca bazele de date ale diferitelor institutii nu puteau fi comparate. „Pana in 1 ianuarie 2011, nu am avut acces la REVISAL, dar ulterior, i-am depistat pe acesti someri cand au venit la viza, le-am incheiat somajul si le-am creat debit pentru perioada de cand au avut ultimul contract de munca, ei trebuind sa restituie banii”, explica seful AJOFM.

07-07-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4712 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: O jumatate de milion de euro, pentru Gradina Zoologica

Nr. 447:: 30 iunie - 6 iulie 2011::Scris de Ada Ionescu

Gradina Zoologica din Hunedoara se va redeschide in toamna, dupa ce proiectul care o va aduce la standardele nationale si europene va fi finalizat. Lucrarile de modernizare a Gradinii Zoologice sunt in derulare, dupa aproape patru ani si sase incercari ale consiliului local de a obtine finantare de la bugetul Ministerului Mediului. Administratia locala se afla acum in ultima faza a realizarii proiectului, aceasta primind de la Ministerul Mediului aproape 1.300.000 de lei, necesari pentru reamenajarea spatiului. Sefa Biroului Proiecte cu Finantare Internationala din cadrul Primariei Hunedoara, Suzana Ricea, spune ca suma reprezinta 75 la suta din valoarea proiectului, restul de pana la aproape 1.800.000 de lei fiind contributia administratiei locale (aproape 437.000 de lei din bugetul local – n.r.).

30-06-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5135 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: Consiliul Judetean vrea tot Palatul Administratiei

Nr. 444:: 9 - 15 iunie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Dupa 16 ani in care lucrarile la “noua si moderna” cladire adiministrativa a judetului au batut pasul pe loc, dupa tentative esuate de vanzare unor investitori privati, Palatul Administratiei are toate sansele ca, pana la finele anului, sa intre tot, sau aproape tot, in proprietatea Consiliului Judetean. Institutia amintita a demarat negocierile cu ceilati “coproprietari”, Primaria Deva, Prefectura si Directia Judeteana de Statistica Hunedoara.

09-06-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5116 utilizatori., 1 comentariu

Administratie:: Cetatea ramane inchisa pana in toamna lui 2012

Nr. 444:: 9 - 15 iunie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Obiectivul turistic cu care se mandreste cel mai mult resedinta judetului Hunedoara trece prin prelungitul chin al procedurilor de restaurare si refunctionalizare. Cu toate ca cetatea va fi mai mult inchisa, turistii vor putea sa urce cu mono-linerul (“telecabina”, cum i se spune popular), sa admire privelistea si... cam atat.

09-06-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4595 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: Hunedoara – Alba, noua regiune de dezvoltare isi cauta resedinta

Nr. 443:: 2 - 8 iunie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Parlamentul Romaniei are termen inceputul anului 2013 pentru a reorganiza regiunile de dezvoltare, conform Tratatului de la Lisabona, documentul pe ale carui principii Uniunea Europeana isi propune sa incerce sa faca fata noilor provocari economice, sociale si politice. In afara de referirile presedintelui Basescu, facute destul de izolat, singura ocazie in care tema a ajuns cu adevarat in atentia opiniei publice la nivel national a fost dupa ce UDMR a venit cu o propunere prin care judetele Covasna, Harghita si Mures ar urma sa fie grupate intr-o regiune de dezvoltare. Reactiile politicienilor au venit imediat, dupa care tema a fost ignorata, in favoarea unor scandaluri cu mai mult “lipici” la public.

02-06-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5056 utilizatori., 4 comentarii

Administratie:: Monumente incurcate in legi si proiecte

Nr. 443:: 2 - 8 iunie 2011::Scris de Ciprian Iancu

La un an si o luna dupa ce anunta la Deva ca cetatile dacice vor avea o soarta mai buna, ministrul culturii, Kelemen Hunor a recunoscut, oarecum, ca nu a stiut in ce s-a bagat cand a inceput acest demers. Sambata trecuta, tot la Deva, el a declarat ca, in problema cetatilor dacice, inca nu vede “capatul tunelului”. Hunor a reusit insa sa clarifice alta dilema: motivul sistarii lucrarilor de restaurare la Castelul Corvinilor. Cel mai important monument medieval cu rol dublu (civil si militar) din Romania a avut parte doar de restaurari cu probleme. Ministrul Culturii a anuntat insa ca, din septembrie incolo, lucrurile se vor schimba.

02-06-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4705 utilizatori., 1 comentariu

Administratie:: Referendumul pentru conurbatia “Corvina” se amana

Nr. 441:: 19 - 25 mai 2011::Scris de Ciprian Iancu

Conurbatia formata prin “alipirea” oraselor Deva, Hunedoara, Simeria si Calan ar putea aparea pe harta cel mai devreme in 2016. Autoritatile judetene si locale nu au gasit timpul necesar pentru a informa corespunzator populatia privind proiectul conurbatiei, asa ca sustinatorilor ideii le este teama de un esec, in cazul in care ar fi initiat un referendum pe aceasta tema la alegerile locale de anul viitor.

19-05-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5138 utilizatori., 5 comentarii

Administratie:: Proiectele europene, in licitatii

Nr. 441:: 19 - 25 mai 2011::Scris de Monalise Hihn

Trei proiecte pe fonduri europene in municipiul Hunedoara vor fi atribuite pana la sfarsitul lunii viitoare, in cazul in care nu vor exista contestatii. Este vorba despre proiecte in valoare de aproape 48 de milioane de lei. Banii sunt destinati reabilitarii si modernizarii retelei stradale – noua sosele, reabilitarea si extinderea Parcului Tineretului si un sistem de supraveghere video pentru siguranta cetatenilor din municipiul Hunedoara.

19-05-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5531 utilizatori., 1 comentariu

Administratie:: Investitiile sunt incepute mereu fara aviz de mediu

Nr. 437:: 21 - 27 aprilie 2011::Scris de Monalise Hihn

Aproape toate marile investitii ce s-au derulat in judetul Hunedoara in ultimii ani au obtinut avizele de mediu sau pe cele de urbanism abia dupa inceperea lucrarilor. Specialistii spun ca documentele sunt solicitate cu buna stiinta abia dupa ce o investitie este inceputa, pentru ca astfel se ocoleste informarea comunitatii asupra efectelor unor lucrari de amploare intr-o zona.

21-04-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4831 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: Joaca romanilor de-a protectia patrimoniului

Nr. 434:: 31 martie - 6 aprilie 2011::Scris de Laura Oana, Ciprian Iancu

Ministerul Administratiei si Internelor a naruit printr-o simpla adresa sperantele autoritatilor hunedorene de a primi chiar din aceasta primavara in administrare cetatile dacice din Muntii Orastiei. „V-am promis, dar nu se poate” - cam la atat se poate rezuma adresa de cinci pagini cu raspunsurile negative ale Ministerului Mediului si Ministerului Culturii.

31-03-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5366 utilizatori., 2 comentarii

Administratie:: Deva isi doreste un pasaj subteran

Nr. 431:: 10 - 16 martie 2011::Scris de Laura Oana

Cetatea, ca punct de interes maxim pentru turistii care urca cu telecabina, Aqualand-ul, iar la poalele dealului, un parc bine ingrijit si apoi o zona de promenada intinsa pe mai bine de un kilometru - este proiectul la care viseaza autoritatile locale din Deva. Un proiect indraznet si costisitor, care vizeaza transformarea orasului dintr-o localitate de tranzit intr-o destinatie turistica de cateva zile.

10-03-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5362 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: Opera Nights, la Hunedoara

Nr. 430:: 3 - 9 martie 2011::Scris de Monalise Hihn

Cel mai mare festival de muzica clasica in aer liber din Transilvania va avea loc la Hunedoara, la inceputul lunii iulie 2011, in curtea interioara a Castelului Corvinilor. Consilierii locali au votat, cu o singura abtinere, a consilierului Ladislau Farcas, ca pentru festival sa fie alocate fonduri din bugetul local.

03-03-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5535 utilizatori., 1 comentariu

Administratie:: Conurbatia se naste doar prin referendum

Nr. 429:: 24 februarie - 2 martie 2011::Scris de Monalise Hihn

Daca privesti lucrurile din perspectiva alarmistilor, in fiecare zi poti gasi foarte simplu cate un argument al faptului ca “sfarsitul lumii e aproape”. Un amic devean, aproape de o varsta venerabila, mi-a povestit recent cum a ajuns din victima inculpat, intr-un dosar in care “adversarul” lui se dovedeste ca are mai multa putere de a influenta situatia. Totul a pornit de la un loc de parcare. In Deva, din cate stiu eu, nu exista locuri de parcare concesionate. Aparitia unui nou mare oras al Romaniei este facilitata de modificarea legii amenajarii teritoriului adoptata de Parlament, in luna mai 2010, la propunerea deputatului Bogdan Þimpau. Deva, Hunedoara, Simeria, la care s-ar adauga orasul Calan si comunele limitrofe ar constitui o conurbatie, care ar putea fi transformata, din punct de vedere administrativ, in municipiu de rang I. Pana in acest punct insa, autoritatile locale mai au de rezolvat cateva probleme importante: realizarea de proiecte clare pentru infrastructura, transport in comun, infiintarea unei universitati de stat si, mai ales, obtinerea acceptului locuitorilor prin intermediul unui referendum. Proiectul „Corvina” nu va fi insa supus spre aprobare pana cand locuitorii acestor orase nu vor fi informati in amanunt asupra beneficiilor pe care le-ar avea traind intr-un oras mare.

24-02-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5654 utilizatori., 1 comentariu

Administratie:: Ministerul Sanatatii baga in ceata spitalele hunedorene

Nr. 426:: 3 - 9 februarie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Reorganizarea sistemului spitalicesc national provoaca numai confuzie in judetul Hunedoara. Anuntul facut marti de ministrul sanatatii, Cseke Attila, privind spitalele care vor fi reprofilate in camine de batrani si comasate cu unitati mai mari nu a facut decat sa sporeasca starea de incertitudine in judet.

03-02-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4838 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: Furnalul de la Govajdie este disputat in instanta

Nr. 426:: 3 - 9 februarie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Initiativa Primariei Ghelari de a pune in valoare unul dintre cele mai importante monumente istorice ale judetului, furnalul de la Govajdie, trebuie sa treaca si pe la tribunal. Furnalul se afla pe un teren disputat de administratiile comunelor Lelese si Ghelari.

03-02-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5711 utilizatori., 1 comentariu

Administratie:: Drumarii promit sosele mai bune in 2011

Nr. 425:: 27 ianuarie - 2 februarie 2011::Scris de Monalise Hihn

Dupa lupte „seculare” se pare ca vor incepe lucrarile la autostrada Deva – Orastie. Cel putin asta ne promit autoritatile. Construit de comunisti in sase ani, DN 66 se repara de opt… Nu se stie daca lucrarile se vor finaliza in acest an. Guvernul Romaniei promite repararea a 10.000 de kilometri de drumuri judetene si comunale din toata tara. Potrivit autoritatilor locale, deocamdata, Hunedoara nu a primit niciun raspuns la solicitarile pe care le-a facut pentru acest program. Drumurile din interiorul localitatilor se degradeaza pe zi ce trece. Cam asa arata in 2011 situatia infrastructurii rutiere din judet.

27-01-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5400 utilizatori., 1 comentariu

:: Pagina urmatoare >>