Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

:: Realitatea Hunedoreana

Realitatea Hunedoreana:: Problema Retezatului, la judecata localnicilor

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Laura Oană

A fost nevoie de un gândac minuscul care sa atace molizii din Retezat si de o exploatare forestiera "colonialã" pentru ca interesele din jurul celui mai batrân si mai vestit parc national al României sa iasa la iveala. Si nu sunt interese dintre cele mai "frumoase". In principiu, cam toti vor sa taie lemn, sa supravietuiasca sau sa faca profit. In tot acest timp, Consiliul Stiintific al Parcului National Retezat a decis sa ceara silvicultorilor oprirea oricaror taieri in zona si, in plus, Ministerul Mediului va primi o solicitare prin care se va cere marirea ariei de protectie integrala a parcului.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 16995 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Perdelele si covoarele, interzise in scoli si gradinite

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Ada Ionescu

O adresa trimisa de reprezentantii Diectiei de Sanatate Publica (DSP) anunta conducerile scolilor si gradinitelor hunedorene ca perdelele si covoarele sunt interzise în unitatile de învatamânt. Perdelele trebuie retrase de la ferestre, pentru a creste luminozitatea naturala, iar covoarele trebuie sa dispara, pentru ca sunt considerate depozite de praf. Directorii unitatilor de învatamânt scolare si prescolare, dar mai ales dascalii, parintii si elevii sunt total nemultumiti de noua decizie.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17594 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Numarul beneficiarilor de motorina subventionata s-a triplat

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Ada Ionescu

O adresa trimisa de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) anunta conducerile scolilor si gradinitelor hunedorene ca perdelele si covoarele sunt interzise în unitatile de învatamânt. Perdelele trebuie retrase de la ferestre, pentru a creste luminozitatea naturala, iar covoarele trebuie sa dispara, pentru ca sunt considerate depozite de praf. Directorii unitatilor de învatamânt scolare si prescolare, dar mai ales dascalii, parintii si elevii sunt total nemultumiti de noua decizie.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 16750 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Pensionari executati de banci

Nr. 463:: 20 - 26 octombrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Mii de pensionari au popriri pe pensii, pentru ratele neachitate. Aceştia primesc sume mai mici decât li s-ar cuveni, după ce Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara le reţine datornicilor direct, până la o treime din pensii. Angajaţii instituţiei muncesc în plus, pentru a ţine evidenţa şi pentru a face viramentele către băncile la care pensionarii au credite.

20-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5411 utilizatori., 1 comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Frigul dubleaza cererea la anvelope de iarna

Nr. 463:: 20 - 26 octombrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Daca la inceputul lui octombrie, influentati de temperaturile anormal de ridicate pentru acea perioada, hunedorenii nu se grabeau spre atelierele specializate in vanzarea si montarea de anvelope, situatia s-a schimbat radical in ultima saptamana. E drept, si de teama amenzilor cu care s-ar putea alege la prima ninsoare, hunedorenii se grabesc sa isi echipeze masinile potrivit legii. In functie de autoturismul detinut, ei trebuie sa scoata din buzunar sume minime cuprinse intre 170 si aproximativ 1.500 de lei, potrivit comerciantilor. Pentru cei mai comozi dintre soferi, comenzile se pot face chiar prin Internet. Varianta comenzii online e tentanta: la patru cauciucuri, furnizorul suporta costul transportului.

20-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5403 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Ruinele combinatului intra in atentia europenilor

Nr. 462:: 13 - 19 octombrie 2011::Scris de Laura Oana

Cateva milioane de euro, un studiu pe trei ani si zeci de oameni de stiinta din Europa care lucreaza la un proiect amplu ce vizeaza si fosta platforma industriala a combinatului din Hunedoara. Concluziile expertilor europeni vor oferi autoritatilor locale solutia precisa pentru ecologizarea si transformarea celor 138 de hectare poluate in cartier rezidential, zona turistica sau centre comerciale.

13-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5881 utilizatori., 5 comentarii

Realitatea Hunedoreana:: Deva devine cel mai comercial oras din Romania

Nr. 462:: 13 - 19 octombrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Marii jucatori pe piata de vanzari cu amanuntul au transformat, in ultimii ani, stilul in care hunedorenii isi fac cumparaturile. Acum se ajunge la o noua faza: concurenta. Intr-un oras in care suprafata de spatii comerciale raportata la numarul de locuitori o depaseste pe cea din Capitala, isi anunta (din nou) aparitia un nume important: Carrefour.

13-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6315 utilizatori., 2 comentarii

Realitatea Hunedoreana:: Seceta a parjolit culturile din Hunedoara

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Laura Oana

Este seceta de crapa pamantul! Lipsa ploilor in ultimele doua luni a afectat serios cursurile de apa, culturile agricole, terenurile si pasunile. Atat de grav incat si specialistii sunt ingrijorati. Ei spun ca judetul nu s-a mai confruntat cu o asemenea situatie de mai bine de 30 de ani, o seceta care loveste chiar in sezonul de insamantari. Inginerii agricoli spun ca s-a ajuns in situatia in care este nevoie de zeci de ploi torentiale pentru refacerea cantitatii de apa necesara semanaturilor de toamna. Si crescatorii se plang ca nu mai au hrana pentru animale, iar toate pasunile sunt arse de soare. In plus, vestile de la meteorologi nu sunt nici ele bune.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4314 utilizatori., 1 comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Scandalul taierilor din Retezat, la un alt episod: Romsilva acuza Academia

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Directorul Regiei Nationale a Padurilor (RNP) Romsilva, Valerian Solovastru, a facut marti o vizita in zona Raul Ses, din Parcul National Retezat (PNR), dupa care a concluzionat ca taierea arborilor este singura solutie posibila pentru limitarea efectelor “gandacului tipograf”, o insecta din categoria ipidelor. Profesorul Victor Giurgiu, singurul specialist in silvicultura membru al Academiei Romane, ramane la parerea ca pentru o concluzie clara si corecta este necesara o verificare amanuntita, in teren. Pentru ca situatia sa fie si mai neclara, RNP Romsilva acuza Academia ca incurajeaza scandalul pentru a-si usura o presupusa tentativa de a-si crea in zona un ocol silvic privat.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4971 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Situatie incomoda: mai multe dosare, mai putini judecatori

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Doua judecatorii hunedorene, cea de la Brad si cea de la Orastie, functioneaza cu numai jumatate din personalul necesar. In toata tara mai sunt numai trei astfel de cazuri: judecatoriile din Novaci, Murgeni si Moldova Noua. Pe de alta parte, desi nu are nici ea schema de posturi complet ocupata, judecatoria din municipiul Hunedoara este printre primele din tara la capitolul cauze solutionate, cu o rata de 80 la suta.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5265 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Moda “Big Brother” prinde in tot judetul

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Edilii din aproape toate orasele si municipiile hunedorene au demarat deja lucrari de instalare sau intentioneaza ca, in viitorul apropiat, sa monteze in localitatile pe care le conduc camere de luat vederi. Primarii spun ca sistemele de supraveghere video vor aduce mai multa siguranta si vor contribui la scaderea incidentelor in trafic. Pe de alta parte, unii dintre hunedoreni sustin ca noul sistem nu este decat o noua metoda de monitorizare si control, abuziva, care depaseste lumea lui Orwell, supravegheata de “fratele cel mare”.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5102 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Agricultura hunedoreana isi traieste ultimele zile

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Laura Oana

Gospodaria taraneasca traditionala nu are nicio sansa in fata tavalugului economiei de piata - este un lucru pe care l-au demonstrat din plin cele doua decenii de „experienta” capitalista. „Nu mai merge cu agricultura bunicii”, atrag atentia mereu guvernantii, uitand mereu sa puna in practica strategii de folos fermierilor. Pentru multi, pamantul atat de ravnit in 1990 este astazi blestemat. Parasit, uitat, faramitat de seceta sau infundat de inundatii, pamantul e mai mult o povara pentru taranii prea batrani pentru a mai pune umarul la modernizarea agriculturii.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5205 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Alt an scolar, acelasi container in loc de scoala

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

10 copii dintr-un sat hunedorean vor fi nevoiti sa invete carte, inca un an, intr-un container. Localitatea nu mai are o scoala obisnuita functionala inca din 1995 si, se pare, nici nu va avea pana cel putin in 2013. Primarul anunta construirea unei scoli noi, cu incepre din aceasta toamna.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7717 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Supravietuire din amintiri vandute la targ

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Laura Oana

Isi vand amintirile de-o viata, la targ. Saracii Hunedoarei ies in fiecare sambata dimineata in piata de vechituri in speranta ca vor face cateva zeci de lei. Majoritatea sunt pensionari si banii, oricat de putini, le prind bine. In loc sa plece in statiuni, au invatat arta negocierii si a… supravietuirii in jungla unui crize economice fara de sfarsit.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 8297 utilizatori., 2 comentarii

Realitatea Hunedoreana:: Hunedorenii par indiferenti la proiectul Rosia Montana

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Proiectul de modificare a Legii Minelor, initiat de senatorii Toni Grebla (PSD) si Ion Ruset (PDL), a pus pe jar activistii societatii civile. Acestia acuza ca intre modificarile propuse exista prevederi neconstitutionale, care ar incalca grav drepturi fundamentale ale omului, printre care si dreptul la proprietate. Reprezentantii campaniei “Salvati Rosia Montana” avertizeaza ca, daca proiectul de lege va fi aprobat, nu doar oamenii din Rosia Montana, ci toti proprietarii, din orice zona in care exista o concesiune miniera detinuta de o companie privata, vor putea fi expropriati fortat de catre societatea respectiva, pentru un proiect de interes privat.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4804 utilizatori., 1 comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Clopotelul suna iarasi

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Aproximativ 70.000 de prescolari, elevi si liceeni din judetul Hunedoara, vor reveni lunea viitoare in bancile scolilor si gradinitelor. Din total, aproximativ 12.000 de copii sunt cuprinsi in sistemul de invatamant prescolar, aproape 32.000 de elevi studiaza in ciclurile primar si gimnazial, iar peste 22.000 sunt liceeni. Din cele aproape 500 de cladiri care deservesc sistemul de invatamant, aproximativ 20 la suta nu au autorizatii sanitare de functionare.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4703 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Noua atractie turistica a Hunedoarei: fosile de 15 milioane de ani

Nr. 456:: 1 - 7 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Tot mai multi turisti se bucura de frumusetea peisajului din zona Valea Nandrului, insa multi dintre ei au descoperit aici un lucru care i-a uimit: melci pietrificati in urma cu milioane de ani. Autoritatile de mediu avertizeaza ca dorinta turistilor de a avea acasa un suvenir de vacanta ar putea distruge situl, dar, pe de alta parte, recunosc ca zona nu a fost declarata arie protejata, deci nu este aparata de nicio lege speciala.

01-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5435 utilizatori., 2 comentarii

Realitatea Hunedoreana:: Dupa doua milenii, Capitala Daciei preromane si-a deschis portile

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Ada Ionescu

Cea mai cunocuta dintre cetatile dacice, Sarmizegetusa Regia, si-a deschis portile vizitatorilor, care au avut parte de ghidajul complet al monumentelor, de vizitarea unei sapaturi arheologice in desfasurare si au putut sa vada obiectele descoperite in ultimele doua saptamani de catre studenti. Complet parasita in anul 117, incinta sacra a dacilor s-a lasat descoperita de sute de turisti romani si straini, care au vizitat timp de doua zile, duminica si luni, cea mai mare asezare din Dacia preromana si unul dintre cele mai mari centre siderurgice din Europa temperata.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5460 utilizatori., 1 comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Statia de tratare a apei Sanpetru devine functionala in septembrie

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Ada Ionescu

Proiectul care vrea sa asigure imbunatatirea calitatii serviciilor de furnizare a apei si rezolvarea problemelor de mediu care apar ca urmare a evacuarii apei uzate a intrat pe ultima suta de metri. Reprezentantii ApaProd au anuntat ca, in primele zile ale lunii septembrie, statia de tratare a apei Sanpetru, din Hunedoara, care a fost modernizata in baza proiectului ISPA, va fi pusa in functiune. Hunedorenii sunt asigurati ca, dupa finalizarea lucrarilor din proiect, nu vor mai ramane atat de des fara apa la robinete.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5364 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Premiera nationala: spectacol in pestera, marca Dan Puric

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Ada Ionescu

De Sfintii Mihail si Gavriil, in luna noiembrie, Dan Puric si Compania Passe Partout vor juca, pentru prima oara in Romania, un spectacol inedit, la invitatia unei asociatii de ecologie si interventie in caz de inundatii. Spectacolul va fi sustinut in Pestera Bolii, care a fost reamenajata si electrificata si care e folosita in fiecare vara ca sala de concerte religioase, datorita acusticii de exceptie. Pana acum, insa, aici nu s-a jucat niciodata teatru.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4722 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Somerii hunedoreni se grabesc sa se faca recenzori

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Ada Ionescu

Desi startul depunerii de CV-uri pentru selectarea persoanelor care vor colecta datele din teren pentru “Recensamantul 2011” a fost dat abia marti, in 16 august, sute de hunedoreni si-au depus, deja, actele necesare la primarii. Autoritatile pun graba hunedorenilor de a se inscrie pe seama saraciei din aproape toate localitatile din judet.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6548 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Criza de personal in spitalele hunedorene

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Ada Ionescu

Dupa aproape trei ani, timp in care plecarile medicilor si asistentelor din sistem au fost tot mai numeroase, iar angajarile foarte putine, spitalele hunedorene se confrunta cu o criza de personal. Asta in conditiile in care managerii spitalelor ar vrea sa faca incadrari in munca, dar legea nu le permite. Cel mai mare deficit de personal se inregistreaza, potrivit reprezentantilor Colegiului Medicilor din Romania, la sectiile: Chirurgie, Terapie Intensiva si Cardiologie.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6375 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Bursa de turism a judetului se va tine in septembrie

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Ada Ionescu

Bursa “Hunedoara – natura, cultura, aventura” este organizata in paralel cu Festivalul Filmului Turistic, la Tebea, in comuna Baia de Cris, in zilele de 10 si 11 septembrie. Unul dintre organizatori, Anca Halmagi, sustine ca evenimentele isi propun promovarea tuturor formelor de turism (istoric si cultural, balnear, sporturi de iarna, ecoturism, drumetii, turism rural sau ecumenic) si vor reuni operatorii, agentii de turism, comerciantii de materiale hoteliere, dar si asociatii si organizatii de profil, care vor putea sa isi prezinte ofertele.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6217 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Mediatorii scolari muncesc mult pe bani putini

Nr. 453:: 11 - 17 august 2011::Scris de Ada Ionescu

Mai multe primarii din judetul Hunedoara au printre angajati si un mediator scolar. Putina lume stie, insa, ce presupune aceasta meserie si care sunt rezultatele pe care le obtin mediatorii in urma unui an de munca. In plus, sunt si mai putini aceia care stiu ca, din cauza salariilor foarte mici, unii dintre mediatori au renuntat deja la profesia care mentine copiii cu probleme in bancile scolilor.

11-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6393 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Recolta de miere e mai bogata in 2011

Nr. 452:: 4 - 10 august 2011::Scris de Ada Ionescu

Dupa o vara a lui 2010 cu o productie foarte scazuta si dupa ce au iesit dintr-o iarna destul de lunga cu stupii slabiti, la final de sezon al culesului, apicultorii hunedoreni se declara multumiti de recolta de miere din acest an. Asta deoarece albinele au produs in aceasta vara cu pana la 50 la suta mai multa miere, in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2010. Din cauza productiei mari, insa, pretul la nivel mondial a scazut. Stuparii hunedoreni spera, totusi, ca marile companii colectoare sa le ofere un pret rezonabil pe kilogramul de produs.

04-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5685 utilizatori., Scrie un comentariu

:: Pagina urmatoare >>