Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

:: Ancheta

Ancheta:: Interesele ataca Retezatul mai rau ca o molima

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Laura Oana

Statul isi devasteaza singur proprietatile, iar silvicultorii distrug padurea! Este concluzia la care au ajuns mai multi specialisti in domeniu, dupa ce au vazut cu ochii lor ce se intampla in Parcul National Retezat. De cativa ani, mii de metri cubi de arbori verzi s-au prabusit sub drujbe. Un macel facut sub ochii si cu ingaduinta autoritatilor, care inghit cu bunavointa suspecta explicatia padurarilor care dau vina pe un gandac ce ar fi atacat molizii. De cealalta parte, specialistii care nu lucreaza in sistem ii contrazic pe silvicultori si ii acuza de jaf: gandacul ar fi aparut tocmai din cauza modului primitiv in care este exploatata padurea din cel mai vestit parc national al tarii. Si, in timp ce muncitorii rad padurea, autoritatile intorc capul.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4958 utilizatori., 1 comentariu

Ancheta:: Gandacul de scoarta, ocazie de profit intr-un parc national

Nr. 451:: 28 iulie - 3 august 2011::Scris de Laura Oana

S-au descoperit ilegalitati la exploatarile deschise in Retezat. Controalele ajunse in zona unde se fac taieri de copaci in Parcul National Retezat in urma sesizarilor venite din partea presei au identificat mai multe nereguli. Dupa doua zile de control, inspectorii silvici au decis oprirea lucrarilor in doua parchete si au aplicat mai multe amenzi. In timp ce sefii Directiei Silvice si ai ariei protejate se declara nevinovati si sustin ca se taie lemn atacat de gandacul nimicitor, alti specialisti cred ca, pe langa molidul afectat, se extrag si cantitati mari de arbori sanatosi. In plus, pe anumite portiuni, Retezatul este “terasat” cu buldozerele care deschid drumuri de exploatare.

28-07-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6242 utilizatori., 1 comentariu

Ancheta:: Retezatul este sub amenintarea drujbei

Nr. 450:: 21 - 27 iulie 2011::Scris de Laura Oana

Parcele intregi din Parcul National Retezat cad sub moto-fierastraiele muncitorilor forestieri care au insarcinarea sa scoata urgent din paduri peste 5.000 de metri cubi de molid. Oficial, motivul ar fi un gandac care ameninta intreaga zona, insa specialistii cred ca sub umbrela extragerii arborilor infestati se poate ascunde un adevarat jaf al zonei protejate, recunoscuta ca ar adaposti ultimele paduri virgine ale Europei.

21-07-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6761 utilizatori., 5 comentarii

Ancheta:: Umbra Elenei Udrea peste statiunea “La Vata”

Nr. 437:: 21 - 27 aprilie 2011::Scris de Laura Oana

In 13 mai 2010, Ministerul Apararii decide sa inchida centrul de recuperare de la Vata de Jos. Intr-o luna, pe 15 iunie, in statiune este deja instala firma Balneovita Tour SRL, care are acum toate cele trei hoteluri, restaurantele si izvoarele termale. Firma castigatoare il are ca actionar pe sotul Luminitei Kohalmi, consiliera Elenei Udrea, care in mai 2010 era inca director adjunct in MApN. Asa a reusit consiliera ministrului Dezvoltarii sa devina stapana peste o statiune intreaga. Statiunea se numeste acum simplu: “La Vata”, iar localnicii o asteapta inca pe Elena Udrea sa dea “verde” functionarii statiunii.

21-04-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6908 utilizatori., 2 comentarii

Ancheta:: Muzeul Aurului, o afacere cu iz penal

Nr. 362::29 octombrie - 4 noiembrie 2009::Scris de Laura Oana

In Romania, nu exista afacere mai buna decat falimentul unei companii de stat. La un astfel de eveniment se aduna toate pilele din lume, iar profiturile sunt fantastice, dar, din pacate, asta se intampla si in cazul Muzeul Aurului din Brad, ajuns acum in proprietatea unui ONG din Bucuresti. Dupa ce s-a declarat falimentul Minei Brad, haosul si-a gasit un excelent administrator in persoana unui lichidator din Deva. Acesta a vandut Muzeul Aurului din Brad pentru impresionanta suma de 25 de mii de euro si cel mai bogat muzeu in aur din Romania a fost vandut ca o hala de productie. Neregulile din dosar nu se opresc aici, ci continua cu o seama de ilegalitati.

29-10-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5197 utilizatori., 7 comentarii

Ancheta:: Bisericile de lemn, departe de a fi salvate

Nr. 361::22 - 28 octombrie 2009::Scris de Ciprian Iancu

Mai multi istorici si arhitecti, majoritatea din Bucuresti, incearca sa salveze 16 biserici de lemn din judetul Hunedoara. Initiativa se incadreaza intr-un proiect ce vizeaza 60 de asemenea edificii din Hunedoara, Sibiu, Gorj si Valcea. Sapte dintre bisericile de pe raza judetului Hunedoara au beneficiat deja de interventii de urgenta urmand ca, la anul, acestea sa intre intr-un proces de restaurare si valorificare culturala si turistica.

22-10-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5353 utilizatori., 1 comentariu

Ancheta:: Muzeul Aurului - dubla 2

Nr. 361::22 - 28 octombrie 2009::Scris de Laura Oana

Cercul in jurul scandalului izbucnit in jurul Muzeului Aurului, dupa vanzarea cladirii la licitatie si cumpararea ei de catre Centrul Crestin Ortodox, pare a se strange in jurul lichidatorului. Partile implicate in scandal arata cu degetul catre reprezentantul societatii de insolventa, o persoana cautata de toti, dar care nu este de gasit. Politia si procuratura au fost sesizate in acest caz si se pare ca situatia de la Muzeul din Brad nu este singura problema a lichidatorului cu pricina.

22-10-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5099 utilizatori., 1 comentariu

Ancheta:: Aurul neamului, intre interese si dezinteres

Nr. 360::15 - 21 octombrie 2009::Scris de Laura Oana

Celebru printre specialistii din intreaga lume pentru frumusetea pieselor si bogatia colectiei, Muzeul Aurului din Brad este acum la mana instantei, care va decide cui ii apartine de fapt cladirea si patrimoniul muzeistic. Disputa asupra cladirii a inceput recent, dupa ce compania Minvest a aflat ca, din luna august, un ONG are acte care dovedesc ca ar fi cumparat cladirea pentru o suma de un miliard de lei vechi. De cealalta parte, Centrul Ortodox Filocalia se mandreste cu ,,bijuteria” achizitionata si nici nu vrea sa auda de compania miniera. Ca in tot restul tarii, totul pare a se desfasura dupa principiul: “Domnul a dat, Domnul a luat!”

15-10-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5717 utilizatori., 1 comentariu

Ancheta:: Vrea 1.026.000 lei compensatie in caz de concediere nejustificata

Nr. 346:: 9 iulie - 15 iulie 2009::Scris de Monalise Hihn

180 de salarii compensatorii ar fi urmat sa primeasca directorul Eco Sid SA Hunedoara, Marian Mihalache (foto), daca i s-ar desface contractul individual de munca fara acordul sau. Asa rezulta dintr-un act aditional incheiat la aproape trei ani de la angajarea lui Mihalache in acest post. Mai mult, actul, incheiat in data de 1 februarie 2008, este semnat de doua ori de catre directorul firmei, care a si recunoscut acest lucru, declarand ca a solicitat Consiliului de Administratie avizarea respectivului document. Pe de alta parte, Cristian Solomon, persoana imputernicita de CA sa negocieze pe acel act, a refuzat sa il semneze pentru ca pretentiile financiare i s-au parut exagerate.

09-07-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4954 utilizatori., 2 comentarii

Ancheta:: Dosarul “Petrila”, la Parchet

Nr. 335:: 23 - 29 aprilie 2009::Scris de Monalise Hihn
Dosarul privind accidentul de munca de la Exploatarea Miniera Petrila, din data de 15 noiembrie 2008, in care si-au pierdut viata 13 persoane si alte 15 au fost ranite, a ajuns la Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani. Acesta numara in prezent in jur de 5.000 de pagini, adunate in 17 volume. Recent, Comisia de Cercetare a ajuns la concluzia ca cinci persoane sunt responsabile de producerea acestui accident. Pentru trei dintre acestea s-a propus continuarea cercetarii sub aspect infractional. Este vorba despre directorul sucursalei, inginerul sef cu securitatea miniera si seful statiei de salvare miniera, adica Aurelian Necula, Gheorghe Rosu si Stefan Ungur.
23-04-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 3484 utilizatori., Scrie un comentariu

Ancheta:: Cinci responsabili pentru tragedia de la Petrila

Nr. 333:: 9 - 15 aprilie 2009::Scris de Monalise Hihn
Cinci persoane poarta responsabilitatea producerii accidentului de la Exploatarea Miniera Petrila, din data de 15 noiembrie 2008, in care si-au pierdut viata 13 persoane si alte 15 au fost ranite. Aceasta este concluzia la care a ajuns Comisia de Cercetare. Pentru trei dintre acestea s-a propus continuarea cercetarii sub aspect infractional. Este vorba despre directorul sucursalei, inginerul sef cu securitatea miniera si seful statiei de salvare miniera, adica Aurelian Necula, Gheorghe Rosu si Stefan Ungur. Celelalte doua persoane, Iosif Brad, inginer-sef productie, si Doru Holingher, seful sectorului I de la mina Petrila, au decedat in data de 15 noiembrie, in cele doua accidente.
09-04-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 3537 utilizatori., Scrie un comentariu

Ancheta:: Au murit pentru bani de buzunar

Nr. 294:: 3 - 9 iulie 2008::Scris de Ciprian Iancu
Certeju de Sus, comuna in care doi tineri au fost omorati de o mina de aur inchisa, era si ieri inca in stare de soc. Localnicii vorbesc despre furturile de fier din galerii ca despre ceva la ordinea zilei, mai ales ca multi dintre ei traiesc de pe urma grinzilor metalice abandonate prin galeriile lasate ca si deschise de compania Minvest, dupa ce s-a renuntat la exploatarea aurului in zona. Tuturor insa li se pare prea mare sacrificiul cerut de mina.
03-07-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4613 utilizatori., 4 comentarii

Ancheta:: Mirea a fost suspendata, ancheta continua

Nr. 270:: 17 - 23 ianuarie 2008::Scris de Monalise Hihn si Ciprian Iancu
Anchetatorii au dispus inceperea urmaririi penale pentru fals, uz de fals si abuz in serviciu contra intereselor publice impotriva directorului economic al Primariei municipiului Hunedoara, Liana Mirea. Pe baza acestui fapt, Primarul Nicolae Schiau a decis demiterea ei temporara din postul de director economic. Liana Mirea a fost reclamata in luna august a anului trecut la Parchetul de pe langa Judecatoria Hunedoara de catre primarul Nicolae Schiau, dupa ce un control intern a scos la iveala faptul ca aceasta a efectuat plati preferentiale din bugetul local catre sase firme. Firmele in cauza efectuau lucrari de reparatii si reabilitari la cateva unitati de invatamant din Hunedoara.
17-01-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4795 utilizatori., Scrie un comentariu

Ancheta:: Ancheta anevoioasa in cazul Mirea

Nr. 265:: 6 - 12 decembrie 2007::Scris de Monalise HIHN
Ancheta in cazul directorului economic al Primariei Hunedoara, Liana Mirea, este inca departe de finalizare. Expertizele si contraexpertizele solicitate in acest caz prelungesc luarea unei decizii. Pe de alta parte, Camera de Conturi Hunedoara a tras primele concluzii in acest caz, dar echipa care a efectuat un control la Primaria Hunedoara trebuie sa finalizeze actele cu privire la acest caz. Directorul economic al Primariei municipiului Hunedoara a fost reclamat in luna august la Parchetul de pe langa Judecatoria Hunedoara de catre primarul Nicolae Schiau, dupa ce un control intern a scos la iveala faptul ca Liana Mirea (foto) a efectuat plati preferentiale din bugetul local catre sase firme. Acestea efectuau lucrari de reparatii si reabilitari la cateva unitati de invatamant din Hunedoara.
06-12-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 3819 utilizatori., Scrie un comentariu

Ancheta:: Copilarie ingenuncheata

Nr. 264:: 29 noiembrie - 5 decembrie 2007::Scris de Laura OANA
„As plange toata viata, doar el sa se faca bine!“ Acestea sunt cuvintele unei mame care a aflat ca baietelul ei a fost violat la doar 7 ani de un alt baiat mai mare cu cativa ani. Cand femeia si-a dat seama ca se intampla ceva cu copilul, acesta i-a povestit, intr-un final, mamei cum a fost violat, de mai multe ori, ultima data chiar in toaleta scolii din Deva unde invata. In timp ce cadrele scolare incearca sa se disculpe, mama baietelului de-abia poate povesti de atatea lacrimi tragedia prin care trece acum intreaga familie.
29-11-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 3802 utilizatori., Scrie un comentariu

Ancheta:: Bratarile dacice, Nastase si procurorii

Nr. 262:: 15 - 21 noiembrie 2007::Scris de Laura OANA
In dosarul „Nastase si bratarile dacice”, procurorii ii contrazic pe procurori. Parchetul Instantei Supreme a dispus neinceperea urmaririi penale pentru infractiunile de tainuire a unor obiecte de patrimoniu furate. In dosar, fostul premier, Adrian Nastase impreuna cu alti colegi de partid si oameni de afaceri erau acuzati ca ar fi primit si ar detine bratari dacice de aur.
15-11-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4842 utilizatori., Scrie un comentariu

Ancheta:: Avocatul nepasarii

Nr. 254:: 20 - 26 septembrie 2007::Scris de Monalise HIHN
Avocatul angajat de Ministerul Culturii in dosarul “aurului dacilor” nu s-a prezentat la niciun termen de judecata, desi procesul dureaza de doi ani. Catalin Riscuta este aparatorul ales de Ministerul Culturii. Aceasta institutie s-a constituit parte civila in dosarul in care 13 persoane sunt acuzate ca au gasit in siturile arheologice din Muntii Orastiei 15 bratari dacice din aur, pe care apoi le-ar fi traficat pe piata neagra din strainatate. Sapte dintre aceste bratari au fost recuperate de statul roman pe bani grei.
20-09-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4619 utilizatori., Scrie un comentariu

Ancheta:: “Hotel” pentru boschetari

Nr. 253:: 13 - 19 septembrie 2007::Scris de Ciprian IANCU
AGENTIA NATIONALA ANTIDROG ISI LASA SEDIUL DIN DEVA LA DISPOZITIA ORICUI DORESTE SA-SI FACA DE CAP IN EL
Fostul sediu al Politiei Municipale Deva de pe strada Octavian Goga este acum, la propriu, o cladire parasita. Politistii si-au ridicat sediul nou-nout intr-o alta zona a orasului, iar cladirea veche a devenit deja refugiu de fumat pentru adolescenti si, cel mai probabil, la iarna, va fi “hotel de cinci stele” pentru boschetari sau aurolaci. Si mai frapant este faptul ca, de la inceputul anului, imobilul apartine, oficial, Agentiei Nationale Antidrog (ANA).
13-09-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4005 utilizatori., Scrie un comentariu

Ancheta:: Teapa de sute de mii de euro

Nr. 251:: 30 august - 5 septembrie 2007::Scris de Ciprian IANCU
Un hunedorean care a decis sa incerce sa devina propriul sau stapan este pus la plata a zeci de mii de lei noi dintr-o eroare birocratica pe care nimeni nu vrea sa si-o asume.
30-08-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6190 utilizatori., 1 comentariu

Ancheta:: Masoneria hunedoreana se imprastie

Nr. 249:: 16 - 22 august 2007::Scris de Monalise HIHN
„Cunoaste-te pe tine insuti, iubeste-ti si ajuta-ti aproapele, respectandu-i opiniile si demnitatea.” Regula de aur a Francmasoneriei

Doua loji masonice functioneaza la aceasta ora in judetul Hunedoara, la Hunedoara si Petrila, iar surse neoficiale spun ca un atelier de lucru ar functiona de ceva vreme si la Deva, dar ca acesta nu a primit inca toate avizele necesare. Pe de alta parte, se pare ca si lojile masonice din judet functioneaza in functie de interesele politice, astfel, la Petrila cei mai multi dintre „frati” provin de la PD, iar la Hunedoara de la PSD si PNL.

16-08-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10630 utilizatori., 5 comentarii

Ancheta:: Planuri “marete” pentru cetati

Nr. 246:: 26 iulie - 1 august 2007::Scris de Ciprian IANCU
Dupa ani la rand in care opinia publica a vuit revoltata fata de indiferenta cu care autoritatile centrale trateaza cetatile dacice din Muntii Orastiei, Ministerul Culturii vine cu un proiect de lege (ale carui detalii nu sunt deocamdata publice) si cu o propunere mai mult decat indrazneata: aceea de a pazi vestigiile cu ajutorul unor sisteme de camere de luat vederi si chiar prin supraveghere prin satelit.
26-07-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4177 utilizatori., Scrie un comentariu

Ancheta:: Mafia pietei intra in vizorul politiei

Nr. 245:: 19 - 25 iulie 2007::Scris de Laura OANA
La doar cateva zile dupa ce REPLICA a descris ceea ce se intampla de ani buni in Piata Centrala din municipiul Deva, politistii deveni au scotocit locul in cautare de nereguli, nereguli care nu au intarziat sa apara. Oamenii legii au plecat cu cateva zeci de certificate de producator pe care urmeaza sa le verifice in teren.
19-07-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4363 utilizatori., Scrie un comentariu

Ancheta:: ZONA “DE TRANZIT” PENTRU DROGURI

Nr. 245:: 19 - 25 iulie 2007::Scris de Laura OANA si Ciprian IANCU
Judetul Hunedoara este ferit de flagelul consumului extins de droguri, dupa cum declara conducerea Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Anti-drog (BCCOA) Alba. Fenomenul exista insa, dar la o scara mult mai restransa decat in Bucuresti, Cluj Napoca sau Timisoara.
19-07-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6411 utilizatori., Scrie un comentariu

Ancheta:: Mafia pietei prospera

Nr. 244:: 12 - 18 iulie 2007::Scris de Laura OANA
Piata Devei este sufocata de „tarabagii profesionisti”. Asa se plang de ani buni taranii care, de multe ori, se vad nevoiti sa isi vanda marfa direct in strada, in lipsa locurilor amenajate din piata, ocupate de intermediari. Situatia dureaza de ani de zile, dar s-a inrautatit in 2007 din cauza disparitiei pietei Mihai Viteazu, locul unde producatorii agricoli isi vindeau marfa en-gros. Desi „pietasi” gasesti in orice piata agro-alimentara din tara sau din judet, la Deva, favorizarea lor a dus de cateva ori la transformarea certurilor in conflicte in urma carora atat Primaria, politistii si colegii lor comunitari au iesit cu imaginea sifonata...
12-07-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4885 utilizatori., 5 comentarii

Ancheta:: Hunedoara, pe langa drum

Nr. 244:: 12 - 18 iulie 2007::Scris de Monalise HIHN
Reabilitarea si modernizarea tronsonului Santuhalm – Hunedoara din Drumul Judetean 687 va costa aproape 5,8 milioane de euro (18.433.202 lei). Consilierii judeteni au aprobat in ultima sedinta devizul general al lucrarii. Directorul tehnic din Consiliul Judetean, Viorel Rotar, declara ca lucrarile se vor finaliza pana la sfarsitul acestui an.
12-07-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 3554 utilizatori., Scrie un comentariu

:: Pagina urmatoare >>