Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

:: Economic

Economic:: Fermieri prea multi pentru bani prea putini

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Dupa ce numarul fermierilor hunedoreni care au depus cereri pentru a primi 1.500 de euro, anual, de la stat a crescut cu 30 la suta, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a anulat cea de-a doua sesiune de depunere de proiecte pentru masura 141, care ar fi trebuit sa aiba loc in luna octombrie. Astfel, termenul limita de depunere a dosarelor pentru urmatoarea sesiune a programului “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta” a fost amanat pana in 2012.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 11888 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: Peste 11.000 de firme hunedorene pot scapa de penalitati

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) a judetului Hunedoara anunta ca societatilor care vor plati datoriile restante la data de 31 august pana in ultima zi a acestui an, li se vor sterge penalitatile de intarziere aferente acestor sume. Si administratorii care vor plati cu o intarziere de sase luni fata de primul termen obligatiile fiscale restante la data de 31 august, si anume pana in data de 30 iunie 2010, vor beneficia de facilitati. In acest caz, ei vor avea parte de reducerea cu 50% a penalitatilor, in cazul achitarii „principalului” si dobanzii aferente.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 11992 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: Emil Boc s-a facut excavatorist la autostrada

Nr. 436:: 14 - 20 aprilie 2011::Scris de Ciprian Iancu, Monalise Hihn

Premierul Emil Boc a inaugurat, la sfarsitul saptamanii trecute, santierul autostrazii Deva – Orastie, portiune de 32,5 kilometri din viitoarea autostrada Nadlac – Arad – Timisoara – Sibiu – Bucuresti, de pe coridorul lV pan-european. Evenimentul a avut loc la organizarea de santier de langa Orastie, mai precis la Turdas, unde Emil Boc a venit pentru a da startul oficial al lucrarilor insotit de ministrul Transporturilor Anca Boagiu.

14-04-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9093 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: Austriecii, invitati sa investeasca la Hunedoara

Nr. 436:: 14 - 20 aprilie 2011::Scris de Monalise Hihn

Ambasadorul Austriei in Romania, Michael Schwarzinger, a venit saptamana trecuta in judetul Hunedoara din dorinta de a cunoaste mai bine posibilitatile de dezvoltare locala pentru urmatorii ani. Intai, el a avut o intrevedere cu primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada, in cursul careia i s-a prezentat proiectul intocmit de municipalitate pentru exploatarea turistica a Castelului Corvinilor, monument pe care l-a si vizitat, dar si cel referitor la zona de servicii turistice si cea industriala ce vor lua locul vechiului combinat siderurgic.
De asemenea, Schwarzinger a avut o intrevedere cu prefectul judetului, Attila Dezsi, si cu vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Ioan Rus.

14-04-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9387 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: Linie noua de laminare la Hunedoara

Nr. 414:: 4 - 10 noiembrie 2010::Scris de Monalise Hihn

O noua linie de laminare va fi construita anul viitor la ArcelorMittal Hunedoara. Valoarea totala a investitiei se va ridica la 43 de milioane de euro. Lucrarile vor incepe in august si vor fi gata in noiembrie. Noua linie de laminare o va inlocui in totalitate pe cea folosita anterior si va avea o capacitate anuala de productie estimata la 400.000 tone.

04-11-2010, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9879 utilizatori., 7 comentarii

Economic:: Soarta CNH se decide pana in 10 decembrie

Nr. 414:: 4 - 10 noiembrie 2010::Scris de Monalise Hihn

Consiliul European, format din sefi de stat sau premieri ai celor 27 de state membre ale UE, se va pronunta pana in data de 10 decembrie asupra propunerii Comisiei Europene cu privire la acordarea ajutoarelor de stat in minerit. Potrivit CE, minele neviabile ar urma sa fie inchise pana in octombrie 2014, lucru cu care nu sunt de acord Germania, Polonia si Romania. Pe de alta parte, directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, a anuntat recent ca trei mine din Valea Jiului ar putea fi inchise. Este vorba despre Petrila, Uricani si Paroseni, unde sunt angajate in jur de 2.500 de persoane.

04-11-2010, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9607 utilizatori., 1 comentariu

Economic:: Rosii uriase, de Uroi

Nr. 400:: 29 iulie - 4 august 2010::Scris de Laura Oana

Povestea de succes e simpla doar la prima vedere: un fermier a reusit sa accese un program european prin care a adus din Olanda ultimele tehnologii in domeniu si obtine legume mari cat doi pumni, culese de pe tulpini care se inalta mai bine de trei metri. Totul, intr-o sera, unde se lucreaza automatizat, la comanda unui calculator. In spatele investitiei sta insa stradania unui om care lucreaza zi de zi cot la cot cu cei trei angajati si nu se sfieste sa declare ca s-a “acrit” de birocratia finantarilor nerambursabile.

29-07-2010, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 13872 utilizatori., 1 comentariu

Economic:: Bucurie pentru nimic: Deva Gold NU are certificat de mediu

Nr. 382:: 25 - 31 martie 2010::Scris de Laura Oana

Saptamana trecuta, vestea ca proiectul Certej a primit certificatul de mediu a facut in doar cateva ore, la propriu, inconjurul pamantului, preluata de presa economica internationala. „Compania este mandra sa anunte efectuarea unui mare progres prin aprobarea proiectului Certej aur-argint in Romania”, se scria in comunicatul trimis ziaristilor de actionarii canadieni. Mai multe ziare din Romania, inclusiv cele economice, si site-uri de specialitate au preluat stirea fara a verifica continutul. Daca ar fi verificat anuntul publicat pe site-ul companiei mama European Goldfields, ar fi aflat ca totul a fost o greseala de interpretare si proiectul mai are de asteptat pana la demarare.

25-03-2010, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 11243 utilizatori., 3 comentarii

Economic:: Piata blanurilor de lux iese din criza

Nr. 378:: 25 februarie - 3 martie 2010::Scris de Laura Oana

Blanurile naturale sunt exponentul de baza al luxului in moda. Cu preturi care pot urca si la peste 100 de mii de euro pe piesa, piata blanurilor a fost printre primele afectate de criza economica. Dupa aproape doi ani de recesiune, producatorii hunedoreni primesc vesti bune de la Copenhaga.

25-02-2010, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 14366 utilizatori., 2 comentarii

Economic:: Ungaria blocheaza proiectul de la Certej

Nr. 363::5 - 11 noiembrie 2009::Scris de Laura Oana

Proiectul minier de la Certej stagneaza din cauza statului ungar, care are toate sansele sa blocheze investitia, repetand astfel isprava de la Rosia Montana. Initiata de o companie engleza, investitia bate pasul pe loc pentru ca vecinii nostri nu isi dau acordul in ceea ce priveste exploatarea cu cianuri a zacamantului aurifer de la Certej. Dupa 10 ani si peste 30 milioane de euro investiti, proiectul, ce se vroia ca unul care sa revitalizeze mineritul in judet, pare sortit esecului. Cea mai mare temere a celor care contesta proiectul de la Certej este exploatarea aurului cu cianuri care ar putea polua mediul.

05-11-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10094 utilizatori., 7 comentarii

Economic:: Patronii hunedoreni strang randurile

Nr. 357::24 - 30 septembrie 2009::Scris de Laura Oana

Industriasii romani sunt nemultumiti de prestatia actualului Guvern si de lipsa de masuri reale de redresare a economiei. Cea mai mare asociere a oamenilor de afaceri autohtoni, UGIR 1903, sustine ca, in loc sa ajute, de fapt, statul este cel care blocheaza economia. Pentru a reveni pe linia de normalitate, membrii UGIR 1903 vor sa impuna Guvernului un plan de masuri pentru sprijinirea afacerilor cu capital romanesc ajutati de sindicate. In plan local, filialele vor sa isi auda vocea si sa fie luate in seama de autoritatile judetene.

24-09-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10315 utilizatori., 1 comentariu

Economic:: Telegondolele momarlanilor

Nr. 355::10 - 16 septembrie 2009::Scris de Laura Oana

Dupa celebra deja instalatie din Parang, alte doua zone turistice din Valea Jiului vor si ele telegondola pentru transportarea viitorilor clienti catre partiile de schi. Autoritatile locale au in plan transformarea Pasului Valcan in statiune de iarna si se zbat sa obtina fonduri pentru modernizarea locului aflat in vecinatatea municipiului Vulcan. Aici urmeaza sa fie construita o noua statiune numita “Castelul din Carpati”, cu o investitie estimata la 26 milioane de euro. Nici Straja nu se lasa mai prejos si, cu gandul la un domeniu schiabil de peste 100 de kilometri, vrea o instalatie de transport a turistilor in baza proiectului “Super schi in Carpati”, in conditiile in care majoritatea instalatiilor de acest fel au 30 de ani vechime. Toate proiectele se vor o alternativa la industria miniera.

10-09-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 11584 utilizatori., 2 comentarii

Economic:: Consiliu judetean pentru masuri anti-criza

Nr. 348::23 iulie - 29 iulie 2009::Scris de Laura Oana

In lipsa unui plan guvernamental eficient de combatere a efectelor crizei, autoritatile hunedorene incearca sa sara in ajutorul oamenilor de afaceri. Conducerea Consiliului Judetean a decis ca, la fiecare doua luni, sa se intalneasca cu reprezentantii firmelor mari pentru a discuta problemele si a gasi solutii pentru situatiile aparute in aceasta perioada.

23-07-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 11417 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: Criza ieftineste masinile, dar dobanzile si taxa auto le fac inaccesibile

Nr. 348::23 iulie - 29 iulie 2009::Scris de Ciprian Iancu

Dealerii de masini incearca sa supravietuiasca acestei perioade reducand preturile serios la masinile noi si diminuandu-si flotele proprii de autoturisme, prin vanzarea acestora ca masini second-hand. La masinile noi, reducerile sunt, in medie, de 20 - 30 la suta, iar la cele rulate, majoritatea cu 30.000 – 40.000 de kilometri parcursi, preturile se situeaza la jumatate fata de valoarea lor initiala. Chiar si asa, cu preturile reduse, masinile sunt destul de greu de obtinut.

23-07-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 11299 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: “Prima Casa”, dedicatie pentru imobiliare

Nr. 343:: 18 - 24 iunie 2009::Scris de Cristi Avram

Programul “Prima Casa” a fost unul dintre cele mai dezbatute subiecte economice din ultimele saptamani. Unii spun ca acest lucru se datoreaza promisiunii de resuscitare a pietei imobiliare, altii cred ca este vorba de sperantele a sute de mii de oameni care nu au avut niciodata un acoperis al lor deasupra capului. Initiatorii au speculat scaderea preturilor pe piata imobiliara, iar faptul ca statul garanteaza creditele contractate prin acest program creeaza o oportunitate de achizitie pe care multi romani o asteptau. Economistii si oamenii din sectorul bancar sunt insa destul de sceptici pentru ca si acest program risca sa se transforme in altul generator de pierderi pentru stat, in cazul in care cumparatorii nu vor fi in stare sa-si achite ratele la imobilul contractat. Indiferent de care parte a baricadei sunt, cu totii sunt de acord ca este vorba despre un program de adunat voturi in perspectiva viitoarelor alegeri.

18-06-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10082 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: DGFP Hunedoara anunta datele limita pentru depunerea documentelor fiscale

Nr. 342:: 11 - 17 iunie 2009::Scris de Adrian Salagean
Pana la 25 iunie 2009:
- Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii mai 2009, formular 100.

11-06-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 12537 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: Peste 600 de noi disponibilizari anuntate pana in septembrie

Nr. 342:: 11 - 17 iunie 2009::Scris de Adrian Salagean
Peste 600 de hunedoreni sunt pe lista concedierilor in urmatoarele trei luni. Opt firme au notificat la Agentia judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Hunedoara amorsarea procesului de disponibilizare colectiva. Cele mai multe reduceri de posturi le-au anuntat companiile Mondoscarpa SRL Hunedoara (200 persoane), Matex Deva (121) si Chimsport Orastie (110). Conducerea AJOFM Hunedoara spune ca aceste cifre trebuie privite sub rezerva schimbarii lor in functie de conjuctura economica.
11-06-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 12548 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: Capsuni hunedorene de... Satu Mare

Nr. 342:: 11 - 17 iunie 2009::Scris de Adrian Salagean
Ca sa combati criza si lipsurile in general, nu trebuie decat sa ai dorinta de a invata, putin curaj si o bruma de capital. REPLICA a gasit cel mai bun exemplu in acest sens in curtea unui cetatean din Santuhalm. Putina lume stie ca aici exista o micro-ferma de capsuni in adevaratul inteles al termenului. Proprietarul ei, Ioan Pacurar, este un fost siderugist, devenit, potrivit propriilor cuvinte, “taran”, in sensul nepeiorativ al cuvantului.
Ioan Pacurar: “Am plecat cu ordonanta de la Siderurgica si am investit, la risc, in agricultura. Inainte de asta, am citit carti de specialitate ca sa inteleg ce inseamna o cultura de capsuni”.

11-06-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 14745 utilizatori., 2 comentarii

Economic:: Criza economica se imblanzeste, dar vine seceta

Nr. 340:: 8 mai - 3 iunie 2009::Scris de Cristi Avram
Pe fondul secetei prognozate pentru aceasta vara, societatea de consum este lovita de vesti contradictorii privind scumpirea alimentelor. In timp ce unii producatori anunta cresteri ale preturilor cu pana la 30%, altii sustin ca nu exista niciun motiv pentru o asemenea scumpire. Asa ca, pe langa criza economica, seceta pune un nou bolovan in buzunarele romanilor, in special a celor care isi duc traiul la limita supravietuirii.
28-05-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9865 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: “Invierea” vanzarilor se amana pentru la anul

Nr. 334:: 16 - 22 aprilie 2009::Scris de Cristi Avram
Criza economica pune isteria cumparaturilor cu pofta-n cui. Nu este doar o apreciere a patronatelor din industria alimentara, ci o concluzie de bun simt a oricarui om care bate magazinele in acesta perioada. Marile lanturi de retail s-au resemnat deja cu ideea ca vanzarile din perioada Pastelui, chiar daca vor fi mai mari decat intr-o luna obisnuita, vor avea un ritm de crestere similar celui de anul trecut, sau mai redus. Dar cel mai dramatic se simte scaderea consumului, in contextul crizei, in micile magazine de cartier sau bloc.
16-04-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9509 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: Floarea “E.U.” infloreste pentru un singur retailer hunedorean

Nr. 333:: 9 - 15 aprilie 2009::Scris de Cristi Avram
Parlamentul European a votat recent sistemul comunitar de etichetare ecologica, in urma prezentarii raportului cu propunerea de promovare a acestui gen de incadrare voluntara pentru produsele europene. Eticheta ecologica, cunoscuta sub numele de „floarea UE”, este acordata pentru 26 de grupuri de produse, insumand 3.000 de produse si servicii, precum detergenti, hartie, incaltaminte, turism si produse de camping.
09-04-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9607 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: Criza loveste in buzunarele tuturor

Nr. 322:: 22 - 28 ianuarie 2009::Scris de Cristi Avram
Romanii, mai ales cei cu chirii si rate bancare in euro de achitat, privesc ingroziti de saptamana trecuta, cum euro atinge cotatii istorice in raport cu leul. In tot acest timp, Guvernul nu se grabeste cu masurile anti-criza ocupanduse doar de algoritmii de guvernare pentru impartirea posturilor de conducere. Economistii cu experienta stiu insa ca deprecierea masiva a monedei nationale va afecta intreaga populatie a tarii: se estimeaza ca urmeaza un val de scumpiri in lant, falimente si executari silite pentru cei care nu mai pot sa tina pasul cu noul curs al euro, disponibilizari si ajustari salariale la companii unde multi patroni profita de scuza cu recesiunea si isi maresc profitul prin micsorarea cheltuielilor de personal.

22-01-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9674 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: “E gresita perceptia ca Japonia nu investeste in Romania”

Nr. 272:: 31 ianuarie - 6 februarie 2008::Scris de Adrian Salagean
In cadrul vizitei pe care a desfasurat-o in judetul Hunedoara, ambasadorul Japoniei in Romania, Excelenta Sa dl Kanji Tsushima (foto), a avut amabilitatea de a raspunde unei serii de intrebari referitoare la aspecte ce tin de situatia economica actuala.
31-01-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10012 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: Parcul de confectii metalice

Nr. 256:: 4 - 10 octombrie 2007::Scris de Ciprian IANCU
Primaria Hunedoara a concesionat pana acum 20 din totalul de 26 de parcele amenajate in Parcul Industrial de la marginea orasului. Cinci unitati economice produc deja aici, iar la finele anului isi va incepe activitatea inca o fabrica.
04-10-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 11379 utilizatori., Scrie un comentariu