Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

:: Alegeri

Alegeri:: Noii „alesi” ai judetului Hunedoara

Nr. 316:: 4 - 10 decembrie 2008::Scris de Monalise Hihn
Patru democrat – liberali, trei liberali si alti trei membri ai PSD vor reprezenta judetul Hunedoara in Parlamentul Romaniei, in mandatul 2008 – 2012. In ceea ce priveste numarul de voturi, Partidul Democrat – Liberal si-a asigurat victoria la Camera Deputatilor, in timp ce Partidul Social Democrat a avut cele mai multe voturi pentru Senat. Totusi, doar un singur candidat a reusit sa castige din prima mandatul de parlamentar. Este vorba despre Monica Iacob – Ridzi (PD-L).
04-12-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4441 utilizatori., Scrie un comentariu

Alegeri:: La vot, “pentru ca-i musai”

Nr. 316:: 4 - 10 decembrie 2008::Scris de Ciprian Iancu
Locuitorii unuia dintre cele mai izolate sate din judetul Hunedoara au mers duminica la vot mai mult ca sa-si faca datoria cetateneasca. Desi nu a fost vorba de alegerea primarului, oamenii din Poiana Rachitelii (sat din comuna Cerbal, situat la 40 de kilometri distanta de Hunedoara) asteptau de la cei pe care-i votau aceleasi lucruri ca de la un edil. Rareori, de la parlamentari, alegatorii aveau asteptari care sa concorde catusi de putin cu atributiile Legislativului. Totusi, oamenii au vrut sa-si faca datoria mergand la vot.
04-12-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 3877 utilizatori., Scrie un comentariu

Alegeri:: Hunedoara alege!

Nr. 315:: 29 noiembrie - 3 decembrie 2008::Scris de Monalise Hihn
Duminica, 30 noiembrie, hunedorenii sunt chemati la urne sa isi desemneze cei zece parlamentari: trei senatori si sapte deputati. Pentru prima oara in istoria postdecembrista a Romaniei, parlamentarii vor fi alesi in colegii uninominale. Pe intreg teritoriul judetului sunt amenajate 514 sectii de votare, unde isi vor putea exprima optiunile 411.832 de alegatori.
27-11-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4147 utilizatori., Scrie un comentariu

Alegeri:: Batalia finala: Schiau contra Hada

Nr. 290:: 5 - 11 iunie 2008::Scris de Ciprian Iancu
Locuitorii orasului Hunedoara vor trebui sa mai mearga inca o data la urne pentru a-si alege primarul. Ovidiu Hada a reusit un rezultat surprinzator pana si pentru unii dintre liberali. El a fost puternic impins din spate de un intreg angrenaj liberal care-si doreste suspect de mult sa stapaneasca si municipiul Hunedoara, dupa ce a “acaparat” Primaria Deva, Consiliul Judetean, orasele Calan si Hateg. De iesit la vot au iesit un pic mai mult de 40 la suta dintre locuitorii municipiului.
05-06-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7608 utilizatori., 13 comentarii

Alegeri:: Se fac si se desfac aliante pentru CJ

Nr. 290:: 5 - 11 iunie 2008::Scris de Monalise Hihn
In urma alegerilor locale din data de 1 iunie 2008, presedinte al Consiliului Judetean va fi tot Mircea Ioan Molot (PNL). Pe de alta parte, ceilalti 32 de consilieri judeteni fac parte din PNL – 12, PSD – 9, PD-L – 9 si PRM – 2. In aceste conditii, niciunul dintre partide nu si-a asigurat jumatate plus unu din numarul de consilieri, astfel incat sa poata sa ii desemneze pe cei doi vicepresedinti. In atari conditii, partidele se vor aseza la masa tratativelor.
05-06-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4644 utilizatori., Scrie un comentariu

Alegeri:: Ne-am (re)ales primarii

Nr. 290:: 5 - 11 iunie 2008::Scris de Monalise Hihn
In urma alegerilor din data de 1 iunie, primarii in functie din zece localitati urbane ale judetului si-au reinnoit mandatele, castigand cu scoruri confortabile. Cel mai mare scor l-a inregistrat primarul in functie al municipiului Brad, Florin Cazacu, care si-a spulberat practic adversarii, obtinand 82,5 la suta. Un rezultat asemanator a obtinut si primarul orasului Uricani, Danut Buhaescu. Turul al doilea va fi organizat doar in patru localitati din mediul urban: Hunedoara, Simeria, Aninoasa si Petrila. Prezenta la urne in data de 1 iunie a depasit 53 la suta pe judet.
05-06-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4678 utilizatori., Scrie un comentariu

Alegeri:: Mircea Molot reales

Nr. 290:: 5 - 11 iunie 2008::Scris de Ciprian Iancu
In ciuda numeroaselor scandaluri in care a fost implicat, in ciuda nenumaratelor “contre” politice aparute in sedintele de Consiliu Judetean, in ciuda tendintei anti-liberale inregistrate la nivel national si in ciuda stradaniilor din campanie ale contracandidatilor sai, Mircea Molot (PNL) a casigat sefia Consiliului Judetean Hunedoara. De data aceasta, hunedorenii, in mod direct, l-au numit prin votul lor pe acest post (chiar daca nu a intrunit majoritatea simpla a sufragiilor exprimate pe 1 iunie). Mircea Molot nu a mai avut nevoie de aliante oficiale de partid, sau intelegeri secrete pentru a ajunge presedinte al CJ, cum s-a intamplat in 2004, cand consilierii judeteni au ales presedintele.

05-06-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4757 utilizatori., 1 comentariu

Alegeri:: Alegeri in ritmul melcului

Nr. 290:: 5 - 11 iunie 2008::Scris de Ciprian Iancu
O dupa-amiaza de duminica, intr-o comuna hunedoreana. Soarele dogoreste, iar pe ulita, nici tipenie de om. Din cand in cand o masina ticsita de oameni mai trece pe drumul asfaltat, dar plin de gropi. Se opreste in fata sediului primariei. Oamenii se dau jos, intra in cladirea veche si darapanata a Primariei, unde e si sectia de votare, stau vreo 20 de minute, ies, se urca-n masina si fac cale-ntoarsa. Scena se tot repeta, cu mici variatiuni date de culoarea sau marca masinii si de componenta micilor grupuri de alegatori a caror prezenta la vot e facilitata de masina vreunuia dintre candidati. Cam asa s-a scurs “Duminica orbului” in comuna Toplita. Adica la fel ca-n multe alte comune din judet. Poate ca tartorii “companiilor de turism electoral” infiintate temporar au fost diferiti, dupa culoarea de partid. In rest, lucrurile au stat cam la fel in fiecare sat, in fiecare comuna. Noi am mers in unul singur: Toplita, din comuna cu acelasi nume.
05-06-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4573 utilizatori., Scrie un comentariu

Alegeri:: Campania din judet

Nr. 290:: 5 - 11 iunie 2008::Scris de Monalise Hihn
In campania electorala care a precedat alegerile locale din data de 1 iunie, s-au cheltuit mai multi bani decat s-ar fi crezut vreodata ca au partidele politice. Bannere, mesh-uri, afise, pixuri, brichete, sepci, tricouri, galeti etc. – pe toate am vazut doar chipurile candidatilor, numele acestora, insemnele partidelor si sloganurile electorale. Din nou, un mic, o bere sau o promisiune stupida au facut diferenta intre partide si intre candidati. Din nou, proiectele nu au contat deloc in ochii alegatorilor.

05-06-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4646 utilizatori., 6 comentarii

Alegeri:: Batrana, europarlamentarii si uninominalul

Nr. 264:: 29 noiembrie - 5 decembrie 2007::Scris de Ciprian IANCU
Rare sunt ocaziile in care localnicii din comuna Batrana se mai intalnesc la o poveste, mai ales iarna. In duminica alegerilor ei au profitat de vremea ceva mai moale care a facut zapada sa dispara si s-au indreptat spre sectia de votare. Unii de la cateva case mai incolo, altii de la cateva dealuri si vai departare, dupa ceasuri intregi de mers, ori cu cizmele poprii, ori cu masina nepotului chemat „sa vina musai, ca-i votare”.
29-11-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 3686 utilizatori., Scrie un comentariu

Alegeri:: Ce-au crezut si ce-a iesit!

Nr. 264:: 29 noiembrie - 5 decembrie 2007::Scris de Monalise HIHN
Partidele au sperat ca vor obtine la scrutinul din 25 noiembrie scoruri impresionante. Pentru unii dintre liderii organizatiilor judetene rezultatele au fost de-a dreptul catastrofale. Viorel Arion si Iuliu Winkler au dat a dat pronosticurile cele mai apropiate de realitate.
29-11-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 3739 utilizatori., Scrie un comentariu

Alegeri:: LA ORAS, MAI RAU CA LA SAT

Nr. 264:: 29 noiembrie - 5 decembrie 2007::Scris de Laura OANA
In orasele hunedorene, votul a fost chiar mai trist decat la sate. Desi in prima parte a zilei, soarele de toamna te imbia sa iesi din casa, prea putini dintre cei care au facut-o s-au indreptat catre sectiile de votare. Putini din prea invocata datorie fata de tara, cei mai multi pentru a-si sustine partidul sau vecinii. Un vot al rusinii pentru politicieni, o alegere a electoratului care ar vrea sa transmita politicienilor: ,,Jucati-va voi acolo cu vorbele voastre frumoase, noua nu ne mai pasa...”.
29-11-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 3470 utilizatori., 1 comentariu