Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

:: Sanatate

Sanatate:: Vaccinarea impotriva HPV castiga cu greu adepti

Nr. 429:: 24 februarie - 2 martie 2011::Scris de Monalise Hihn

Romania conduce intr-un top european privind numarul de femei care sufera de cancer de col uterin. Si in judetul Hunedoara cateva zeci de femei sufera de aceasta boala. Pentru prevenirea maladiei, Ministerul Sanatatii a decis inca de acum doi ani ca vaccinarea gratuita impotriva cancerului de col uterin sa se adreseze categoriilor de varsta cuprinse intre 13 si 24 de ani. In judetul Hunedoara, dozele de vaccin existente au termen de valabilitate pana in anul 2013.

24-02-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9028 utilizatori., Scrie un comentariu

Sanatate:: Creste numarul cazurilor de gripa noua

Nr. 429:: 24 februarie - 2 martie 2011::Scris de Monalise Hihn

Saptamana aceasta, prezenta virusului gripei noi – A/H1N1 – a fost confirmata la alti cinci hunedoreni. Directia de Sanatate Publica Hunedoara anunta ca numarul total al imbolnavirilor confirmate cu analize de laborator este acum de 26. Acestea au fost efectuate la Institutul Cantacuzino. 20 de cazuri au fost vindecate, dar, din pacate, pentru prima oara in acest an, in judet, s-a inregistrat si un deces.

24-02-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9108 utilizatori., 1 comentariu

Sanatate:: Notiuni de planning familial si sanatatea cuplului

Nr. 381:: 18 - 24 martie 2010::Scris de Bianca Farcas

PLANNING FAMILIAL presupune planificarea si prevenirea sarcinilor prin utilizarea metodelor contraceptive. Scopul planificarii este evitarea nasterilor nedorite, reglarea intervalului dintre nasteri, aparitia sarcinii la mometul potrivit in ceea ce priveste varsta mamei (ideal intre 20 si 35 de ani) si determinarea numarului de copii intr-o familie.

18-03-2010, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10321 utilizatori., 2 comentarii

Sanatate:: Cu medicii la microscop

Nr. 300:: 14 - 20 august 2008::Scris de Cristi Avram
Noul proiect de modificare a legii malpraxisului propune ca toate cazurile de acest fel sa fie analizate la nivel national si nu judetean, cum se intampla pana acum. Proiectul este supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Sanatatii, pana la sfarsitul lunii. In Romania, sunt sesizate foarte putine cazuri de malpraxis au fost sesizate comparativ cu alte tari. Nici 1.000 de plangeri nu au fost inregistrate, desi nu gasesti roman sa nu se planga de prestatia cadrelor medicale, insa destui pacienti renunta din start la plangeri cu gandul la zicala “corb la corb nu-si scoate ochii“. In plus, experienta altor pacienti care s-au luptat cu doctorii au demonstrat ca sanctiunile Colegiilor Medicilor sunt mult prea usoare comparativ cu faptele, in timp ce pedepsele vin cu intarzieri de ani de zile.
14-08-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10942 utilizatori., Scrie un comentariu

Sanatate:: Ochelarii care ne pot orbi

Nr. 294:: 3 - 9 iulie 2008::Scris de Doriana Matei
Bolile dermatologice nu reprezinta singurul efect nedorit pe care il are soarele asupra omului. Datorita razelor ultraviolete pe care le emite, soarele poate fi considerat un ,,dusman” si pentru sanatatea ochilor. Astfel, protejarea ochilor in momentul expunerii la soare devine o atitudine imperativa, iar ochelarii de soare devin o necesitate. Nu orice fel de ochelari de soare asigura insa si protectia necesara. Mare parte dintre cei ieftini pot produce mai mult rau, decat bine, unii reusind performanta de a “arde” retina ochiului.
03-07-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 11972 utilizatori., Scrie un comentariu