Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

:: Jurnal de pescar

Jurnal de pescar:: Info pescar

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Bogdan Leu

Tandemul Adi Seb Pescom
Cea de-a cincea editie a traditionalului deja concurs pe echipe Adi Seb Pescom va avea loc pe 30 octombrie, pe balta Ben. Organizatorul Adi Sebesten a gandit un concurs cu 16 echipe participante, insa numarul acestora a fost suplimentat la 18, de unde rezulta si popularitatea acestui concurs in randul pescarilor de competitie din tara. Mai multe informatii puteti afla de pe website-ul www.pescuitstationar.ro.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 16876 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Info Pescar

Nr. 463:: 20 - 26 octombrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Cupa Hunedoreanul
Prima editie a unui concurs de stationar dedicat, dupa cum ii spune si numele, exclusiv pescarilor din judetul Hunedoara, a avut loc in intervalul 8-9 octombrie, pe balta Ben. Cei 11 participanti au indurat un frig patrunzator – temperaturi de 5-6 grade, insa au reusit sa prinda in cele doua manse de concurs nu mai putin de 239 de kg. Castigatorul acestei editii a fost Costache Lucescu, cu 29,450 kg, urmat in clasament de Nicu Stanca, cu 29,950 si de Marcel Necreala, cu 44,400 kg.

20-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5415 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Pamantul in nada

Nr. 462:: 13 - 19 octombrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Am discutat la un moment dat aici, in paginile REPLICA, despre clasificarea pamanturilor destinate pescuitului si am observat ca o paleta larga de pamanturi intra in retetarul uzual al pescarilor. Ca o culme a consumerismului, in comert se gasesc ambalate la pungi de un kilogram diferite categorii de pamanturi, fapt care starneste indignarea multor pescari care raman trazniti atunci cand le recomanzi sa cumpere pamantul. Dar asa cum unii dintre noi platesc pentru pamantul de flori, tot asa ne este mult mai lejer sa cumparam acest pamant ambalat de VDE sau de Maros Mix, care intotdeauna se dovedeste a fi foarte eficient in nadele pe care le folosim.

13-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4790 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Info Pescar

Nr. 462:: 13 - 19 octombrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Vremea scobarilor
Pentru cei care cunosc zona Subcetate, apropierea sezonului rece este sinonim cu perioada in care scobarul incepe sa manance pe aceste ape. Desi gasitul unui loc liber este o adevarata aventura, pescarii spun ca si in acest an se prinde destul de bine. Unele voci sustin chiar ca pescarii din Valea Jiului ar pleca din nou cu butoaiele pline de pesti, insa acest lucru n-a fost surprins niciodata de catre cei care se ocupa cu administrarea respectivelor lucii de apa. Asa ca va dorim tuturor fire intinse si sa fiti chibzuiti atunci cand va decideti sa luati pestii acasa – dati o sansa unora dintre ei pentru ca si la anul sa ne bucuram de aceleasi capturi spectaculoase.

13-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4330 utilizatori., 1 comentariu

Jurnal de pescar:: Benzar Zsolt, din nou campion national

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Bogdan Leu

La sfarsitul lunii august, mai exact in intervalul 18-21 august, pe barajul de la Ciuslea de langa Focsani, judetul Vrancea, in organizarea AJVPS Vrancea, s-a derulat finala A a Campionatului National de pescuit stationar, faza seniori. 30 dintre cei mai buni concurenti din tara s-au intalnit pentru a-si demonstra iscusinta intr-una dintre cele mai disputate finale nationale din ultimii ani.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5303 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Info Pescar

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Locul 3 la World Carp Clasic
Una dintre numeroasele echipe romanesti prezente la prestigioasa competitie crapista World Carp Clasic a urcat pe locul al treilea al podiumului dupa o evolutie surpinzatoare. Cu doar cinci crapi care au totalizat peste 100 de kg, echipajul format din Tata Nitu, Gabi Popa si Costica Buhac a inregistrat un rezultat formidabil. Concursul a avut loc pe lacul Madine din Franta, un lac cu o suprafata de 1100 de hectare, cunoscut pentru crapii record de 20 si chiar 30 de kilograme. La anul, concursul paraseste hexagonul. Dupa 13 editii desfasurate numai pe lacuri din Franta, WCC trece granita spre rasarit si se va disputa in toamna viitoare pe lacul italian Bolsena.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4348 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Pe balta la Romos

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Demult auzisem despre crapii de la Romos, insa pana acum doua saptamani nu avusesem ocazia sa pescuiesc pe aceasta balta. Auzisem fel de fel de povesti, ba ca se prinde babusca si caras la stationar, ba ca balta este plina de vegetatie, astfel incat iti este foarte dificil sa pescuiesti, ba ca aici se prind capturi capitale. In sfarsit, m-am vazut imbarcat in masina intr-o dimineata de duminica avand ca destinatie Romosul.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6127 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Cupa Adi Seb Pescom editia a XVI-a

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Ca in fiecare an, traditionala Cupa Adi Seb Pescom organizata de hunedoreanul Adi Sebesten este un regal pescaresc, cu participanti cu valoare, peste mult si o organizare impecabila. Asa s-a derulat si cea de-a XVI-a editie, pe o locatie foarte indragita de catre pescari – balta Ben. Si in acest an, 20 de pescari au participat la competitie, in doua manse a cate cinci ore pe patru sectoare dispuse pe balta Ben.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5073 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar::

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Concursuri in Ungaria
Vecinii nostri maghiari pregatesc in aceasta toamna trei mari competitii interesante de stationar pe celebra pista Matyer-Szeged. Este vorba despre cupa memoriala Maros Mix Mahor – Oravecz Istvan, care va avea loc pe 2 octombrie, fiind perceputa o taxa de participare de 5.000 de forinti (circa 80 de lei) pentru fiecare concurent.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4789 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Info Pescar

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Bogdan Leu

“Cupa Prieteniei” la retur
La initiativa APS HD, in primavara, a avut loc pe balta Ben o prima etapa dintr-un turneu de pescuit stationar ce a avut ca protagoniste doua echipe din Romania (APS HD si APS Crisius Oradea) si una din Ungaria (echipa Triana), fiecare cu cate patru pescari. La finalul celor doua manse, castigatorul turului acestei intreceri a fost desemnat Costache Lucescu, apartinand APS Hunedoara, cu 29,100 kg, urmat in clasament de Szilvasi Szilard – Triana K.F.E.SZ – cu 30,400 kg si de Bela Gabriel – APS Aqua Crisius cu 29,200 kg.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7773 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Info Pescar

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Reclamatie solutionata
Mai multi pescari s-au plans conducerii APS Hunedoara de faptul ca anumite firme de paza le interzice sa pescuiasca in centrul vechi al municipiului, pe raul Cerna, in zona barajului si a bazinelor de sub baraj, detinute de SC. Dolomita Zlasti si folosite in scop industrial. In urma unei anchete a inspectorului piscicol delegat de ANPA dar si a reprezentantilor Directiei Apele Romane, s-a ajuns la concluzia ca proprietarul acelor bunuri nu are concesionat luciul de apa aferent si prin urmare masura interzicerii pescuitului in zona Mendi, a municipiului Hunedoara, este abuziva. Rezultatul discutiilor purtate a dus la rezolvarea pe cale amiabila a conflictului aparut iar pescarii pot pescui in continuare pe tronsonul amintit, in limita reglementarilor legale.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7608 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Cum sondam apa?

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Indiferent ca pescuim pe balta sau pe rau, la peste mare sau la peste mic, la rubeziana, varga sau sheffield, inaintea inceperii oricarei partide de pescuit este absolut obligatoriu sa verificam adancimea apei, operatiune ce poarta numele de sondare a apei. Pentru a afla cu exactitate informatii despre structura fundului apei, in zona in care vrem sa pescuim, vom folosi sonde speciale, care, vom afla in cele ce urmeaza, sunt de mai multe tipuri.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5082 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Info Pescar

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Romania, vicecampioana mondiala la spinning din barca
Lotul Romaniei s-a clasat pe locul doi pe natiuni in cadrul Jocurilor Olimpice de Pescuit din Italia 2011, la disciplina spinning din barca. De asemenea, echipa formata din Laurentiu Andronic si Ion Dumitru Paco a castigat titlul de vicecampioana mondiala la echipe. Lotul, format din Laurentiu Andronic, Ion Dumitru Paco, Doru Somesan, Horia Vlasin, Ovidiu Bradatan si capitanul Lucian Gyorg Constantin, a reusit sa-si adapteze tactica pe raul Po, in ciuda dificultatii acestuia. Dovada ca au revenit dupa o prima zi de concurs in care s-au situat pe locul 4.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4715 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Nade si momeli pentru scobar

Nr. 456:: 1 - 7 septembrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Intelegem din experienta scobararilor ca operatiunea de nadire trebuie sa fie facuta foarte atent. In primul rand, nu vom nadi de apel cu prea multa nada, ceea ce ar satura rapid pestii de pe vad. In general, se impune o nadire de apel, dupa care vom intretine cu bulgari de dimensiunea unei mingi de ping-pong, la intervale de 20-30 de minute, in functie si de ritmul in care intra scobarii, dar si de disponibilitatea lor de a ramane pe vad.

01-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7123 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Chimia laptelui

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Bogdan Leu

Ca nadele de crap sunt pline de compusi nutritivi, nu este un secret. Ar putea fi un secret, insa, folosirea compusilor extrasi din lapte, despre care circula vorba ca ar fi foarte indicati a se folosi atat in nadele pentru crapi, cat si in compozitia bilelor de boilies. Am rascolit Internetul in cautarea de informatii legate de folosirea laptelui, a extrasilor din lapte si a derivatelor lui si am reusit sa obtin o sumedenie de informatii. Consider ca ar fi indicat sa ne familiarizam cu chimia acestui ingredient deosebit de eficient in pescuitul crapului, asa ca am facut sinteza ce urmeaza.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5177 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Nada pentru oblete

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Bogdan Leu

Fie ca il cautam pe lacurile de mare intindere sau pe rauri, este bine de stiut ca obletele este un peste de banc care trebuie atras pe vadul pe care pescuim. Pentru acest lucru este necesara o nadire ritmica usoara de suprafata, cu nada care sa se desfaca foarte rapid si care sa creeze un “efect de nor” deosebit de atractiv. In aceste conditii nada trebuie sa contina particule extrem de fine, astfel incat pestele sa fie atras pe nor, fie de culoare sau de miros, insa fara a gasi prea multe ingrediente cu care sa se hraneasca.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6086 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Selectia amurilor (II)

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Bogdan Leu

Am discutat saptamana trecuta cateva detalii legate de pescuitul amurului la stationar dar si despre comportamentul acestui veritabil partener de pescuit. Am spus ca amurul este atras de aromele dulci, de fructe (capsuni, tutti frutty) sau de cele pe baza de amestecuri de vegetale insa nu am amintit de gusturile excentrice in materie de momeli. Asa mi-a fost dat sa asist pe balta Ben la capturi spectaculoase prinse la coaja de banana coapta bine, atunci cand hunedoreanul Costel Pandia pescuia cu lanseta pe fundul apei.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7349 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Selectia amurilor

Nr. 453:: 11 - 17 august 2011::Scris de Bogdan Leu

Intodeauna amurul s-a dovedit a fi un partener de pescuit redutabil, atat prin forta lui, fiind recunoscut drept un mare luptator, cat si prin dimensiunile apreciabile la care poate ajunge. In partidele de stationar, dar si de pescuit tehnic al crapului, drillul cu un amur este de departe unul foarte solicitant, oferind pescarului valuri de adrenalina. Pescuitul acestui mare frumos al apelor necesita o atentie deosebita si, in functie de stilul pe care il abordam, descoperim ca si tehnica de pescuit difera foarte mult, asa ca fiti numai ochi si urechi.

11-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5488 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Saculetii solubili

Nr. 453:: 11 - 17 august 2011::Scris de Bogdan Leu

O inventie grozava aparuta in urma cu cativa ani in pescuitul tehnic al crapului indica PVA-ul drept materialul artificial din care pot fi confectionati saculeti in care sa fie inmagazinata nada si care sa poata fi aruncati pe vadul pe care pescuim, dizolvandu-se in cateva secunde si eliberand semintele, nada sau bilele de boilies, exact acolo unde vrem sa pescuim.

11-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5345 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Info pescar

Nr. 453:: 11 - 17 august 2011::Scris de Bogdan Leu

Fara hunedoreni pe Sarulesti
O intamplare nefericita petrecuta in urma cu cinci ani le-a adus hunedorenilor o reputatie proasta pe lacul Sarulesti – celebrul teatru de operatii al crapilor de talie uriasa, precum si al platicilor. Se facea ca un grup de hunedoreni, sositi pe lac pentru un concurs de stationar, ar fi pescuit pe timpul noptii la crap si la salau, casapind mai multi pesti.

11-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5455 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Pe lac la Cozia

Nr. 452:: 4 - 10 august 2011::Scris de Bogdan Leu

Auzisem de multa vreme despre lacul de la Cozia, insa pana acum nu am avut ocazia sa-i fac o vizita. Capturi impresionante au fost reperate aici si doar colegul meu Costi Giuhat ar putea spune cam cate stiuci a prins la naluci pe acest lac. Anul trecut, hunedoreanul Cristi Devesel, un alt spinner foarte bun, a nadit vreme de cateva zile la Cozia si a prins un crap de peste 6 kg. Alti pescari se laudau cu capturi frumoase de caras si chiar platica, prinse pe misteriosul lac, camuflat intre dealuri inalte.

04-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6368 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Mondialele cluburilor

Nr. 452:: 4 - 10 august 2011::Scris de Bogdan Leu

Saptamana trecuta discutam despre un pescuit la guvizi pe care l-am facut in statiunea bulgareasca Balcic, la Marea Neagra. Faceam atunci referire la Campionatul Mondial al Cluburilor de anul acesta, unde pestele tinta a fost tot guvidul, insa nu la fel de mare precum cel din Marea Neagra, ci mult mai pipernicit.

04-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5013 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Info Pescar

Nr. 452:: 4 - 10 august 2011::Scris de Bogdan Leu

Concursuri pentru persoanele cu handicap
Anul acesta pe balta Ben au avut loc doua competitii destinate persoanelor cu handicap care indragesc pescuitul stationar. Un prim concurs a fost organizat de catre Primaria Calan, iar cel de-al doilea a fost organizat de catre Asociatia Pescarilor Sportivi Hunedoara, impreuna cu Clubul Cutezatorii din municipiul Hunedoara. „Pentru concursul organizat de noi, a treia editie a acestei cupe cu traditie deja, am reusit sa strangem premii in valoare de peste 3000 de lei. Am avut o participare de 15 concurenti, care au prins in medie cam 4-5 kg de persoana. A fost o atmosfera pozivita si ne bucuram ca reusim sa le oferim o zi de pescuit reusita persoanelor cu handicap”, spune Iosif Benko, presedintele APS Hunedoara.

04-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5119 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Pescuit la Balcic

Nr. 451:: 28 iulie - 3 august 2011::Scris de Bogdan Leu

In urma cu doua saptamani, m-am bucurat de o minunata vacanta in Bulgaria, la Balcic, destinatia preferata de vara a reginei Maria a Romaniei. Am ramas profund impresionat de frumusetea locurilor, de ospitalitatea oamenilor si de serviciile oferite la derizoriul pret de 100 de euro la all inclusive pentru cinci nopti de cazare la un hotel de doua stele. De cum am intrat in Bulgaria prin Vama Veche, am putut observa campuri nesfarsite de culturi de tot felul, in general floarea-soarelui, grau si porumb, pe suprafete halucinant de mari si de nevazut la noi.

28-07-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5988 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Echipament de concurs (II)

Nr. 450:: 21 - 27 iulie 2011::Scris de Bogdan Leu

Saptamana trecuta am facut un scurt inventar al catorva dintre sculele de stationar pe care orice pescar de competitie trebuie sa le aiba in dotare. Am discutat atunci despre seturile de vergi scurte destinate pescuitului pestilor mici, dar si despre vergile puternice, bune pentru pescuitul pestilor medii sau mari. Tot atunci am discutat in mare despre bolognese si despre rubeziene. Iar daca tot ne-am oprit la cea mai eficienta unealta din arsenalul pescarilor de stationar, vom descrie in cele ce urmeaza cateva dintre accesoriile necesare unui astfel de pescuit.

21-07-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5702 utilizatori., Scrie un comentariu

:: Pagina urmatoare >>