Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

:: Actualitate

Actualitate:: Noul site Replica

Din noiembrie 2011, vă aşteptăm pe noul site REPLICA.

Vă mulţumim pentru vizită!

11-11-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17480 utilizatori., Scrie un comentariu

Actualitate:: Hotii de cablu taie comunicarea hunedorenilor

Nr. 456:: 1 - 7 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Sute de familii din Hunedoara si din localitatile invecinate au fost afectate pana acum de furturile de cablu, care ii lasa fara serviciile de telefonie si Internet. Locuitori de pe diferite strazi din Hunedoara, dar si cei din Teliucul Superior au asteptat toata vara ca situatia sa revina la normal, insa la doua luni de la producerea furturilor, oamenii inca ridica degeaba receptorul. Reprezentantii Romtelecom, furnizorul serviciului, sustin ca incearca sa gaseasca solutii care sa nu mai atraga hotii firelor de cupru.

01-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9061 utilizatori., Scrie un comentariu

Actualitate:: Dacii se reunesc la Costesti, sub semnul lupului

Nr. 456:: 1 - 7 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Hunedorenii, dar si turistii care se vor afla saptamana viitoare in judet pentru a vizita cetatile dacice din Muntii Orastiei vor putea sa traiasca pentru trei zile asemenea dacilor acum aproape 2.000 de ani si vor putea sa asiste la confruntari care vor reconstitui demonstrativ luptele dintre daci si romani. Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara organizeaza in acest an, in perioada 9 – 11 septembrie, o noua editie a Festivalului “DacFest 2011 – Sub semnul lupului”.

01-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9013 utilizatori., 2 comentarii

Actualitate:: Hunedoara are doua trasee tematice premiate

Nr. 448:: 7 - 13 iulie 2011::Scris de Ada Ionescu

Poteca tematica „Valea dinozaurilor” din Geoparcul de la Hateg si traseul “Caprele negre si vecinii lor” din Parcul National Retezat au fost declarate cele mai atractive din Romania si vor fi promovate, in premiera, la nivel national. Judetul Hunedoara este singurul din tara care a fost declarat castigator cu doua trasee turistice. Acestea vor fi incluse intr-o brosura de prezentare a celor mai bune astfel de poteci din Romania si vor fi promovate la Targul de Turism al Romaniei 2011, editia de toamna, care se va desfasura in Bucuresti, in perioada 3 - 6 noiembrie.

07-07-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9487 utilizatori., 1 comentariu

Actualitate:: Un Bacalaureat mai stresant

Nr. 447:: 30 iunie - 6 iulie 2011::Scris de Doriana Matei

Pe 6 iunie a inceput perioada “de foc” pentru profesori, absolventii de liceu si parintii acestora. In acest an, examenul de Bacalaureat se intinde pe parcursul unei luni intregi si se doreste a fi mai corect decat in ultimii ani. “Arma” pe care au ales-o autoritatile in lupta impotriva fraudelor de la BAC este camera web instalata in fiecare dintre salile de examen. Micul dispozitiv le provoaca un stres suplimentar elevilor, mai ales celor mai emotivi dintre ei.

30-06-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9218 utilizatori., Scrie un comentariu

Actualitate:: Padurea Bejan, intre lege si delasare

Nr. 436:: 14 - 20 aprilie 2011::Scris de Laura Oana

Fara mici si gratare langa padurea Bejan – zona a intrat sub protectia Agentiei de Mediu Hunedoara care a preluat recent custodia de la Ocolul Silvic Simeria. In 2009, silvicultorii au decis ca nu ii mai intereseaza 15 arii protejate din judetul Hunedoara. Pentru a nu ramane ale nimanui, locurile au revenit APM care se straduieste sa le administreze chiar daca nu li s-au alocat fonduri pentru ele.

14-04-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9608 utilizatori., 1 comentariu

Actualitate:: Alina-le suferinta cu o carte!

Nr. 436:: 14 - 20 aprilie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Pacientii Centrului de Ingrijire si Asistenta de la Branisca citesc si citesc destul de mult. Nemultumirea lor este ca nu prea mai au ce sa citeasca. Multi dintre ei, pentru a-si mai alunga durerea din minte si din suflet, citesc aceeasi carte chiar si de doua sau trei ori. Institutul Multimedia Romano-Elvetian s-a gandit sa le vina in ajutor initiind o campanie de strangere de carti pentru biblioteca centrului din Branisca. Actiunea a pornit destul de greu, dar este inca destul timp pentru a-si atinge scopul, mai ales daca hunedorenii se uita prin biblioteca de acasa, iar cartile pe care le-au citit si rascitit, in loc sa le arunce, le duc la sediul Institutului, ori direct la centrul amintit.

14-04-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9478 utilizatori., Scrie un comentariu

Actualitate:: Comoara de la Salciva - ignorata de localnici, adulata de altii

Nr. 433:: 24 - 30 martie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Biserica – monument de lemn de la Salciva (comuna Zam) urmeaza sa fie stramutata la Calarasi. Localnicii n-au mai ingrijit-o, autoritatile locale si centrale nici atat, asa ca s-a ajuns la stadiul in care se crede ca singura solutie pentru salvarea ei de la disparitie este stramutarea. Locuitorii satului sunt de acord, clericii ortodocsi din Calarasi abia asteapta sa o vada in orasul lor, in timp ce specialisti ai Ordinului Arhitectilor, care reusisera sa o includa intr-un proiect ce vizeaza salvarea a 60 de biserici de lemn si sa si obtina finantare pentru ea, se opun ideii, dar spun ca nu prea mai pot face nimic.

24-03-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10158 utilizatori., 3 comentarii

Actualitate:: “Strangeti randurile in fata presiunilor”

Nr. 432:: 17 - 23 martie 2011::Scris de

Nu este unul dintre indemnurile sindicalistilor, ci un sfat pentru ziaristi care vine de la Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI). In aceste zile, se organizeaza intalniri cu profesionistii din mass-media locale, in speranta ca jurnalistii romani isi vor uni vocile impotriva proiectelor de legi aflate in cele doua camere ale Parlamentului si initiative legislatice care, odata adoptate, vor pune presa la perete.

17-03-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9742 utilizatori., Scrie un comentariu

Actualitate:: Ce mai fac alesii nostri prin Parlament

Nr. 428:: 17 - 23 februarie 2011::Scris de Monalise Hihn

Judetul Hunedoara are opt reprezentanti in Camera Deputatilor, sapte alesi in colegii uninominale, iar altul apartinand minoritatii rutene. Atunci cand au fost alesi, au promis electoratului verzi si uscate. Cand s-au vazut cu sacii in caruta, alegatorii au trecut cumva pe planul al doilea. REPLICA va prezinta pe scurt activitatea deputatilor in ultimele saptamani.

17-02-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9292 utilizatori., 2 comentarii

Actualitate:: Expertize INSEMEX la Uricani si Sadu

Nr. 428:: 17 - 23 februarie 2011::Scris de Monalise Hihn

Specialistii din cadrul Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectia Antiexploziva (INCD - INSEMEX) Petrosani efectueaza expertizele in cazul celor doua accidente de munca de la EM Uricani si Uzina Mecanica Sadu. Primul accident a avut loc in data de 5 februarie si s-a soldat cu moartea a cinci persoane, iar al doilea a avut loc in 11 februarie, doua persoane au murit si o alta a fost grav ranita.

17-02-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9140 utilizatori., Scrie un comentariu

Actualitate:: Marian Mihalache, la judecata in Irlanda

Nr. 426:: 3 - 9 februarie 2011::Scris de Monalise Hihn

Procesul fostului vicepresedinte al PDL Hunedoara, Marian Mihalache, a inceput luni, 31 ianuarie 2011, la Dublin, la Tribunalul Districtual Cloverhill. In cadrul sedintei de luni, el s-a declarat, din nou, nevinovat. Maine, 4 februarie, va incepe judecarea cauzei, iar in maximum doua saptamani va fi data si sentinta. Daca va fi gasit vinovat, el risca inchisoarea pe viata. La sfarsitul lunii ianuarie 2010, Marian Mihalache, la acea vreme director adjunct al Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura Hunedoara si vicepresedinte al Organizatiei Judetene a PDL, si-a omorat fosta prietena, Loredana Pricajan, o asistenta originara din judetul Hunedoara, taindu-i gatul cu un cutit. Apoi, conform anchetatorilor a incercat sa se sinucida, dar si-a provocat doar trei rani care nu au atins organele vitale. Incidentul s-a produs intr-un apartament inchiriat de la Institutul Irlandez de Management din Dublin. Cadavrul tinerei a fost ulterior repatriat si inmormantat intr-un cimitir din satul natal al femeii.

03-02-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9713 utilizatori., 1 comentariu

Actualitate:: Dracula Nights at Corvinilor Castle – editia 2010

01-07-2010, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10561 utilizatori., Scrie un comentariu

Actualitate:: Aurul dacic: sentinta celor care alimenteaza superstitia blestemului

Nr. 372:: 14 - 20 ianuarie 2010::Scris de Ciprian Iancu

Sentinta emisa de Tribunalul Hunedoara in dosarul “Aurul Dacilor I” se poate transforma intr-un alt argument al celor care cred ca piesele din comorile dacilor poarta un blestem puternic si crud. 11 dintre cei 13 inculpati au primit condamnari grele cu inchisoarea. In total este vorba despre 104 ani de detentie. Cercul exterior al Marelui Sanctuar Circular de la Sarmizegetusa Regia este compus din 104 pietre de andezit.

14-01-2010, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 12936 utilizatori., 5 comentarii

Actualitate:: Pasapoarte biometrice si in Hunedoara

Nr. 371:: 7 - 13 ianuarie 2010::Scris de Monalise Hihn

Din data de 14 ianuarie si hunedorenii vor putea solicita pasapoartele biometrice. Acestea vor fi eliberate deocamdata doar de catre Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple de la Deva, urmand ca apoi sa poata fi ridicat si de la serviciile locale. Un astfel de pasaport costa 266 de lei.

07-01-2010, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10426 utilizatori., Scrie un comentariu

Social, Actualitate:: Din suflet pentru un suflet de copil!

Nr. 368:: 10 - 16 decembrie 2009::Scris de Doriana Matei

Ioana Stanciu era un copil sanatos si vesel, unul dintre cei mai silitori elevi ai claselor intai de la Colegiul National de Informatica „Traian Lalescu” Hunedoara. In urma cu o luna, insa, zambetul strengaresc i-a fost “furat” de pe chip de o boala cumplita, care, in scurta vreme, a condamnat-o la un pat rece de spital – leucemia.

10-12-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10797 utilizatori., Scrie un comentariu

Actualitate:: In dosarul “Aurul dacilor” se apropie sentinta

Nr. 362::29 octombrie - 4 noiembrie 2009::Scris de Monalise Hihn

Vineri, la Tribunalul Hunedoara s-ar putea incheia procesul pe fond in dosarul “Aurul dacilor”. Procesul a inceput in 2005, 13 persoane fiind trimise in judecata in acest dosar. Ministerul Culturii si Cultelor cere de la inculpati despagubiri de circa 6,6 milioane de euro.

29-10-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10538 utilizatori., Scrie un comentariu

Actualitate:: “Regii” asfaltului opresc autostrada

Nr. 362::29 octombrie - 4 noiembrie 2009::Scris de Monalise Hihn

Lucrarile la tronsonul de autostrada Deva – Orastie nu vor incepe nici in 2009. Firmele SPEDITION UMB SRL si PA & CO INTERNATIONAL SRL, detinute de “regii” asfaltului, Dorinel Umbrarescu si Costel Casuneanu, au contestat licitatia restransa pentru portiunea din coridorul IV paneuropean, Deva – Orastie, iar Curtea de Apel Bucuresti a dispus suspendarea procedurii de atribuire a lucrarilor pana la solutionarea contestatiilor. Termenul de judecata a fost stabilit pentru data de 4 noiembrie.

29-10-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10153 utilizatori., Scrie un comentariu

Actualitate:: Un hunedorean creste 1.400 de porci in curtea din spatele casei

Nr. 360::15 - 21 octombrie 2009::Scris de Adrian Salagean

Neamtul are o vorba: “Daca vrei sa-ti mearga afacerile, fa-ti pat in firma ta”. Adrian Stefanescu este un intreprinza tor hunedorean care verifica conceptul construindu-si casa in curtea fermei zootehnice pe care o detine. Nu te astepti ca in spatele vilei spatioase a fermierului de la Barastii Hategului sa gasesti o populatie animaliera care numara nu mai putin de 1400 de capete de porcine. “Sotia si copiii accepta situatia in ciuda mirosului si a zgomotului facut de animale in timpul mesei. E singura solutie pentru a administra o afacere de acest gen. Ca sa mai indulcesc aroma locului am plantat in jurul casei circa 300 de trandafiri”, spune Adrian Stefanescu.

15-10-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 18639 utilizatori., 2 comentarii

Actualitate:: Conditii speciale pentru mineri si siderurgisti

Nr. 359::8 - 14 octombrie 2009::Scris de Monalise Hihn

Minerii si siderurgistii din judetul Hunedoara ar putea beneficia de reduceri ale varstelor de pensionare pentru conditii speciale de munca. Aceasta prevedere face parte din noua Legea a pensiilor pentru care Guvernul Boc isi va asuma raspunderea in Parlament.

08-10-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9705 utilizatori., 3 comentarii

Actualitate:: Lutu – gol

Nr. 357::24 - 30 septembrie 2009::Scris de Ion Badin

Jiul Petrosani continua sa fie invicibila dupa sase etape disputate. Minerii din Vale i-au avut ca adversari pe oltenii din Valcea, grupare care de vreo cativa ani se ”chinuie” sa promoveze in prima liga.

24-09-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10008 utilizatori., Scrie un comentariu

Actualitate:: BOLI ALE TUBULUI DIGESTIV

Nr. 333:: 9 - 15 aprilie 2009::Scris de Dr. Bianca Farcas
Daca in numarul trecut am scris despre celelalte afectiuni ale tubului digestiv, astazi este randul ulcerului. In functie de localizare avem ulcer gastric si ulcer duodenal.
Ulcerul gastric este localizarea unei afectiuni cronice la nivelul stomacului, mai exact mucoasei stomacale, ce evolueaza in pusee acute, periodice, produse prin actiunea acidului gastric. Este mai putin frecvent decat ulcerul duodenal, fiind intalnit cu frecventa mare in decada a cincea a vietii si are o incidenta egala asupra ambelor sexe. Ca orice boala cronica ce evolueaza in pusee acute, ulcerul gastric, la fel ca si cel duodenal, devine manifest numai in perioadele active.
09-04-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10055 utilizatori., Scrie un comentariu

Actualitate:: RASU’ LUMII (continuare)

Nr. 331:: 26 martie -1 aprilie 2009::Scris de Chioru’ Corectoru’

Acest text are caracter de pamflet si trebuie tratat ca atare.

26-03-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9650 utilizatori., 1 comentariu

Actualitate:: Lupu, ultimul lider eliberat

Nr. 315:: 29 noiembrie - 3 decembrie 2008::Scris de Monalise Hihn
Ultimul dintre liderii minerilor din Valea Jiului, condamnati in dosarul „Costesti 1999”, a parasit Penitenciarul Barcea Mare. Vasile Lupu, ex-lider de sindicat la Valea de Brazi, a fost condamnat, alaturi de alti patru lideri de sindicat, la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la subminarea puterii de stat. In acelasi dosar, Miron Cozma a primit 10 ani de inchisoare pentru subminarea puterii de stat.
27-11-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9904 utilizatori., Scrie un comentariu

Actualitate:: MAI VIN DOUA BRATARI!

Nr. 315:: 29 noiembrie - 3 decembrie 2008::Scris de Monalise Hihn
Alte doua bratari dacice depistate in Occident vor ajunge in tara pana la sfarsitul anului. Ele vor fi rascumparate de statul roman. Maine la Tribunalul Hunedoara are loc un nou termen in dosarul „Aurului dacilor”, in care sunt inculpate 13 persoane, acuzate ca ar fi gasit in siturile arheologice din Muntii Orastiei 15 bratari dacice din aur, pe care le-ar fi traficat apoi pe piata neagra din strainatate.
27-11-2008, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9896 utilizatori., Scrie un comentariu

:: Pagina urmatoare >>