Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

:: Coltul cultural

Coltul cultural:: Duo Continuo si Huniadi Cantores, la Ateneul Român

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Mircea Goian

Dupa trei reprezentatii la Ceainaria Serendipity, Ghyuri's Pub si Scala Pub, Duo Continuo si Huniadi Cantores, menestreli de la Hunedoara, au sustinut marti, 18 octombrie 2011, in sala mica de la Ateneul Român, cel mai important concert din activitatea lor de pâna acum.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17097 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Duo Continuo si Huniadi Cantores la Bucuresti

Nr. 463:: 20 - 26 octombrie 2011::Scris de Mircea Goian

Duminica, menestrelii hunedoreni au inceput cu succes micul turneu in Bucuresti ce a culminat cu concertul de la Ateneul Roman. In urma cu un an, ei au primit invitatia sa sustina un recital in cadrul Stagiunii de marti seara, sub egida Filarmonicii „George Enescu” in sala mica de la Ateneul Roman. Intre timp proiectul a crescut ajungand la patru concerte, pe langa cel amintit muzicienii sustinand recitaluri la Ceainaria Serendipity, Gyuri’s Pub si Scala Pub.

20-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5090 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Luncoiu de Jos, in ochii lumii

Nr. 462:: 13 - 19 octombrie 2011::Scris de Mircea Goian

Periplul prin comunele hunedorene a continuat saptamana trecuta la Luncoiu de Jos. O comuna marcata de luptele lui Horea, Closca si Crisan, dar si de mineritul specializat pe aur si alte metale pretioase.

13-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5423 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Huniadi Cantores, la castelul Brukenthal

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Mircea Goian

La sfarsitul saptamanii trecute, grupul Huniadi Cantores a cantat la castelul Brukenthal din Avrig, in cadrul manifestarii “Toamna baroca la Avrig”. Un public numeros pentru asemenea manifestari a asistat la un recital de exceptie, la sfarsit, aprecierile sustinute prin aplauze puternice obligandu-i pe artisti sa mai interpreteze cateva piese.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4538 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Omagiu lui Stefan Ruha

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Mircea Goian

In aceasta toamna, maestrul Stefan Ruha ar fi implinit optzeci de ani. Din nefericire, el a plecat dintre noi in urma cu sapte ani si am ramas de atunci doar cu amintirile frumoase prilejuite de concertele pe care le-a sustinut la Hunedoara zeci de ani la rand. Ieri, la Biserica Romano-Catolica “Sfantul Petru” din Cluj Napoca a avut loc slujba de comemorare si pentru ca la un moment dat maestrul era considerat un prieten al melomanilor hunedoreni, imi fac datoria de suflet sa aduc un omagiu artei sale.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5593 utilizatori., 2 comentarii

Coltul cultural:: Bacia, în ochii lumii

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Mircea Goian

Filmarea emisiunii „In ochii lumii” a avut loc in preajma desfasurarii manifestarii „Baltata Romaneasca”, emblema declarata si consacrata a comunei Bacia. Primarul a invitat lume multa, interesanta si interesata sa contribuie la promovarea comunitatii, demonstrand ca stie sa stranga in jurul lui oameni de calitate. Dupa cum a declarat, a vrut sa arate lumii un numar mai mare de oameni in varsta, avand un sincer respect pentru cei cu experienta de viata si contand ca ei pot spune cum a evoluat viata in comuna.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5171 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Totesti, in ochi lumii

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Mircea Goian

Zilele trecute, a fost sarbatoare la Totesti. Lume multa, oameni ai locului, artisti, politicieni si echipa emisiunii “In ochii lumii”. Locatia aleasa pentru filmare a fost curtea Caminului Cultural din Totesti, inconjurati de pasuni si pomi fructiferi. Pentru prima data, la filmari au participat majoritatea oamenilor din comuna, fiind interesati sa fie prezenti in emisiunea de promovare a comunei lor.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 8007 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Cimpoierii din Transilvania, la Brasov

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Mircea Goian

La sfarsitul saptamani trecute a avut loc “Ultimul Turnir”. Am participat la acest eveniment cu Cimpoierii din Transilvania. Manifestarea a avut doua locatii, la Feldioara si la Brasov. Doua locuri incarcate de istorie, marcate de venirea Cavalerilor Teutoni.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4628 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Masinaria germana si cimpoierii mioritici

Nr. 456:: 1 - 7 septembrie 2011::Scris de Mircea Goian

Am fost la Festivalul Cetati Transilvane de la Sibiu. Vineri seara a avut loc o grandioasa parada, la care au participat peste 200 de cavaleri, domnite, saltimbanci, menestreli, trubaduri, mimi, actori, stegari. Punctul de plecare a fost Podul Minciunilor, iar traseul a urmat linia cetatii, finalul fiind in Piata Mare, unde mii de turisti asteptau cu nerabdare sa vada prezentarea trupelor ce vor anima timp de doua zile burgul Hermannstadt.

01-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4710 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Menestrelii hunedoreni, la Fagaras

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Mircea Goian

Trei trupe hunedorene au participat, la finalul saptamanii trecute, la Festivalul Zilele Cetatii Fagaras. Huniadi Cantores, Corvinia si Cimpoierii din Transilvania i-au incantat pe amatorii de muzica medievala si traditionala din Fagaras. Un model de manifestare organizata intr-un oras medieval, pentru care Consiliul Judetean Brasov si Primaria Munnicipiului Fagaras depun eforturi constante si reusesc, de altfel, efectul fiind demonstrat de miile de oameni care au urmarit atenti ce se intampla pe scena de langa cetate, fie ca s-a cantat muzica renascentista, fie rock. Un public incredibil de civilizat am gasit aici, semn ca perseverenta cu care s-au organizat de-a lungul timpului doar spectacole de calitate, dupa cum spunea directorul Casei de Cultura din Fagaras, a format gustul necesar pentru manifestari culturale, nu numai de divertisment.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4950 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Cimpoierii din Transilvania, la Bran

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Mircea Goian

Luati din scurt, cimpoierii au plecat la Bran. Aici au intrat repede in atmosfera medievala de pe platoul Inima Reginei Maria si au trezit turistii visatori, participand, impreuna cu Cavalerii Cetatii Barsei, la parada de la ora 16, vineri, sambata si duminica.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6243 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Huniadi Cantores, la Bistrita

Nr. 453:: 11 - 17 august 2011::Scris de Mircea Goian

Totul a inceput cand domnul Andrei Rosseti a organizat expozitia cu lucrari ale pictorului Vasile Varga, la galeria “Forma” din Deva. Atunci m-am intalnit cu criticul de arta Oliv Mircea, directorul Bibliotecii Judetene Bistrita-Nasaud, presedinte al filialei UAP Bistrita. Oliv Mircea este cel care a ingrijit ultima carte publicata de sotii Eleonora Costescu si Vasile Varga, o monografie dedicata lui Van Gogh - aparuta la cateva zile dupa moartea maestrului Varga. Discutia despre soarta culturii pe vremuri de criza a dus la colaborarea prin care Huniadi Cantores au concertat zilele trecute la Bistrita si Herina, in cadrul manifestarii “Zilele Culturii Chineze”.

11-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6243 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Steel Jazz Caffe, la Rasnov

Nr. 452:: 4 - 10 august 2011::Scris de Mircea Goian

Dupa concertele de la Teatrul de Arta Deva si de la clubul “Ceapa Rosie”, grupul Steel Jazz Caffe din Hunedoara, va fi prezent sambata, 6 august, la Festivalul de Film Istoric de la Rasnov. Programul pe care muzicienii hunedoreni il prezinta aici acopera tema muzicii de film, repertoriul fiind format din piese muzicale celebre din filme la fel de cunoscute.

04-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5315 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Muzica medievala cu Huniadi Cantores, la Pascani

Nr. 451:: 28 iulie - 3 august 2011::Scris de Mircea Goian

Am asteptat cu nerabdare concertul de muzica medievala al grupului Huniadi Cantores la Pascani. Fiind primul nostru concert in Moldova, nu stiam cum vor reactiona oamenii de aici la programul muzical bazat pe lucrari din Renasterea transilvaneana din secolul al XVII-lea. Surpriza a fost imensa.

28-07-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6279 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Runcu Mare, in ochii lumii

Nr. 450:: 21 - 27 iulie 2011::Scris de Mircea Goian

Pe o vreme ploioasa, echipa emisiunii “In ochii lumii” a parcurs cei 40 de kilometri pana la Runcu Mare, sat din comuna Lelese, in Tinutul Padurenilor. Din pacate, trei sferturi din drum sunt ca unul forestier, asa ca am valsat cu microbuzul prin toate gropile timp aproape o ora si jumatate.

21-07-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5652 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Baita, in ochii lumii

Nr. 449:: 14 - 20 iulie 2011::Scris de Mircea Goian

Duminica trecuta echipa proiectului „In ochii lumii” a poposit in comuna Baita. Atmosfera de sarbatoare era data de petrecerea organizata pe “haldita”, unde se desfasurau “Zilele comunei Baita”.

14-07-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5580 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Cimpoierii din Transilvania, la Berlin

Nr. 448:: 7 - 13 iulie 2011::Scris de Mircea Goian

Grupul a fost invitat sa cante la ICR Berlin, initiatorii proiectului dorind astfel sa completeze atmosfera plina de mister pe care a dat-o prezentarea temei Dracula prin filme, afise si arta culinara traditionala. Iata ca, dupa concertul foarte apreciat de la Parlamentul European din Strasbourg si dupa recitalurile dinamice de la Festivalul International al Muzicii pentru Tineret de la Belfort (Franta) din 2010, muzicienii hunedoreni reusesc sa surprinda prin sonoritatile cimpoaielor si prin ritmurile sacadate publicul berlinez, prezent in numar mare la un eveniment cultural international.

07-07-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5113 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Densus in ochii lumii

Nr. 447:: 30 iunie - 6 iulie 2011::Scris de Mircea Goian

Duminica, echipa proiectului “In ochii lumii” a poposit in comuna Densus. Aici era in toi sarbatoarea satului cu tot ce presupune aceasta, asa ca am avut ocazia sa cunoastem locuitorii de aici, la petrecere. De altfel, unul dintre scopurile proiectului presupune chiar promovarea traditiilor si a sarbatorilor din comunitate.

30-06-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5410 utilizatori., 3 comentarii

Coltul cultural:: In ochii lumii

Nr. 446:: 23 - 29 iunie 2011::Scris de Mircea Goian

Zilele trecute a inceput sa functioneze un proiect cultural interesant, util si inedit. Este vorba despre promovarea comunelor hunedorene cu aspectele actuale, cu informatii despre istoria locului, cu persoane care fac parte din comunitatile respective. Intamplarea a facut ca acest proiect sa inceapa la granita judetului Hunedoara cu judetul Arad. Evenimentul s-a intitulat “Zam in ochii lumii”.

23-06-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5437 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Unde incepe pictura

Nr. 445:: 16 - 22 iunie 2011::Scris de Mircea Goian

Expozitia cu lucrari ale pictorului Vasile Varga, de la galeria “Forma” din Deva, vine ca o dorinta de a restitui o opera iubitorilor de arta, dar si pentru instructia celor tineri. La acestea ar fi de adaugat bucuria de a-i fi avut alaturi, spre a se adresa publicului devean in seara vernisajului, pe dl. Petru Gherman, primarul orasului Lipova in perioada 1996 - 2004, medicul Sorin Costina din Brad, un colectionar aparte de arta contemporana, si criticul de arta Oliv Mircea, directorul Bibliotecii Judetene Bistrita-Nasaud, presedinte al filialei UAP Bistrita. Oliv Mircea este cel care a ingrijit ultima carte publicata de sotii Eleonora Costescu si Vasile Varga, o monografie dedicata lui Van Gogh - aparuta la cateva zile dupa moartea maestrului Varga.

16-06-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6363 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Teatrul de Arta Deva, atacat din Valea Jiului

Nr. 444:: 9 - 15 iunie 2011::Scris de Mircea Goian

Un personaj, daca tot e vorba de teatru, a varsat o troaca de laturi in curtea plina cu flori a artei. Aceasta este imaginea pe care mi-a creat-o articolul scris de un jurnalist din Valea Jiului despre “cheltuielile nesabuite” si despre “premierele reactivate” puse pe scena teatrului din Deva. E clar ca omul nu a fost in viata lui la teatru si, lucru mai grav, nu a respectat nici macar deontologia profesionala, care il obliga sa se informeze, sa intrebe si partea aflata in “colimator”. A scris la comanda.

09-06-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4734 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Oare vor reusi?

Nr. 442:: 26 mai - 1 iunie 2011::Scris de Mircea Goian

Sambata, Huniadi Cantores, alaturi de Ordinul Paladinilor de Terra Medies, a participat la festivitatea de dezvelire a noului simbol a orasului Copsa Mica, un cavaler cu halebarda. Evenimentul mi-a oferit ocazia sa vad un model prin care o administratie cauta solutii de salvare pentru o localitate renumita in lume datorita poluarii exagerate cu negru de fum.

26-05-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4875 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Muzica medievala cu Huniadi Cantores

Nr. 441:: 19 - 25 mai 2011::Scris de Mircea Goian

Grupul medieval Huniadi Cantores intra in 2011 in al cincilea an de activitate. Cantaretii de la Hunedoara au rezistat in aceasta perioada in pofida prezicerilor ca nu vor reusi, a unor „oameni de bine” atat de activi in Romania zilelor noastre. Muzicienii cred in ceea ce fac si nu pot fi opriti sa se exprime de analfabeti, carcotasi, invidiosi, clevetitori, inadaptati, uneltitori, orgoliosi, incompetenti sau incurca lume. Trebuie sa stiti ca de “astia” gaseati si acum 500 de ani. Si trebuie sa mai stiti ca cei care iubesc muzica buna sunt din pacate mai putini.

19-05-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5377 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Truverii

Nr. 440:: 12 - 18 mai 2011::Scris de Mircea Goian

Prezenti de mai multe ori la S.O.S Castelul si la Toamna Muzicala Hunedoreana, Truverii au adus in regiunea noastra cantecele specifice din vremea medievala, reusind prin prestatia scenica, imbinata cu o reala prestatie actoriceasca, sa cucereasca publicul hunedorean. Va prezint astazi un grup ce merita ascultat oriunde concerteaza.

12-05-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5541 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Flori de mina – Bányavirág

Nr. 439:: 5 - 11 mai 2011::Scris de Mircea Goian

In 12 mai 2011, de la ora 19, la Teatrul de Arta din Deva, vom avea ocazia sa participam la un eveniment cultural generat de o finantare europeana. Prima productie a Companiei de teatru Dupblat este spectacolul “Flori de mina” (Bányavirág), realizat in cadrul proiectului european “Practica teatrala in regiunile Centru si Nord-Vest”, organizat de Asociatia Centrul Multimedia TEATRU 74 din Targu Mures. Spectacolul a ocupat locul al doilea la concursul organizat in cadrul aceluiasi proiect, urmand sa fie prezentat si in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu din acest an.

05-05-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4933 utilizatori., 1 comentariu

:: Pagina urmatoare >>