Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

Arhiva din: 2011, week 33

Reportaj:: Izvorul din salbaticie al Streiului

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Ciprian Iancu

Le vedem deseori, cel mai adesea din goana masinii. Le vedem involburate sau linistite, tulburi sau limpezi. O fractiune de secunda, imaginea lor ne duce cu gandul spre altceva decat problema ce ne preocupa in acel moment. I s-a intamplat oricui, probabil, sa se intrebe “Da’, de unde vine raul asta?”. REPLICA si-a propus sa va descrie si sa va arate locurile din care ies la suprafata principalele rauri ale Hunedoarei, fie ca doar trec prin judet, fie ca isi au intregul curs pe teritoriul sau, fie ca parasesc judetul la scurta vreme dupa ce se “nasc”. Incepand din aceasta editie, va invitam la drumetii imaginare spre sau dinspre izvoarele Streiului, Jiului, Muresului si Cernei. In seria de reportaje li se vor adauga Bega, raul care izvoraste la doi pasi de judetul Hunedoara, dintr-un loc in care oamenii se autointituleaza tot “padureni”, si Oltul, pentru ca este “fratele” Muresului, cel mai mare curs de apa din judet.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6566 utilizatori., Scrie un comentariu

Reportaj:: Jiul, raul Rasaritului si Apusului

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Ciprian Iancu

Inainte de a forma unul dintre cele mai uimitoare defilee din tara, Jiul ofera un spectacol rezervat doar amatorilor de trasee montane „facute la picior”. Pentru a vedea izvoarele celor doua Jiuri (cel de Est si cel de Vest), trebuie sa ai la dispozitie o zi lunga de vara si, neaparat, o masina.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6045 utilizatori., 3 comentarii

Saptamana nebuna:: Pamflet

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011

Materialele prezentate au caracter de pamflet si trebuie tratate ca atare.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6190 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Somerii hunedoreni se grabesc sa se faca recenzori

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Ada Ionescu

Desi startul depunerii de CV-uri pentru selectarea persoanelor care vor colecta datele din teren pentru “Recensamantul 2011” a fost dat abia marti, in 16 august, sute de hunedoreni si-au depus, deja, actele necesare la primarii. Autoritatile pun graba hunedorenilor de a se inscrie pe seama saraciei din aproape toate localitatile din judet.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6548 utilizatori., Scrie un comentariu

Reportaj:: Recordurile motociclistilor, premiate pe Valea Roatei

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Ada Ionescu

Cateva sute de motociclisti s-au adunat in week-end pe Valea Roatei, langa Nandru, la cea de-a patra editie a Festivalului “Free Bikers Week”. Anul acesta, evenimentul, care s-a desfasurat pe parcursul a trei zile, a purtat sloganul “Respecta si vei fi respectat”. Impatimitii motoarelor sustin ca in acest fel vor sa le arate celorlalti participanti la trafic ca, in ciuda imaginii de “baieti rai” ai soselelor, bikerii sunt primii care tin sa respecte regulile, pentru propria siguranta. Detinatorii recordurilor de varsta sau, dupa caz, de vechime, au fost premiati.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6080 utilizatori., Scrie un comentariu

Reportaj:: Ambasadorii montani ai Hunedoarei

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Laura Oana

“Cand am am ajuns acolo, in varf, tata era fericit, m-a luat in brate, m-a felicitat si mi-a zis: «Esti cea mai tanara romanca aici!»”. Kazbekul cucerit de Alexandra Marcu nu este prima reusita si nici nu este prima oara cand aude o asemenea lauda – “esti prima!”. Alaturi de tatal ei, tanara cu ochi bruni a reusit acum sa invinga unul dintre cei mai aspri si mai spectaculosi munti ai lumii.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5968 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Criza de personal in spitalele hunedorene

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Ada Ionescu

Dupa aproape trei ani, timp in care plecarile medicilor si asistentelor din sistem au fost tot mai numeroase, iar angajarile foarte putine, spitalele hunedorene se confrunta cu o criza de personal. Asta in conditiile in care managerii spitalelor ar vrea sa faca incadrari in munca, dar legea nu le permite. Cel mai mare deficit de personal se inregistreaza, potrivit reprezentantilor Colegiului Medicilor din Romania, la sectiile: Chirurgie, Terapie Intensiva si Cardiologie.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6375 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Bursa de turism a judetului se va tine in septembrie

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Ada Ionescu

Bursa “Hunedoara – natura, cultura, aventura” este organizata in paralel cu Festivalul Filmului Turistic, la Tebea, in comuna Baia de Cris, in zilele de 10 si 11 septembrie. Unul dintre organizatori, Anca Halmagi, sustine ca evenimentele isi propun promovarea tuturor formelor de turism (istoric si cultural, balnear, sporturi de iarna, ecoturism, drumetii, turism rural sau ecumenic) si vor reuni operatorii, agentii de turism, comerciantii de materiale hoteliere, dar si asociatii si organizatii de profil, care vor putea sa isi prezinte ofertele.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6217 utilizatori., Scrie un comentariu

Opinii:: Porcul din cotet, singura masura anticriza viabila

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Adrian Salagean

Recesiunea loveste omenirea ca un avion Stealth, invizibil pentru radarul finantistilor si pentru intelegerea celor bombardati. La urma urmei, de unde vine recesiunea si de ce nu poate fi controlata? In urma cu nici trei ani, economia mondiala s-a prabusit dupa ce “gogoasa imobiliara” din SUA s-a spart. Mecanismul falimentului a fost propulsat de lacomie.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6221 utilizatori., 1 comentariu

Coltul cultural:: Cimpoierii din Transilvania, la Bran

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Mircea Goian

Luati din scurt, cimpoierii au plecat la Bran. Aici au intrat repede in atmosfera medievala de pe platoul Inima Reginei Maria si au trezit turistii visatori, participand, impreuna cu Cavalerii Cetatii Barsei, la parada de la ora 16, vineri, sambata si duminica.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6243 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Goana dupa bani a statului nu stinghereste economia subterana

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Adrian Salagean

Deficitele bugetare marite pe care criza economica le-a creat au impus masuri speciale din partea statului. La disperare, Fiscul are mandat de a colecta “din orice pozitie” banii pe care contribuabilii ii datoreaza, in virtutea legii, oalei comune a bugetului. In mod firesc, surubul mai strans al Fiscului in activitatea sa de colectare ar fi trebuit sa aiba efecte in sensul diminuarii ponderii economiei subterane in balanta alb-negru a activitatilor economice.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5817 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Saptamana economica

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Adrian Salagean

AUR
Prabusirea pietelor de actiuni din ultima perioada a impins investitorii spre activele considerate sigure, pretul aurului ajungand sa-l depaseasca pe cel al platinei, pentru prima data de la falimenul bancii americane Lehman Brothers. Raportul de pret platina – aur este in prezent de 0,94. Intre anii 1998 si 2008, platina a fost tranzactionata adesea la un pret de doua ori mai mare decat al aurului.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6374 utilizatori., Scrie un comentariu

Devoratorul de gazete:: Rasu' lumii

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Chioru’ Corectoru’

Poate ca n-ati observat, dar in ultima vreme am fost cu gandul mai mult la concediu decat la greselile stupide pe care le fac colegii din presa locala. Nici saptamana asta nu sunt decat fizic in redactie, asa ca sa nu va asteptati sa fiu foarte amuzant, pentru ca nu prea am motive. Nu mai putin de trei colegi mi-au plecat in concediu si m-au lasat pe mine sa duc greul. Concediu placut, dragi colegi... las’ ca-mi vine mie randul!

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5897 utilizatori., Scrie un comentariu

Retrospectiva:: Saptamana in presa locala

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011

Sarbatoarea handbalului, marcata si la Deva
Ciprian Marinut, Mesagerul Hunedorean
“Familia” handbalului hunedorean a sarbatorit 75 de ani de la infiintarea Federatiei Romane de Handbal. Evenimentul a avut loc, ieri, la Sala Sporturilor din Deva, si s-a concretizat prin disputarea unor meciuri de junioare si de old-boys si acordarea de plachete si diplome speciale.Handbal si premii. Asociatia Judeteana de Handbal (AJH) Hunedoara a dat tonul sarbatoririi si la Deva, a celor 75 de ani de existenta ai Federatiei Romane de Handbal. Nelu Ardelean, presedintele AJH Hunedoara, a reusit sa adune, ieri, la evenimentul de la Sala Sporturilor din Deva, multi membri importanti ai “familiei handbalului hunedorean” si i-a “tratat” cu… spectacolul lor preferat si premii.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6083 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Selectia amurilor (II)

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011::Scris de Bogdan Leu

Am discutat saptamana trecuta cateva detalii legate de pescuitul amurului la stationar dar si despre comportamentul acestui veritabil partener de pescuit. Am spus ca amurul este atras de aromele dulci, de fructe (capsuni, tutti frutty) sau de cele pe baza de amestecuri de vegetale insa nu am amintit de gusturile excentrice in materie de momeli. Asa mi-a fost dat sa asist pe balta Ben la capturi spectaculoase prinse la coaja de banana coapta bine, atunci cand hunedoreanul Costel Pandia pescuia cu lanseta pe fundul apei.

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7349 utilizatori., Scrie un comentariu

Sport:: Fotbal – Liga a III-a, Seria a V-a

Nr. 454:: 18 - 24 august 2011

ETAPA I – 19 august
» Flacara Faget – Milenium Giarmata
» Unirea Valea lui Mihai – ACU Arad
» National Sebis – Nova Becicherecu Mic
» Gloria Resita – Autocatania Caransebes
» CFR Simeria – Scolar Resita
» CS Vladimirescu 2003 – Bihorul Beius
» FC Hunedoara – ACS Recas
» Gloria Arad – FC Timisoara II

18-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10256 utilizatori., Scrie un comentariu