Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

Arhiva din: 2011, week 34

Realitatea Hunedoreana:: Dupa doua milenii, Capitala Daciei preromane si-a deschis portile

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Ada Ionescu

Cea mai cunocuta dintre cetatile dacice, Sarmizegetusa Regia, si-a deschis portile vizitatorilor, care au avut parte de ghidajul complet al monumentelor, de vizitarea unei sapaturi arheologice in desfasurare si au putut sa vada obiectele descoperite in ultimele doua saptamani de catre studenti. Complet parasita in anul 117, incinta sacra a dacilor s-a lasat descoperita de sute de turisti romani si straini, care au vizitat timp de doua zile, duminica si luni, cea mai mare asezare din Dacia preromana si unul dintre cele mai mari centre siderurgice din Europa temperata.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5460 utilizatori., 1 comentariu

Saptamana nebuna:: Pamflet

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011

Materialele prezentate au caracter de pamflet si trebuie tratate ca atare.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5228 utilizatori., Scrie un comentariu

Fotoreportaj:: Eveniment medieval monden, la Castelul Corvinilor

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Mircea Goian, foto Tomi Tothpal

Sambata, la Castelul Corvinilor a fost sarbatoare. Steagurile fluturau pe pod, pe zidurile cetatii, domnitele si cavalerii se agitau indeplinindu-si rolurile, menestrelii isi acordau instrumentele, bucatarii pregateau bucatele alese pe gustul mesenilor. O atmosfera potrivita cu o asemenea locatie si in acelasi timp o activitate mai rar organizata aici, dar care ar putea constitui o forma ideala de promovare a frumosului castel de la Hunedoara. Despre ce este vorba? Sambata, Castelul Corvinilor a gazduit o nunta – nu una oarecare, ci invaluita in vesminte medievale, cu personaje parca venite din perioada cand la Castel asemenea petreceri erau ceva obisnuit si cand Ioan de Hunedoara invita oameni importanti ai vremii la dieta sau la bal.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5896 utilizatori., 2 comentarii

Reportaj:: Calatori prin firea romanilor

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Laura Oana

“Traim intr-o tara bogata si frumoasa, cu oameni harnici si primitori” – sunt cuvinte pe care le-am deprins din primii ani de scoala, scrise in textele din manualele scolare si repetate strasnic de bunici, nepotilor, ori de petrecareti pe la carciumi, in preambulul suvoaielor de injuraturi adresate invariabil celor care fura din preabogata tara romaneasca. Dar oare chiar asa sa fie romanii – harnici si primitori? Nici pomeneala, cred cercetatorii, sustinuti de altfel si de marturiile unor calatori care au strabatut aceste tinuturi din Evul Mediu.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5169 utilizatori., 2 comentarii

Special:: Prin istoria si emotia capitalei gimnasticii

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Laura Oana

Adapostita la poalele Dealului Cetatii Deva, s-a inaltat sala care avea sa trimita catre podiumurile lumii atatea generatii de campioane. In ultimele trei decenii au plecat de aici sa cucereasca aurul, argintul sau bronzul cele mai mari gimnaste ale lumii, omagiate prin construirea unui ansamblu dedicat gimnasticii, chiar in apropierea centrului olimpic de pregatire, in piata Cetatii.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5564 utilizatori., 1 comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Statia de tratare a apei Sanpetru devine functionala in septembrie

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Ada Ionescu

Proiectul care vrea sa asigure imbunatatirea calitatii serviciilor de furnizare a apei si rezolvarea problemelor de mediu care apar ca urmare a evacuarii apei uzate a intrat pe ultima suta de metri. Reprezentantii ApaProd au anuntat ca, in primele zile ale lunii septembrie, statia de tratare a apei Sanpetru, din Hunedoara, care a fost modernizata in baza proiectului ISPA, va fi pusa in functiune. Hunedorenii sunt asigurati ca, dupa finalizarea lucrarilor din proiect, nu vor mai ramane atat de des fara apa la robinete.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5364 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Premiera nationala: spectacol in pestera, marca Dan Puric

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Ada Ionescu

De Sfintii Mihail si Gavriil, in luna noiembrie, Dan Puric si Compania Passe Partout vor juca, pentru prima oara in Romania, un spectacol inedit, la invitatia unei asociatii de ecologie si interventie in caz de inundatii. Spectacolul va fi sustinut in Pestera Bolii, care a fost reamenajata si electrificata si care e folosita in fiecare vara ca sala de concerte religioase, datorita acusticii de exceptie. Pana acum, insa, aici nu s-a jucat niciodata teatru.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4722 utilizatori., Scrie un comentariu

Opinii:: Mic indreptar pentru fericire

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Ada Ionescu

Sheila Radziewicz, o tanara americanca din Massachusetts, care s-a nascut fara brate, concureaza pentru centura neagra la tae-kwon-do. Din cauza unui defect congenital, femeia (acum in varsta de 32 de ani) s-a nascut fara brate, fara rotule si cu picioarele orientate spre interior. A suferit nenumarate interventii chirurgicale si a purtat ani in sir proteze metalice din talpi si pana la brau. Spune ca primul miracol a fost ca a trait. Apoi ca a mers. Dupa aceea, ca a luptat. Inclusiv tae-kwon-do.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4603 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Menestrelii hunedoreni, la Fagaras

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Mircea Goian

Trei trupe hunedorene au participat, la finalul saptamanii trecute, la Festivalul Zilele Cetatii Fagaras. Huniadi Cantores, Corvinia si Cimpoierii din Transilvania i-au incantat pe amatorii de muzica medievala si traditionala din Fagaras. Un model de manifestare organizata intr-un oras medieval, pentru care Consiliul Judetean Brasov si Primaria Munnicipiului Fagaras depun eforturi constante si reusesc, de altfel, efectul fiind demonstrat de miile de oameni care au urmarit atenti ce se intampla pe scena de langa cetate, fie ca s-a cantat muzica renascentista, fie rock. Un public incredibil de civilizat am gasit aici, semn ca perseverenta cu care s-au organizat de-a lungul timpului doar spectacole de calitate, dupa cum spunea directorul Casei de Cultura din Fagaras, a format gustul necesar pentru manifestari culturale, nu numai de divertisment.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4950 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Hainele “Made in Beriu” se vand cu mii de euro in capitalele modei

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Adrain Salagean

Ce pot avea in comun creatiile vestimentare Armani, Marlboro, Paul & Shark sau Cavalli cu comuna hunedoreana Beriu? Un singur lucru: vecinatatea dintre halele fostului CAP din localitate. Nu te astepti sa gasesti acolo, inconjurata de un trecut cu urme inca nesterse, o afacere cu “pedigree”, a carei clientela finala sunt oameni care pot plati mii de euro pentru un obiect vestimentar. Pentru ca din atelierul companiei New Fashion Grup din Beriu pleaca saptamanal loturi de produse care fac moda in capitalele europene.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7878 utilizatori., 1 comentariu

Showroom economic:: Saptamana economica

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Adrian Salagean

PIERDERI
Potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor Publice, UPC raporteaza pierderi nete de 156 milioane de euro pe 2010. Si Romtelecom si RCS, cei mai mari furnizori locali de servicii TV, telefonie fixa si televiziune, au inchis anul cu pierderi de 50, respectiv 17 milioane de euro.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4759 utilizatori., Scrie un comentariu

Devoratorul de gazete:: Rasu' lumii

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Chioru’ Corectoru’

Tineti minte cum ne sfatuia / ura Traian Basescu sa traim bine? Cam acelasi lucru il fac si eu de cativa ani, in pagina asta a mea, numai ca eu va sfatuiesc si in acelasi timp va doresc sa corectati bine. Degeaba o fac. In conditiile astea, ce-mi ramane de facut daca nu sa corectez eu bine toate greselile aparute in publicatiile locale? Presupun ca la fel a gandit si presedintele Traian Basescu, prin urmare, el traieste bine, daca noi nu vrem sau nu putem s-o facem!

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4925 utilizatori., Scrie un comentariu

Retrospectiva:: Saptamana in presa locala

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011

Dansand cu Tolea...
Alexandru Gruian,
Mesagerul Hunedorean
22 august 2011

Presedintele Romaniei se indrepta spre Bruxelles. Era linistit, tocmai castigase alegerile si se gandea cum el, baiatul simplu, ironizat de multi, reusise sa devina presedintele tarii. Pur si simplu nu-i venea inca sa creada ca va da mana cu Angela Merkel si cu Nicolas Sarkozy, ba se spunea ca va veni si proaspat alesul presedinte american Obama.
„Cata diferenta…” se gandea noul presedinte. Iata in sfarsit ca Romania este condusa de cineva care nu avusese prea multa tangenta cu sistemul comunist.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4742 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Chimia laptelui

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Bogdan Leu

Ca nadele de crap sunt pline de compusi nutritivi, nu este un secret. Ar putea fi un secret, insa, folosirea compusilor extrasi din lapte, despre care circula vorba ca ar fi foarte indicati a se folosi atat in nadele pentru crapi, cat si in compozitia bilelor de boilies. Am rascolit Internetul in cautarea de informatii legate de folosirea laptelui, a extrasilor din lapte si a derivatelor lui si am reusit sa obtin o sumedenie de informatii. Consider ca ar fi indicat sa ne familiarizam cu chimia acestui ingredient deosebit de eficient in pescuitul crapului, asa ca am facut sinteza ce urmeaza.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5177 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Nada pentru oblete

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Bogdan Leu

Fie ca il cautam pe lacurile de mare intindere sau pe rauri, este bine de stiut ca obletele este un peste de banc care trebuie atras pe vadul pe care pescuim. Pentru acest lucru este necesara o nadire ritmica usoara de suprafata, cu nada care sa se desfaca foarte rapid si care sa creeze un “efect de nor” deosebit de atractiv. In aceste conditii nada trebuie sa contina particule extrem de fine, astfel incat pestele sa fie atras pe nor, fie de culoare sau de miros, insa fara a gasi prea multe ingrediente cu care sa se hraneasca.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6086 utilizatori., Scrie un comentariu

Sport:: Start sovaitor

Nr. 455:: 25 - 31 august 2011::Scris de Ion Badin

Fotbalul de pe malul Cernei tinde sa devina unul al promisiunilor neonorate. Campionatul trecut a fost “petrecut” de FC Hunedoara in esalonul al treilea, in care promovase pe usa din spate (prin cumpararea unui loc); sponsorul de atunci, adus cu mare tam-tam de oficialitatile locale, se angajase ca obiectivul imediat este promovarea in liga a doua. Am vazut ce s-a intamplat cu totii, iar dupa pauza din iarna, cand FRF a anuntat ca Hunedoara nu are drept de promovare, a urmat un retur de cosmar, cu o clasare finala de-a dreptul lamentabila, locul 6.

25-08-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9242 utilizatori., 1 comentariu